Complexul Rezidențial North Area Lake View

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5263
Mărime: 2.03MB (arhivat)
Publicat de: Rebeca Panait
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Loja Cristian
Universitatea din Bucureşti Facultatea de Geografie

Extras din proiect

I Date generale.

- denumirea obiectivului de investiţii:

Ansamblul rezidenţial North Area Lake View, dezvoltator ART Group Design & Construction.

- amplasamentul obiectivului şi adresa:

Ansamblul rezidenţial North Area Lake View va fi un complex rezidenţial de lux cu 5 blocuri însumând 200 de apartamente pe structura S+P+7+8R situat în zona de nord, oferind acces rapid catre Nordul şi centrul Bucureştiului.

Apartamentele din Vest şi Sud vor oferi o panorama deosebită la Lacul Herăstrau, Lacul Floreasca şi Parcul Bordei.

North Lake Area View se învecinează cu cel mai exclusivist cartier Bucureştean, Primăverii, cu Parcul Herăstrau, şi este la numai cateva minute de centrele financiare, complexul comercial Băneasa, linii de transport în comun, staţia de metrou Aurel Vlaicu, precum şi şcoli şi grădiniţe.

Din punct de vedere al caracteristicilor fizico-geografice suprafaţa ocupată de complexul rezidenţial este pretabilă, cu unele mici discrepanţe.

Datorită reliefului de câmpie, plat, dispersia poluanţilor emişi atât în faza de construcţie cât şi in faza de utilizare se realizează liniar.

Din punct de vedere climatic zona se situează în tipul climatuluii temperat continental, având nivelul radiaţei solare globale de aproximativ 120 kcal/cm², temperatura medie anuală de 11,5º C, precipitaţiile find de 550-600 mm/an, aceste caracteristici climatice determinând un consum mediu normal de energie termică şi electrică faţă de celelalte ansambluri rezidenţiale din Bucureşti. Vânturile dominante sunt cele de NE şi SV, acest parametru climatic punând probleme majore doar în perioada de şantier, cand vântul împrăştia praful şi pulberile în suspensie dinspre şantier spre zonele din vecinătate. Datorită faptului că, clădirile din componenţa ansamblului rezidenţial au un număr mai mare de etaje viteza vântului spre etajele superioare este mult mai puternică decât viteza vântului spre baza blocurilor, iar clamul atmosferic din spatele blocurilor este mult mai accentuat acest lucru favorizând menţinerea poluanţilor la baza solului.

Din punct de vedere hidrogeologic, Municipiul Bucuresşti este aşezat pe cel mai mare zăcământ de apă potabilă din ţară, care se extinde în subteran pe o suprafaţă de circa 2500 km². Zăcământul de apă poate fi considerat o hidrostructură unitară (numită Hidrostructura Bucureşti, sau acviferul multistrat Bucureşti), fiind constituit din mai multe acvifere situate la diferite nivele care comunică între ele în anumite zone.

În zona în care se vor realiza lucrările de construcţie nivelul apei în subteran este la aproximativ 30-50 m , dar poate varia în funcţie de anotimp, subsolul fiind deasupra nivelui apei indiferent de aceste variaţii.

Astfel în urma analizei condiţiilor fizico-geografice, construirea complexului rezidenţial se poate realiza fără să apară probleme foarte mari în raport cu situaţia existentă.

Adresa: Şoseaua Zagazului, nr.16, Sector 1, Bucureşti.

- descrierea caracteristicilor fizice ale întregului proiect şi a necesităţilor de folosinţă în timpul fazelor de construcţie şi funţionare.

Construirea complexelor rezidenţiale ce sunt poziţionate către ieşirea din aglomerarea urbană centrală a Bucureştiului reprezintă o metodă viabilă şi eficientă de decongestionare a spaţiului locuibil ce atrage după sine numeroase probleme: poluare intensă, trafic intens, lipsa locurilor de parcare, lipsa spaţiilor verzi.

North Lake Area View integrează cinci clădiri oferind 200 apartamente, locuri de parcare dar si spaţii verzi. Complexul este alcatuit din garsoniere spaţiose, apartamente exclusiviste de 2, 3, şi 4 camere dar şi duplexuri, toate având terasă.

Suprafeţele construite (utile) ale apartamentelor, vor fi :

- garsoniere de 60 (48,80) mp, orientare V;

- apartamente de 2 camere de 90 (74) mp, orientare V si N;

- apartamente de 2 camere de 86 (72) mp, orientare V;

- apartamente de 2 camere de 85 (70) mp, orientare E;

- apartamente de 2 camere de 78 (64) mp, orientare N;

- apartamente de 3 camere de 132 (113) mp, orientare N si E;

- apartamente de 3 camere de 128 (106) mp, orientare S si V;

- apartamente de 3 camere de 116 (100) mp, orientare S si V;

- apartamente de 3 camere de 131 (111) mp, orientare V;

- apartamente de 3 camere de 116 (100) mp, orientare V si N;

- apartamente de 3 camere de 119 (85) mp, orientare S si E;

- apartamente de 3 camere de 133 (115) mp, orientare E;

- apartamente de 3 camere de 116 (100) mp, orientare E si N;

- apartamente de 4 camere de 139 (117) mp, orientare S si V;

- apartamente de 4 camere de 174 (148) mp, orientare S si E;

- apartamente de 4 camere de 163 (140) mp, orientare S si V;

Parterul este conceput pentru a oferi servicii de diferite tipuri: de la magazine aparţinând brand-urilor de lux, pana la saloane de frumuseţe ori restaurante, ce vor beneficia de intrări separate. Zona este una mixtă cu caracter rezidenţial predominant, dar având şi parţial caracter comercial.

În interiorul complexului se afla o curte interioara de 3.000 mp amenajată cu fântâni arteziene, loc de joaca pentru copii, spaţii verzi, gazon, şi conifere.

Accesul în interiorul complexului North Lake Area View se va face pe bază de cartelă, securizarea intrării fiind completata de o recepţie pazită 24h/24

Accesul pietonal cât şi cel auto se va face din Şoseaua Pipera şi Şoseaua Zagazului.

Din punct de vedere al infrastructurii, instalaţiile sunt realizate cu materiale de cea mai buna calitate şi respectă toate cerinţele impuse de standardele de calitate şi de mediu, care sunt în vigoare. În acelasi timp sunt instalaţii cu o realizare modernă care utilizează cele mai noi tehnologii de concepţie.

Preview document

Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 1
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 2
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 3
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 4
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 5
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 6
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 7
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 8
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 9
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 10
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 11
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 12
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 13
Complexul Rezidențial North Area Lake View - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Complexul Rezidential North Area Lake View.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?