Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova

Proiect
7.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4079
Mărime: 778.05KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

MOTTO: “DESCOPERIND ARTA DIN ROMANIA”

ASPECTE ORGANIZATORICE

Scoala generala numarul 175 din Bucuresti organizeaza o excursie cu tema “Muzee de arta” pe o perioada de 3 zile in care se vor vizita obiective turistice de arta din judetele Arges, Brasov si Prahova. Transportul se va face cu autocarul si este asigurat de agentia de turism LIA TOUR, iar elevii vor fi cazati in hoteluri de doua si trei stele in orasele Campulung Muscel si Brasov.

Excursia se va desfasura aceasta in intevalul 6-8 aprilie si include doua nopti de cazare.

In saptamana premergatoare excursiei, elevilor li s-a facut instructajul pentru buna desfasurare a acestei aplicatii. Au fost sfatuiti sa isi ia incaltaminte sport (adidasi sau bocanci) si haine groase, dar si mancare si apa pentru drum. In ultima zi va avea loc un mic concurs de fotografii, dar pentru acest lucru elevii vor trebui sa aiba asupra lor aparate foto.

La aceasta excursie vor participa 35 de elevi de clasa a VIII-a, 2 profesori si un ghid turistic. Pretul acestei excursii se ridica la suma de 150 RON de persoana. In aceasta suma sunt incluse transportul cu autocarul de-a lungul intregului traseu, cazarea, micul dejun si cina, precum si taxele de intrare la obiectivele vizitate.

Pentru fiecare obiectiv turistic vizitat elevii vor primi pliante informative. In ultima zi a excursiei va avea loc un concurs de fotografii si va fi organizata o tombola cu premii surpriza. Pentru concursul de fotografii premiile constau intr-un aparat foto digital, pentru locul I, o carte despre arta fotografiei, pentru locul al II-lea, iar pentru locul al III-lea un album de fotografii. Toti participantii vor primi diplome de participare.

SCOPUL SI OBIECTIVELE CALATORIEI

Excursia are ca scop indrumarea elevilor catre o posibila specializare liceala in acest domeniu in privinta dobandirii abilitatilor de planificare si exploatare a carierei.

Excursia este destinata elevilor care sunt pasionati de arta, in diversele ei forme de reprezentare si manifestare.

Toate obiectivele care se vor vizita au aceeasi tema, si anume arta, in special arta religioasa, decorativa, naiva, plastica, populara, feudala.

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua I: Plecarea se va face din Bucuresti din fata scolii la ora 7 dimineata in ziua de 6 aprilie cu autocarul. Prima oprire va fi in Judetul Arges in orasul Pitesti la ora 9 dimineata unde se va vizita Galeria de Arta Naiva. Timpul alocat acestui popas este de o ora, astfel ca la ora 10 se va pleca spre cel de-al doilea obiectiv al zilei si anume Colectia muzeala a Manastirii Ortodoxe Curtea de Arges. Sosirea in Curtea de Arges va fi in jurul orei 11, iar timpul alocat vizitarii este de 45 de minute. La ora 12 si jumatate elevii au in program vizitarea Muzeului de Arta Plastica din Berevoiesti.

Dupa ce viziteaza acest obiectiv, in circa 60 de minute, elevii vor avea o pauza de masa nu mai lunga de o ora. La ora 14 si jumatate se pleaca spre Campulung Muscel, drumul neavand mai mult de 30 de minute. In acest oras se va vizita Muzeul Municipal Câmpulung. Secţia de Etnografie şi Artă Populară. Oprirea va dura o ora si jumatate dupa care elevii vor merge spre localitatea Domnesti unde vor ajunge in circa 50 de minute, fiind si ultimul obiectiv din programul primei zile.

Aici vor putea vizita Expozitia de Arta Feudala. Timpul alocat acestui obiectiv este de o ora dupa care se va merge catre orasul Campulung Muscel pentru a fi cazati. Ora preconizata de ajungere la punctul de cazare este 19. Elevii vor fi cazati la Complex Muscel, hotel de doua stele. La ora 20 elevii vor putea servi cina in restaurantul din cadrul hotelului.

Cea de-a doua zi va incepe la ora 7 dimineata cand elevii vor servi micul dejun la restaurantul din hotel. Plecarea de la hotel va fi la ora 8, cu autocarul spre judetul Brasov, localitatea Sambata de Sus. Aici elevii vor putea admire un peisaj cu adevarat spectaculos si vor vizita Colecţia Mitropolit Antonie Plămădeală - Mănăstirea Brâncoveanu.

Datorita frumusetilor locului timpul alocat acestui popas este de 3 ore timp in care elevii pot face poze si pot organiza chiar un mic picnic. La ora 14 se va pleca spre ultimele doua obiective ale zilei situate in orasul Brasov: Casa Parohială Evanghelică. Colecţia muzeală de argintărie si Muzeul de Artă.

Drumul pana la Brasov este de aproximativ 3 ora, iar cel pentru vizitarea obiectivelor de inca 2 ore.

Elevii vor fi cazati tot in Brasov pe la ora 19 si jumatate la Hotel Continental Gaiser de 3 stele. Avand in vedere ca aceasta este ultima noapte a excursiei, elevii vor beneficia de o seara festiva la care vor participa si profesorii insotitori. Aceasta consta intr-o masa festiva de tip bufet, bauturi racoritoare, muzica pe placul tuturor si foarte multa voie buna. Petrecerea va incepe la ora 21 si se va termina la orele 24, datorita faptului ca a doua zi va fi destul de incarcata.

Cea de-a treia zi si ultima a acestei excursii va incepe la ora 7 cu micul dejun. La ora 8 se va pleca spre Sinaia pentru a se vizita Colecţia muzeală a Mănăstirii Ortodoxe Sinaia si Muzeul Naţional Peleş. Drumul va fi unul scurt de doar o ora, iar timpul alocat vizitarii celor doua obiective va fi de 2 ore.

La ora 11 se va pleca din Sinaia spre localitatea Brebu unde se va ajunge in circa 45 de minute. Principalul obiectiv din acest oras este Casa Domnească Brebu. Popasul va dura o ora iar la ora 13 se va pleca spre orasul Ploiesti.

In jurul orei 14 se va ajunge in Ploiesti unde timp de o ora si jumatate elevii vor putea servi masa la unul din multele restaurante. Pauza de masa va dura o ora si jumatate. Dupa pauza de masa programul cuprinde vizitarea Muzeului "Casa de târgoveţ din secolele al XVIII-lea - al XIX-lea" muzeu de Istorie, Artă plastică, Artă decorativă si Muzeul Judeţean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus". Programul de vizitare nu va fi mai lung de o ora si jumatate astfel ca la ora 17, in incita unui parc din orasul Ploiesti se va putea demara concursul de fotografii unde cea mai reusita fotografie va fi premiata cu un aparat foto digital. Concurentul care va iesi pe locul al II-lea va primi un album de arta, iar concurentul care va iesi pe locul al III-lea va primi un album de fotografii. Toti concurentii vor primii diplome de participare.

La ora 19 se va face plecarea spre Bucuresti unde vom ajunge in jurul orei 20.

Preview document

Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 1
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 2
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 3
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 4
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 5
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 6
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 7
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 8
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 9
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 10
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 11
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 12
Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Excursie Scolara Tematica pe Traseul Bucuresti-Arges-Brasov-Prahova.doc

Alții au mai descărcat și

Bazinul Vulcanei - cadrul natural ca suport pentru proiectele de dezvoltare locală

INTRODUCERE Elaborarea lucrării „ Bazinul Vulcanei. Cadrul natural ca suport pentru proiectele de dezvoltare locală” în vederea obţinerii gradului...

Excursie școlarp - tematica cultură și civilizație

Aspecte organizatorice Servicii incluse: -transport autocar 3* (dotat cu aer conditionat) -1 noapte cazare in Sibiu la pensiunea Casa Baciu 3*...

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?