Turismul medical și de estetică corporală

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 60 în total
Mărime: 4.74MB (arhivat)
Publicat de: Anabela Negru
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Turismul medical si de estetica corporala

Turismul medical poate fi definit ca furnizarea de ingrijiri medicale private “eficiente” , in colaborare cu industria turismului, pentru pacientii care au nevoie de interventii chirurgicale si alte forme de tratament de specialitate .

Turismul medical se refera la calatoriile in alte tarii pentru a obtine servicii medicale, stomatologie si tratamente de specialitate, sector sustinut atat de corporatiile medicale, precum si de industria turismului.

Acest nou tip de turism a luat o mare amploare in ultimii ani, ca urmare a dezvoltarii unor puternice centre medicale si chirurgicale.

Costurile exorbitante ale asistentei medicale in tarile industrializate, accesibilitatea persoanelor la transportul international de calatori, ratele de schimb valutar favorabile , imbunatarirea rapida a tehnologiei si a standardelor de ingrijire etc, au condus la cresterea rapida a turismului medical.

Cele mai renumite destinatii pentru turismu medical il reprezinta tarile : R.P. Chineza , India, Thailanda, Spania, Franta, Italia, Romania. Multe orase din aceste tari dispun de centre de terapie medicala alternativa sau asociata cu tratamentele clasice, pentru a asigura reducerea factorilor de stres, a combate obezitatea si o serie de boli cardio – vasculare incipiente.

Motivatiile principale ale turismuli medical

Existenta centrelor medicale si a medicilor cu acreditare internationala, si care ofera servicii de calitate;

Costurile mici ale interventiilor medicale, in special pentru proucerile chirurgicale, fata de cele din tara de origine a pacientilor si posibilitatea negocierii avestor costuri;

Posibilitatea economisirii unor sume de bani prin obtinerea reducerilor la calatoriile cu avionul, sau la pachetele complete de servicii: hoteluri, restaurnte, transport public, terestru s.a;

Posibilitatea obtinerii informatiilor dorite si a selectarii clinicii prin intermediul internetului si a noilor tehnologii de comunicatie, unele companii oferind chiar tururi online prin intermediul web-ului;

Asistenta manageriala si medicala gratuita pe tota perioada contractata;

Timpul redus de asteptare pana la interventia chirurgicala.

SPA

Baile fierbinti , indiferent de anotimp , precum si efectele benefice pe care apele minerale le au asupra organismului induc o stare de relaxare extrem de placuta .

Se presupune ca terenul SPA sre si o explicatie etimologica, loc in care se gasesc izvoare bogate in fier si care a devenit de notorietate publica si internationala inca din perioada medievala.

Asadar o statiune SPA sau un centru SPA sunt vizitate in scopuri terapeutice, pentru hidroterapie. De obicei o statiune SPA este situata intr-un loc exotic , pentru a deconecta vizitatorul de la stresul cotidian si ofera un program complet care include : terapie prin apa, hranire pe baza unor principii sanatoase, servicii similare unor saloane de frumusete (masaj, reflexo terapie, tratament , cosmetice faciale).

Un alt argument pro destinatii balneare ar fi acele ca multe dintre aceste locatii au centre SPA care ofera tratamente de intretinere si infrumusetare.De aceea tori cei implicati, intr-un fel sau altul in aceasta industrie, incearca sa ne convinga ca turismul balnear apartine mai mult tinerilor decat persoanelor in varsta.

Tipuri de SPA

Hoteluri SPA - Ofera o larga paleta de servicii de relaxare, inclusiv un spa full - sevice.Printre activitatii se pot enumara , golf , tenis, sporturi nautice. Procedurile si erviciile de Spa sunt complementare activitatilor din cadrul hotelului.

Casino SPA - Aceste locatii atrag clientii atrasi de adrenalina jocurilor de noroc , precum si de serviciile spa de lux.

Med SPA - Aceste locatii functioneaza sub licenta medicala si conform standardelor profesionale de ingrijire a sanatatii. Procedurile si serviciile de spa sun oferite deopotriva de personal medical cat I de terapeuti ap, intr-o atmosfera care integreaza atat coordonatele estetice specifice unei clinici medicale cat si conceptele si tratamentele specifice spa-urilor.Med spa-urile pot sau nu sa pun la dispozitie servicii de cazare.

SPA de zi – Vizitele la spa-urile de zi reprezinta primul pas catre un mod de viata sanatos, un mod simplu, flexibil si la indemana.Masaje de relaxare , impachetari, tratamente faciale, sunt doar cateva dintre procedurile pe care turistii si le pot oferi drept “pauza de sanatate” in rutina de zi cu zi.

Medical SPA – Aceste spa-uri pun la dispozitie programe cuprinzatoare de wellness si ingrijire profilactica, precum si tehinici de medicina alternativa, sau o combinatie intre acestea doua (cunoscute sub denumirea de medicina integrata).

Destinatii SPA

Cunoscuta sub numele de “industria spa” termenul provine de la “salus per aqua” sanatate prin apa” industria centrelor de sanatate s- a dezvoltat exploziv in ultimii ani, centrele fiind adesea combinate cu clinici medicale sau atasate marilor hoteluri.

Cea mai dezvoltata din lume , industria de centre de sanatate din Statele Unite reuneste peste 12.000 de unitati, care in 2003 au inregistrat venituri de 11 miliarde de dolari si 136 de milioane de vizitatori.Conform unui studiu comandat de Asciatia Internationala de SPA, numarul unitatilor a crescut de 21% in fiecare an din 2000 incoace, iar printre cele mai populare servicii se numara hidroterapia si baile cu namol.In ultimii ani, s-a dezvoltat puternic segmentul centrelor de sanatate atasate clinicilor medicale asemanatoare centrelor de terapie balneo din Romania, cifra acestora crescand cu 109%.Explicatia este foarte simpla:aceste clinici medicale ofera si servici de chirurgie estetica, iar americanii apeleaza cel mai des la astfel de servicii.In prezet in Statele Unite , cele mai numeroase sunt asa-numitele “day spa” ,centrele amplasate in marile orase, multe din ele in mall-uri, unde oamenii se duc pentru a beneficia de un tratament de una-doua ore.In 2003 , pretul mediu al unui tratament era de circa 75 de dolari, pentru o sedinta de masaj.

In Europa , cele mai luxoase centre de sanatate sunt in Italia, Franta, si Austria, insa si tarile din Europa de Est vin puternic din urma.Astfel , Ungaria promoveaza de multi ani turismul de spa, exploatand faptul ca numai in Budapesta sunt peste 100 de izvoare termale, din care 30 sunt captate.Asa ca in jurul Izvoarelor termale, in Budapesta s-au construit complexuri hoteliere luxoase de cinci stele, care pe laga clasicile tratamente balneo, sunt dotate cu clinici moderne de chirurgie estetica, saloane de frumusete si zone speciale unde clientilor li se ofera cele mai moderne tratamente de relaxare si intinerire:masaje, aromoaerapie, terapie cu pietre pretioase , acupunctura sau pur si simplu bai cu petale de flori.

Conținut arhivă zip

  • Turismul medical si de estetica corporala.pptx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Te-ar putea interesa și

Program de Marketing - Hotel Europa Eforie Nord

INTRODUCERE Eforie Nord se prezintă astăzi turiştilor ca o staţiune modernă, căutată de numeroşi vilgiaturişi români şi străini. Condiţiile...

Turismul de sănătate

Introducere Serviciile turistice, trebuie privite ca totalitatea utilităților care se încadrează în caracteristicile de ordin general al...

Turism Medical

Turismul medical poate fi definit ca furnizarea de îngrijiri medicale private “eficiente” , în colaborare cu industria turismului, pentru pacienţii...

Ai nevoie de altceva?