Cucerirea văzduhului

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 23 în total
Mărime: 2.94MB (arhivat)
Publicat de: Paulica Ciobanu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Visul de a zbura a inceput cu legenda lui Icar,despre care se spune ca si-a confectionat doua aripi din pene lipite cu ceara si s-a ridicat in vazduh.

Considerat – citeva mii de ani - un vis nerealizabil, zborul i-a pasionat pe oameni si i-a facut sa nascoceasca cele mai ciudate masinarii cu care sa incerce sa se ridice in vazduh. Dar abia acum un secol,fratii Wright au realizat, in America, primul zbor cu un aparat mai greu decit aerul. Aeroplanul lor a zburat doar citiva metri. De atunci si pina azi, avioanele au ajuns sa faca zboruri intre continente,cu o viteza ce o depaseste pe cea a sunetului.Toate aceste performante se datoresc unor mari inventatori,care,, cel mai adesea, isi pilotau propriile avioane, riscindu-si viata.

In 1897, francezul Clement Ader a reusit sa ridice in aer cu un aparat construit de el insusi,care semana cu o pasare mare si ciudata. Motorul-deosebit de slab-punea in funcie o elice, care facea ca aeroplanul sa se urneasca de la sol. Unii considera ca acesta a fost primul avion din lume care a zburat. De fapt, „zborul” sau a fost un salt de citiva metri. Probabil ca primul zbor cu adevarat reusit a fost cel realizat cu aparatul fratilor Wilbur si Orville Wright citiva ani mai tirziu, in 1903. Acesti americani au resusit sa se ridice cu aeroplanul timp de 12 secunde, zborul avind loc la Kitty Hawk, in Carolina de Nord (S.U.A.).

Conținut arhivă zip

  • Cucerirea Vazduhului.ppt

Te-ar putea interesa și

Poluarea datorată transporturilor aeriene

Introducere Transportul este o activitate care a apărut odată cu existenţa omului. Limitele fizice ale organismului uman în privinţa distanţelor...

Clasificarea Aeronavelor

1.CLASIFICAREA AERONAVELOR Avionul este o aerodină , prevăzută cu o suprafaţă portantă fixă ce asigură sustentaţia datorită vitezei de deplasare....

Ai nevoie de altceva?