Traseu Kiev-Bordeaux

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4133
Mărime: 1.82MB (arhivat)
Publicat de: Viorel Timofte
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Corneliu Iatu
Proiectul a fost prezentat in cadrul facultatii FEAA , Specializarea Management turistic si hotelier , Anul 1 de master la obiectul geografia turismului

Extras din proiect

Traseu: Kiev – Varşovia – Frankfurt – Amsterdam – Bruxelles – Paris - Bordeaux.

Distanţa dintre cele două oraşe este de 2999.14 km.

Timpul de parcurgere este de 26:39 h.

Traseul turistic se va parcurge cu autocarul cu plecare din Kiev.

Ziua 1: Plecare din Kiev. Kiev este capitala şi cel mai mare oraş al Ucrainei situat la confluenţa Deasnei cu Niprul. În 2003, oraşul avea 2.642.486 de locuitori înregistraţi oficial, deşi numărul mare de migranţi neînregistraţi aduce acest număr la aproape 3 milioane. Administrativ, Kievul este municipiu subordonat nivelului naţional şi nu aparţine de oblast-ul Kiev. Oraşul este un centru important industrial, ştiinţific şi cultural a Europei de Est. Este un important centru industrial, producând chimicale, confecţii, pielărie, utilaje şi produse electrocasnice; este şi o piaţă de desfacere pentru bogata producţie agricolă a Ucrainei de Vest.

Infrastructura: Kievul are o infrastructură extensivă, deşi destul de veche, considerând declinul puternic economic a Ucrainei în anii 1990. Există totuşi un sistem foarte dezvoltat de transport în comun, incluzând un sistem de metrou. Metroul din Kiev. fost primul sistem de tren subteran din Ucraina, şi al treilea din fosta URSS, după metrourile din Moscova şi St. Petersburg. Metroul a 1,7 de milioane de pasageri pe zi, transportând 34% din utilizatorii de transport în comun din Kiev. În 2005, numărul total de călătorii a fost peste 600 de milioane.

Clima: temperat-continentală. Temperatura medie multianuală: - 8 grade în ianuarie şi + 15 grade în iulie. Precipitaţii medii multianuale: 600 mm/an.

Obiective turistice. Kievul a devenit centrul religios al statului rus, în principal datorită clădirilor sale sacre: Catedrala Sf. Sofia, Catedrala Sf. Vladimir, Mănăstirea Lavra Pecerska (întemeiată în 1051, cea mai veche mănăstire rusească), loc de pelerinaj vestit în întreaga lume cu un rol important în consolidarea credinţei din această zonă. Aceasta a fost înscrisă ca ansamblu pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Mănăstirea cuprinde peste 100 de edificii, ateliere de pictură şi croitorie pentru veşminte preoteşti, grote, muzee, chilii, Academie de Teologie, un Seminar Teologic şi multe altele.

Catedrala Sf Sofia Catedrala Sf Vladimir Mănăstirea Lavra Pecerska

Bulevardul Khreschatic, reprezintă una dintre cele mai vechi artere ale oraşului şi în acelaşi timp şi un important centru de afaceri şi administrativ. Aici se află Piaţa Basarabiei şi Piaţa Independenţei, cunoscută în lumea întreagă datorită Revoluţiei Portocalii. În Piaţa Independenţei, se află un gigant mall subteran, Ukraina Shopping Center. În apropiere de acesta se află Palatul Poştei şi cel mai nou monument al Kiev-ului, Obeliscul alb-auriu, ridicat cu prilejul celebrării Ucrainei.

Bulevardul Khreschatic Piaţa Independenţei Piaţa Basarabiei

De-a lungul fluviului Nipru se întinde un superb parc, până la Peşterile cu Sfinţi în apropiere fiind situat Rada Supremă, Parlamentul şi Banca Naţională. Pe malul drept al Niprului se află un impresionant Muzeu al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, străjuit de gigantica statuie Mama Patrie, cu o înălţime de 102 m. Alte statui faimoase care evocă personalitatea unor eroi ai neamului sunt: Statuia hatmanului Bogdan Hmelnitki şi Statuia regelui Vladimir cel Mare, sacrificat pentru aportul sau la impunerea religiei ortodoxe printre ucrainieni.

Preview document

Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 1
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 2
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 3
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 4
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 5
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 6
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 7
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 8
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 9
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 10
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 11
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 12
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 13
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 14
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 15
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 16
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 17
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 18
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 19
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 20
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 21
Traseu Kiev-Bordeaux - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Traseu Kiev-Bordeaux.doc

Ai nevoie de altceva?