Turism ecvestru în Asia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6210
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Eugen Spiridon
Puncte necesare: 8
Iasi

Cuprins

  1. Primele Apariții 2
  2. Caracteristici generale 3
  3. Tipuri de clienți 3
  4. Tipuri de produse de turism ecvestru .. 3
  5. Pregătirea cailor pentru traseele ecvestre ... 5
  6. Identificarea nevoilor clienților potențiali .. 5
  7. Sumar al echipamentului ghidului 7
  8. Sumar al echipamentului turiștilor ... 7
  9. Turismul ecvestru in Mongolia .. 8
  10. Trasee turistice in Mongolia .. 8
  11. Turismul ecvestru in India ... 12
  12. Aravalli Safari din Rajasthan 14
  13. Turismul ecvestru in Siberia 15
  14. Calatorie în munții Altai 16
  15. Excursii ecvestre în Asia ... 17
  16. Georgia - Plimbare pe Caucaz . 17
  17. Mongolia: munți, lacuri și șamani ... 18
  18. Kârgâzstan: Călăriți în Munții Cerului .. 18
  19. Iordania: Călătorind la Wadi Rum . 19
  20. Bhutan Drumeții Călare ... 20
  21. Armenia Călătoria cailor . 21
  22. Bibliografie 22

Extras din proiect

Primele Apariții

Urmele celor mai vechi cai domesticiti au fost descoperite recent in Kazahstan si apartin stravechii culturi Boltai, cultura dezvoltata in urma cu circa 5.500 de ani. Descoperirea schimba radical teoriile antropologilor care sustineau ca primele domesticiri ale cailor avusesera lor in urma cu doar 4 milenii, in Orientul Mijlociu.

Primii cai domestici din Europa au aparut acum aproximativ 3000 de ani si erau folositi in special pentru transport. In schimb, in Asia caii au fost imblanziti atat pentru calarie cat si pentru lapte, dupa cum o dovedesc vestigiile arheologice scoase la lumina de catre cercetatorii universitatilor din Bristol si Exeter. Ramasitele fosile ale cailor subliniaza faptul ca acestia erau diferiti de caii salbatici din aceeasi regiune, fapt ce sugereaza selectia acestora din urma in functie de calitatile fizice, calitati imbunatatite prin incrucisari repetate. De asemenea, urmele de grasimi de pe ceramica straveche sustine teoria conform careia laptele de cal era consumat inca de acum 5.500 de ani.

„Domesticirea cailor a avut un impact imens asupra societatilor umane. Faptul ca ei au fost imblanziti cu peste 1000 de ani mai devreme decat se crezuse anterior se dovedeste extrem de important in intelegerea vechilor comunitati umane si in dezvoltatrea acestora”, afirma Alan Outram, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Caracteristici generale

În societatea modernă în care trăim, calul nu mai este indispensabil muncilor agricole sau forestiere, ba chiar parcurge o criză de „identitate”, devenind mai mult obiect de decor, tot mai rar găsit în viața de zi cu zi.

Mulți dintre noi, totuși, am facut o pasiune din a trăi cat mai mult în contact cu calul și cu natura. Alături de un animal atât de frumos și armonios, alert, dar docil, discret, dar jucăuș, redescoperim mirosul de pământ reavăn, de aer tare, tăcerea și spațiul, toate senzațiile pe care orașul ni le refuză mereu. Iată cu siguranță una dintre cele mai nimerite căi de a dezvolta relația om-cal: voiajul călare!

Nu putem voiaja călare fără metodă, fără tehnică.

Turismul ecvestru este un termen relativ vag pentru domeniul vast pe care îl acoperă. El se referă atât la simpla plimbare organizată de un club hipic, cât și la traseele turistice organizate cu mașini de intendență sau la veritabilele aventuri de mai multe luni, uneori chiar ani, peste țări și continente, rezervate călăreților de cursă lungă.

A voiaja călare este visul oricarui călăreț, însă pentru aceasta e nevoie de câteva pregătiri legate de bagajele pe care le luăm cu noi și de pregătirea cailor și a călăreților.

Departe de grajdul său, calul este nevoit să-și modifice obiceiurile alimentare și să se adapteze la adăposturi cel mai ades precare, schimbările fiind multiple și de cele mai multe ori neprevăzute. Pentru ca toate aceste modificari să nu se transforme în obstacole în calea unei călătorii plăcute, este indispensabil să deprindem progresiv tehnicile necesare și utile pentru buna desfășurare a traseului ecvestru.

Tipuri de clienți

Ideal este ca aceștia să poată prezenta o dovadă a pregătirii lor ecvestre, precum și o asigurare de sănătate validă pe perioada desfășurării traseului ecvestru și care acoperă tipul de activitate în care ei sunt implicați. O modalitate practică de a dovedi experiența în activități ecvestre este și prezentarea turelor pe care clientul le-a mai făcut. Este foarte important să cunoaștem cât de experimentați sunt clienții încă din momentul pregătirii traseului. În funcție de nivelul lor vom dimensiona lungimea zilnică a traseului, vom stabili locurile de înnoptare (dacă este cazul) și vom putea identifica riscurile potențiale.

Bibliografie

1. www.wildfrontierstravel.com

2. www.edition.cnn.com

3. www.hiddentrails.com

4. www.manzaratourism.com

5. www.silkroadexplore.com

6. www.desprecai.eu

7. www.descopera.ro

Preview document

Turism ecvestru în Asia - Pagina 1
Turism ecvestru în Asia - Pagina 2
Turism ecvestru în Asia - Pagina 3
Turism ecvestru în Asia - Pagina 4
Turism ecvestru în Asia - Pagina 5
Turism ecvestru în Asia - Pagina 6
Turism ecvestru în Asia - Pagina 7
Turism ecvestru în Asia - Pagina 8
Turism ecvestru în Asia - Pagina 9
Turism ecvestru în Asia - Pagina 10
Turism ecvestru în Asia - Pagina 11
Turism ecvestru în Asia - Pagina 12
Turism ecvestru în Asia - Pagina 13
Turism ecvestru în Asia - Pagina 14
Turism ecvestru în Asia - Pagina 15
Turism ecvestru în Asia - Pagina 16
Turism ecvestru în Asia - Pagina 17
Turism ecvestru în Asia - Pagina 18
Turism ecvestru în Asia - Pagina 19
Turism ecvestru în Asia - Pagina 20
Turism ecvestru în Asia - Pagina 21
Turism ecvestru în Asia - Pagina 22
Turism ecvestru în Asia - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Turism ecvestru in Asia.pdf

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?