Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 555
Mărime: 432.40KB (arhivat)
Publicat de: Simion Roșu
Puncte necesare: 9
Universitatea Politehnica Facultatea de Transporturi Sectia: Telecomenzi si Electronica in Transporturi

Cuprins

  1. • Prezentare tema proiect
  2. • Caracteristici componente
  3. • Realiarea circuitului

Extras din proiect

• Prezentare tema proiect

Tema acestei lucrari este realizarea unui termometru folosind circuitul integrat analogic LM3914 avand scop pur informativ si un cost de realizare mic.

Acest circuit a fost gandit sa functioneze dupa schema bloc urmatoare:

Senzorul de temperatura este reprezentat de termistorul NTC 47k:

Aplicatiile circuitului intergrat analogic LM3914 sunt variate, astfel pe site-ul companiei producatoare National Semiconductor (http://www.national.com) se mentioneaza ca aplicatii posibile:

• Bar Graph Meter

• Zero-Center Meter, 20-Segment

• Expanded Scale Meter

• “Exclamation Point” Display

• Indicator and Alarm, Full-Scale Changes Display from Dot to Bar

• Bar Display with Alarm Flasher

• 20-Segment Meter with Mode Switch

LM3914 este un circuit integrat monolitic, care masoara nivelurile analogice de tensiune si comanda 10 LED-uri, oferind un display analogic liniar. Un singur pin schimbă display-ul de la punct la dreapta grafic. Comandarea LED_urilor este stabila si programabila eliminand nevoia rezistentelor. Această caracteristică permite funcţionarea întregului sistem cu mai puţin de 3V.

Circuitul conţine propriul său sistem de referinţă reglabil şi acuratetea de 10 diviziuni. Intrare scăzută de curent tampon acceptă semnale de la impământare, sau V- si nu are nevoie de protecţie împotriva intrarilor de 35V. Buffer-ul conduce 10 comparatoare individuale, referire precizia divizorului. Indicarea non-liniaritatii poate fi considerata de obicei, la 1/2%, chiar şi pe o gamă largă de temperaturi.

LM3914a fost proiect ca fiind un circuit analogic versatil, astfel încât, alarmă vizuală, şi funcţii extinse la scară sunt uşor de adăugat pe sistemul de afişare. Circuitul poate conduce LED-uri de diferite culori sau lămpi incandescente de curent mic. Multe LM3914s pot fi legate pentru a forma display-uri de 20 pana la peste 100 de segmente. Ambele capete ale divizorului de tensiune sunt disponibile, astfel încât se poate face un contor zero.

LM3914 este foarte usor de folosit ca un circuit de masurare analogic. Un aparat de masura cu 1.2V la scară metri necesită doar 1 rezistor şi o alimentare intre 3V si 15V, în plus faţă de afisajul cu 10 LED-uri. În cazul în care un rezistor este potentiometru, acesta devine control pentru luminozitatea LED-urilor. Schema bloc simplificată ilustrează acest lucru.

Când se opereaza în modulul punct, există o mică suprapunere sau "stingere" (aproximativ 1 mV) între segmente. Acest lucru asigură că, niciodata LED-urile vor fi stinse in acest fel se evita o citire gresita. Afisaje noi sunt disponible.

Mare din flexibilitatea componentei rezulta din aspectul ca iesirile sunt individuale in curent continuu. LM3914 poate fi folosit si ca un programmer sau generator de frecventa.

Preview document

Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 1
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 2
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 3
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 4
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 5
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 6
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 7
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 8
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 9
Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914 - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Circuite Integrate Analogice - Termometru cu LM 3914.docx

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Ai nevoie de altceva?