Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6675
Mărime: 469.62KB (arhivat)
Publicat de: Agripina Oros
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Turcanu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA “BUSINESS ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA ”MANAGEMENT”

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. CAPITOLUL I : Descrierea și esența conceptului ”20 de chei” 5 - 12
  3. 1.1 Sistemul ”20 de chei” : Caracteristica generală, Mecanisme, Succese 5 - 9
  4. 1.2 Caracteristica generală a întreprinderii SA ”Moldagrotehnica” 10 - 12
  5. CAPITOLUL II: Implementarea sistemului ”20 de chei ale succesului” la întreprinderea SA ”Moldagrotehnica ” 13 - 23
  6. 2.1 Procesul și etapele implimentării sistemului la întreprinderea SA ”Moldagrotehnica” 13 - 19
  7. 2.2 Rezultatele obținute în urma implimentării sistemului ”20 de chei” 20 - 23

Extras din proiect

Introducere

În ultima perioadă, conceptual de ”revoluționare a întreprinderii” a devenit unul foarte des folosit. Inițial, el se referea la succesele obținute de unele companii din SUA în domeniul administrării afacerilor. ”Revoluționarea întreprinderilor” reprezintă o serie de acțiuni care au drept scop creșterea productivității și performanțelor economice. În ziua de azi, cînd industria cunoaște transformări rapide, aceaste acțiuni au devenit obligatorii pentru dezvoltarea stabilă și durabilă a întreprinderilor, mai ales a celor din sfera producției. Pentru a supraviețui, întreprinderile trebuie să-și fixeze în permanență noi obiective. Chiar dacă conceptul de ”revoluționare a întreprinderilor” poate fi considerat drept unul vag, ce ar descrie acțiuni ce par să nu aibă sfîrșit, aplicarea lui trebuie efectuată în cel mai riguros mod.

Marea majoritate a tehnicilor existente de ”revoluționare” a întreprinderilor sînt foarte dificil de implimentat, iar rezultatele lor pot avea doar efecte ocazionale și neadecvate. Pentru a înlătura neajunsurile acestor tehnici, a fost eleborat ”Sistemul 20 de chei ale succesului”- un Program Practic pentru revoluționarea întreprinderilor (PPRI), care s-a dovedit a fi cel mai eficient și cel mai simplu de aplicat.

Pe parcursul anilor, acest concept a fost cu succes implimentat la întreprinderi mari și mici, industriale și prestatoare de servicii, naționale și internaționale. Pe plan mondial, cele mai elocvente exemple ale succesului aplicării PPRI sunt companiile Siemens, Marks & Spenser, Seiko, Konica, Gillette. În Republica Moldova, pionierii implimentării ”Sistemului 20 de chei ale succesului” au fost companiile ”Macon”, ”Orhei-Vit”, ”Aroma”, ”Moldagrotehnica”, ”Mileștii Mici”, ”Imperial Vin” . Rezultatele obținute de aceste întreprinderi au fost unele foarte bune: sporirea vînzărilor, diminuarea semnificativă a pierderilor și rebuturilor, mărirea cu pînă la 100% a productivității, accesul la piețele externe de desfacere, îmbunătățirea calității. Aceste rezultate demonstrează eficiența PPRI și în condițiile existente la noi în țară.

Importanţa şi actualitatea analizei sistemului dat de îmbunătăţire a activităţii întreprinderilor derivă și din starea de lucruri existentă în cadrul unităţilor economice din R. Moldova : managementul ineficient, lipsa de viziuni şi planuri pe termen lung, concepţii „uzate”, neconforme condiţiilor actuale, lipsa de resurse financiare,lipsa implimentării inovaţiilor, toate acestea impun necesitatea unei restructurări profunde, în asigurarea unei dezvolari de perspectivă. În sprijinul afirmaţiilor de mai sus se suprapune şi situaţia social-economică destul de precară, caracterizată printr-o creştere şi dezvoltare economică iluzorie, bazată pe consum,contrar direcţiei eficiente ce presupune investiţii de capital în sectoarele economiei naţionale care să ducă la o creştere economică reală. În acest sens întreprinderile trebuie să se afle în avanposturile acestor procese .Anume unităţilor economice le revine rolul de ”motor” al întregului sistem, prin asigurarea populaţiei apte cu locuri de muncă, contribuţii mai solide la bugetul de stat şi local, dezvoltarea infrastructurii etc.

Sistemului 20 de chei oferă întreprinderilor un plan de acţiuni bine pus la punct care facilitează atingerea obiectivelor strategice de maximizare a profiturilor prin satisfacerea clienţilor. În final prin atingerea interesului individual are loc şi atingerea interesului general, deoarece există o dependenţă direct proporţionala între nivelul de prosperitate a întreprinderilor aflate în limita unui teritoriu naţional şi nivelul de bunăstare a statului şi a societăţii în general.

Scopul proiectului dat este de a prezenta avantajele și rezultatele de care beneficiază organizațiile care acordă o atenție sporită programelor de acțiuni privind creșterea eficienței activității și îmbunătățirii calității.

Sarcinile proiectului :

1. Prezentarea succintă a PPRI, caracterizarea tehnicilor și instrumentelor utilizate.

2. Descrierea procesului de implimentare a Sistemului 20 de chei la întreprinderea SA ”Moldagrotehnica”.

3. Prezentarea rezultatelor obținute de întreprindere în urma implimentării sistemului.

CAPITOLUL I: DESCRIEREA ȘI ESENȚA CONCEPTULUI ”20 DE CHEI”

1.1 Sistemul ”20 de chei” : Caracteristica generală, Mecanisme, Succese

Sistemul 20 de Chei a fost elaborat în Japonia, mai bine de jumătate de secol în urmă. În literatura de specialitate acest concept este cunoscut sub mai multe denumiri:

• Sistemul 20 de chei ale succesului;

• Sistem de management operaţional;

• Program Practic de Revoluţionare a Întreprinderilor (PPRI).

Sistemul 20 de Chei este rezultatul experienţei de muncă de 50 de ani a profesorului Iwao Kobayashi, care a lucrat aproape 40 de ani la Mitsubishi Heavy Industries din Japonia, iar în 1981 a fondat Institutul de Dezvoltare PPRI din Japonia. În calitatea sa de conducător al acestei instituţii, el a promovat şi implementat cu succes timp de peste un deceniu sistemul său de 20 de chei în mai mult de

150 de companii din toată lumea. Obiectivul principal al sistemului este dezvoltarea capacităţilor întreprinderilor de a se adapta la schimbări. Conceptul PPRI integreză 20 de metode de „revoluţionare a întreprinderilor” într-un ansamblu echilibrat care poate fi aplicat în practică în mod raţional şi eficace. De asemenea, sistemul propulsează îmbunătăţirile întreprinderii la niveluri superioare şi contribuie la atingerea celor mai ambiţioase obiective.” Conceptul de 20 de Chei conţine efectele sinergice ale aplicării combinate a tehnicilor şi practicilor pentru a obţine succesul corporativ.

Preview document

Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 1
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 2
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 3
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 4
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 5
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 6
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 7
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 8
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 9
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 10
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 11
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 12
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 13
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 14
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 15
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 16
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 17
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 18
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 19
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 20
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 21
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 22
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 23
Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Sistemul 20 de Chei ale Succesului dupa Iwao Kobayashi.docx

Te-ar putea interesa și

Sistemul 20 de Chei ale Succesului după Iwao Kobayashi

Introducere Sistemul 20 de Chei a fost conceput acum aproape jumătate de secol. Este aplicat - fără nici un eşec - în întreprinderi mari şi mici,...

Cheia 5 - schimbarea momentană a tehnologiei

Introducere Sistemul 20 de Chei a fost elaborat în Japonia, mai bine de jumătate de secol, de către Iwao Kobayashi . Este aplicat - fără nici un...

Ai nevoie de altceva?