Proiect de practică - Bank Leumi România SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4650
Mărime: 240.37KB (arhivat)
Publicat de: Ilarie Enache
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Rozalia Kicsi
Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, Suceava Specializarea: Afaceri Internaționale

Cuprins

  1. Cap 1: Despre Bank Leumi România pag 3
  2. Devizele băncii
  3. Viziune, misiune, strategie
  4. Cap2: Strucutura organizatională a băncii pag 6
  5. Structura reţelei teritoriale a Băncii
  6. Gama de funcţiuni/poziţii potenţiale în sucursale/agenţii
  7. Cap 3: Oferta de produse şi servicii ale băncii pag 9
  8. Pentru persone fizice
  9. Pentru persone juridice
  10. Cap 4: Situatia financiară a Leumi Bank pag 11
  11. Anul 2007-2008
  12. Anul 2009
  13. Cap 5: Activitătile realizate în cadrul băncii pag 16
  14. Cap 6: Analiza SWOT pag 17

Extras din proiect

1.Despre Bank Leumi România

Intrarea pe piaţa din România a fost un pas făcut datorită încrederii în potenţialul economiei româneşti şi în noile posibilităţi care se deschideau prin intrarea în Piaţa Comună Europeană. Ne place să credem că tradiţia, experienţă, deschiderea şi profesionalismul unei instituţii multinaţionale puse la dispoziţia clienţilor din România au vorbit acestora despre ce înseamnă un adevărat partener financiar global.

În 31.10. 2005 a fost semnat un Agreement prin care Bank Leumi le-Israel urma să achiziţioneze pachetul majoritar de actiuni al băncii EUROM Bank S.A. Acest proces de preluare a fost finalizat la 4 august 2006, ca un rezultat al îndeplinirii tuturor condiţiilor stabilite anterior. Astfel, Bank Leumi le-Israel a devenit acţionarul majoritar al noii bănci, deţinând acţiuni în cuantum de 99.35% din capitalul social.

Grupul Leumi, lider de piaţă în Israel, prezent în 22 de tări prin cele mai mult de 300 de sucursale şi agenţii, este reprezentat pe piaţa din România din anul 2006.

În anul 2007 au fost amenajate noi locaţii pentru unităţile din Constanta, Suceava, Turda, Bacău, Baia Mare şi Satu Mare, au fost modernizate sucursalele din Braşov, Sibiu, Zalău, Cluj şi sediul central al băncii. În anul 2007 s-au deschis 2 sucursale noi în Bucureşti, o sucursală în Timişoara, iar în anul 2008 au fost deschise sucursalele din Craiova, în ianuarie şi cea din Arad în lună martie după care a urmat deschiderea de noi agenţii în Braşov, Iaşi şi Constanta, iar în Bucureşti s-a deschis o sucursală nouă în Piaţa Alba Iulia.

Bank Leumi România are un număr de 40 de sucursale dintre care 7 au fost deschise în anul 2008 ca urmare a continuării politicii băncii de extindere a reţelei teritoriale în centrele economico-financiare importante. În plus, un alt pas important a fost deschiderea unei sucursale a Bank Leumi România în Sofia, Bulgaria, devenind astfel prima bancă din România cu prezenţa în această ţară.

Rezultatele obţinute într-un timp atât de scurt de la intrarea pe piaţa din România ne încurajează să continuăm eforturile de a transforma această bancă într-un membru important al industriei bancare romaneşti. Imaginea noastră în lume reflecta strategia solidă, de durată, care a stat la baza eforturilor noastre de-a lungul timpului, iar acest lucru ne provoacă în permanenţă să ne dezvoltăm şi să ne respectăm angajamentele faţă de clienţi.

Valorile în care credem - integritate, respect, excelentă - sunt cele care ne recomandă ca fiind o bancă aproape de clienţii săi şi care stau la baza unui mediu de lucru care răspunde aşteptărilor clienţilor noştri.

Experienţa globală şi cunoaşterea pieţelor locale, toate serviciile bancare şi financiare într-un singur grup şi peste 100 de ani de experienţa bancară mondială dovedită, fac din Bank Leumi banca aleasă de clienţi peste tot în lume. Aceasta furnizează o gamă variată de servicii financiare şi bancare pentru persoane fizice şi companii prin intermediul diviziilor special structurate:

1. Retail

Divizia Retail este răspunsul Bank Leumi România la cerinţele tot mai diversificate ale clientului bancar modern, cu un stil de viaţă dinamic. Divizia Retail a Bank Leumi România şi-a concentrat atenţia asupra dezvoltării portofoliului de produse şi servicii aferent

Persoanelor fizice, care a fost permanent modificat şi adaptat în conformitate cu evoluţia pieţei şi nevoile clienţilor săi.

Produsele cu care ne adresăm clienţilor noştri acoperă toată gama de servicii bancare, începând cu depozite şi conturi curente şi continuând cu împrumuturi ipotecare, credite pentru achiziţionarea de autoturisme şi locuinţe sau pentru nevoi personale, carduri de credit sau de debit cu overdraft, transfer rapid de bani, internet banking etc. Toate acestea au fost create după o reţetă unică, aplicată fiecărui produs în parte: flexibilitate, inovaţie şi uşurinţă în accesare.

2. Private Banking

Divizia de Private Banking a Bank Leumi România, bazându-se pe experienţa de peste un secol a grupului Leumi, oferă clienţilor importanţi ai Băncii o gamă diversificată de produse şi servicii şi bancheri personali care acorda sprijin în alegerea celor mai potrivite soluţii financiare, pornind de la profilul investiţional al fiecăruia. Produsele oferite pornesc de la depozite cu dobânzi s termene speciale, până la unităţi ale fondurilor mutuale distribuite de Bancă şi investiţii în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti tranzacţionate in-house.

3. Commercial & Corporate

Divizia Comercial oferă companiilor produse personalizate, accesibilitate şi rapiditate în acordarea facilităţilor de credit, acestea reprezentând un segment strategic pentru dezvoltarea Bank Leumi România. În vederea sprijinirii IMM-urilor, Bank Leumi România a semnat protocoale de colaborare cu Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC), cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În ceea ce priveşte segmentul de Corporate, Bank Leumi România pune la dispoziţia clienţilor săi soluţii personalizate. Oferta pe care o adresam clienţilor include o largă varietate de produse de creditare, de la descoperit de cont la capital de lucru, credite pe termen mediu şi lung pentru finanţarea diferitelor proiecte, factoring, servicii de trade finance (acreditive, scrisori de garanţie), produse atractive de economisire, soluţii pentru structurarea tranzacţiilor internaţionale complexe, totul în scopul minimalizării riscurilor.

4. Real Estate & Project Finance

Divizia Real Estate & Project Finance oferă clienţilor săi cele mai bune soluţii pentru investiţiile majore în construcţii şi dezvoltarea de servicii dedicate antreprenorilor imobiliari naţionali, companiilor internaţionale şi subsidiarelor care derulează afaceri în România. Principalele produse pe care le propunem clienţilor sunt împrumuturile pe termen mediu pentru realizarea de construcţii, dar şi alte produse pentru investiţii complexe, ca fuziuni şi achiziţii, proiecte industriale greenfield, infrastructura – drumuri, transport, energie etc.

Preview document

Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 1
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 2
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 3
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 4
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 5
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 6
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 7
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 8
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 9
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 10
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 11
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 12
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 13
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 14
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 15
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 16
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 17
Proiect de practică - Bank Leumi România SA - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica - Bank Leumi Romania SA.doc

Te-ar putea interesa și

Sistemul de Plăți

Cap 1 Aspecte generale privind sistemele de plăți Evoluția monedei a determinat apariția și perfecționarea sistemului de plăți ca un cadru...

Analiza Comparativă a unui Produs Bancar Oferit Persoanelor Fizice Generat de Operațiunile Pasive ale Băncilor din Sistem

1.Prezentarea bancilor din sistem 1.1Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989....

Produse și Servicii Bancare - Prezentare Leumi Bank

Bank Leumi Romania I.Despre banca A.Introducere Bank Leumi Romania S.A este singura banca cu capital israelian din tara noastra ,care opereaza...

Ai nevoie de altceva?