Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4665
Mărime: 2.54MB (arhivat)
Publicat de: Pavel Gherasim
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Capitolul 1 - Caracterizare succintă a pieţei pastei de dinţi; poziţia mărcilor Colgate şi Blend-a-Med pe această piaţă.

1.1. Caracterizarea generală a pieţei pastei de dinţi

Volumul pieţei de pastă de dinţi este estimat de producători la circa 1200 tone, cu un consum mediu anual de circa 80-100 g. Totuşi, consumul casnic de pastă de dinţi a crescut în 2009 faţă de 2008 cu 6.4% în volum în volum şi 13.7% în valoare (lei) –( sursa GfK România).

Un studiu referitor la igiena orala a romanilor a scos la iveala faptul ca populatia autohtona are inca multe de invatat despre obiceiurile sanatoase. Astfel, 72% dintre romani prezinta carii, 41% au tartru, 52% au placa dentara, 45% nu au o respiratie placuta, 34% au probleme ale gingiei, 26% au dintii patati si 21% au carii la radacina dintilor. Cu un asemenea tip de consumator la inceput de "viitor european", vecini cu vesticii pentru care dintii sunt considerati o carte de vizita, situatia pietei romanesti de pasta de dinti ar trebui sa preocupe toate partile implicate.

Sursa: http://www.revista-piata.ro

Piata pastei de dinti este alcãtuitã din segmentele “anticarie” (are cea mai mare pondere în prezent ),”whitening” , “pastã de dinti total”, “pastã pentru dinti sensibili” si paste de dinti medicale. Pastele cu beneficii multiple sunt în ultima perioadã preferate de cãtre consumatori (în detrimentul celor anticarie) deoarece populatia a devenit din ce în ce mai educatã cu privire la igiena oralã si cautã produse eficiente, care sã ofere maximum de beneficii. Au crescut semnificativ segmentul whitening si segmentul de pastã de dinti Total. Un alt segment care a crescut este segmentul de pastã pentru dinti sensibili dar nu trebuie uitat si cel al pastelor de dinti medicale.

In ultimul timp, se observa o crestere a preferintelor pentru pasta de dinti cu ingrediente active de albire, pentru pasta de dinti care improspateaza respiratia - mai ales in ultimele noua luni - si, nu in ultimul rand, pentru pasta de dinti care reduce sensibilitatea dintilor. Grija pentru copii determina o crestere a segmentului pastelor si periutelor de dinti pentru micuti. Piata romaneasca este dominata de variantele de pasta de dinti in ambalaj de 50 ml, insa in ultimul timp se poate observa o crestere a ponderii pastelor de dinti de 75ml si 100ml".

Pasta de dinti cu un singur beneficiu se afla in topul preferintelor consumatorilor, de obicei beneficiul find protectia de baza, impotrva cariilor.

Cu toate acestea, producatorii au remarcat, in ultima perioada, o crestere a numarului de consumatori care folosesc paste de dinti pentru albirea dintilor sau din segmentul care ofera protectie completa impotriva tuturor afectiunilor danturii. Explicatia acestei tendinte este ca ,,piata produselor de ingrijire orala incepe sa se maturizeze si sa puna tot mai mult accente pe protectie si prevenire, ceea ce determina o crestere a consumului pentru produse multibenefit”. In ceea ce priveste gramajul, circa jumatate din piata este revendicata de pastele de dinti la 50 de grame.

Piata produselor de igienã oralã în România are o crestere modestã, dar constantã. În România, oamenii încã mai utilizeazã metode rudimentare pentru igiena zilnicã oralã, ceea ce duce la un consum redus al produselor special destinate acestui scop .Astfel se înregistreazã unul dintre cele mai scãzute consumuri de produse aditionale igienei orale: ata dentarã, apa de gurã, peliculele care se topesc în gurã. Putini sunt cei care merg la detartraj de douã ori pe an, care-si schimbã periuta o datã la trei luni si care efectueazã vizite la stomatolog pentru controale regulate.

1.2. Cifra de afaceri Colgate PALMOLIVE (ROMANIA) SRL

Cifra de afaceri Colgate Palmolive SRL 2007 2008 2009

244.160.654 261.023.544 278.116.371

Sursa: www.doingbussines.ro

Cifra de afaceri a pastei de dinţi Colgate este într- o continuă creştere, ajungând la o cifră de afaceri de aproximativ 280 de mil, iar producătorii acestor mărci speră ca aceasta să crească şi în anul 2010.

Preview document

Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 1
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 2
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 3
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 4
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 5
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 6
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 7
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 8
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 9
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 10
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 11
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 12
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 13
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 14
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 15
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 16
Analiza comparativă a demersurilor comunicaționale Colgate și Blend a Med - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Demersurilor Comunicationale Colgate si Blend a Med.doc

Ai nevoie de altceva?