Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 7401
Mărime: 1.88MB (arhivat)
Publicat de: Marinel Petre
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Marketing

Extras din proiect

Capacitatea pietei

Produsele de curatenie a casei au evoluat de-a lungul timpului de la cele abrazive, care zgariau suprafetele, pana la cele specializate cu diverse intrebuintari specifice: baie, bucatarie, aragaz, parchet, gresie, faianta, geamuri, etc.

Solutiile de ingrijire a casei, candva sezoniere si folosite in special in perioadele de curatenie generala gen Craciun sau Paste sunt cautate acum pe toata perioada anului din cauza murdariei, tot mai greu de tinut la distanta de locuinta.

Piata produselor de ingrijire a locuintei este extrem de fragmentata si cunoaste o dezvoltare serioasa pe toate segmentele: podele, geamuri, gresie, faianta, fiind necesara o departajare intre cele exclusiviste (numai pentru anumite suprafete) si cele universale (atat pentru lemn, cat si pentru sticla, metal, gresie, faianta).

Se observa orientarea din ce in ce mai mare a consumatorilor catre detergenti parfumati, respectiv detergenti care le ofera beneficii aditionale, cum sunt cei universali.

Produsele de curatat inregistreaza o dinamica remarcabila in ultimii ani, datorata cresterii consumului in gospodarii. Vizitele in locuinte ne-au aratat ca, din ce in ce mai multi, consumatorii prefera articole universale de curatat, datorita ariei largi de folosire si a usurintei de depozitare. Este mai convenabil pentru ei sa cumpere si sa depoziteze un singur produs care raspunde mai multor cerinte, decat sa cumpere mai multe produse specializate.

Daca acel produs universal are in plus beneficiul de a oferi o putere sporita de curatare, indepartand cele mai dificile tipuri de muradarie din gospodarie, va fi cu atat mai mult preferat de consumatori. Piata este una determinata foarte mult de producatori in sensul ca este sustinuta puternic pe canalele de promovare si prin oferte speciale, mai ales in comertul modern. Am putea spune ca este un produs “la moda”.

Producatorii nu se mai limiteaza doar la oferta de solutii de curatare, ci au adus produselor si insusiri de ingrijire, mai ales ca in ultimii ani, romanii investesc bugete importante in produsele de curatat. In plus, femeia moderna are nevoie de produse de curatat eficiente care sa o ajute sa economiseasca timp si sa ii usureze munca.

Data fiind amploarea detergentilor universali, producatorii apeleaza la produse noi, cu beneficii complexe, intr-o varietate de parfumuri si ambalaje.Astazi, castiga teren produsele care pe langa principala calitate de a curata si proteja mai au rolul si de a parfuma, de a indeparta mirosurile neplacute din casa.

Forma de prezentare a produselor tinde sa se modernizeze, cautandu-se solutiile optime care sa raspunda tuturor asteptarilor consumatorilor", spun reprezentantii Henkel.

Comparativ cu tarile occidentale si chiar cu cele din Europa de Est, Romania este inca departe de structura si consumul de astfel de produse.

Desi printre cele mai scazute din Europa Centrala si de Est, consumul casnic de produse de curatat universale isi continua trendul ascendent printr-o crestere de aproximativ 40% (in volum) in ianuarie- iunie 2008 fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cele mai mari consumatoare de produse de curatat universale sunt familiile din orasele mari si Bucuresti - responsabile pentru aproape 60% din volumul total - si care reprezinta 38% din totalul gospodariilor din Romania, arata studiile efectuate de compania GfK.

In mediul urban, produsele de curatenie universale sunt cumparate atat de catre consumatorii care, din cauza veniturilor mai scazute, folosesc un singur produs pentru a curata toate suprafetele lavabile din locuinta, cat si de catre consumatorii cu venituri medii si ridicate, care achizitioneaza, pe langa un produs universal de calitate, din ce in ce mai multe produse specializate precum cele pentru suprafete din inox si, in general, produse specializate de calitate premium si in format spray.

In mediul rural, unde marea majoritate a oamenilor dispun de venituri reduse, se cumpara produse pentru curatenie ieftine si, in general, doar produse universale, iar consumul de produse de curatenie specializate este foarte redus.

Totodata, in mediul rural, penetrarea acestor produse se mentine sub medie, fara a inregistra progrese importante.

Studii recente arata ca bugetul alocat de un roman cu venituri medii produselor nealimentare este considerabil mai redus decat cel destinat produselor alimentare. Asadar, cumpararea solutiilor de curatat nu se afla pe lista prioritatilor romanilor.

Consumatorul unui astfel de produs este cel care urmareste sa faca economie fie de bani, fie de spatiu. In acelasi timp, comportamentul de consum al romanilor depinde foarte mult de gradul de informare al consumatorului individual, de deschiderea sa catre nou si de disponibilitatea sa de a renunta la metode traditionale de curatare pentru a folosi produse moderne

Preview document

Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 1
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 2
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 3
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 4
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 5
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 6
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 7
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 8
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 9
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 10
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 11
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 12
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 13
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 14
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 15
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 16
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 17
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 18
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 19
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 20
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 21
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 22
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 23
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 24
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 25
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 26
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 27
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 28
Analiză comporativă a comunicării de marketing pentru Cif și Clin - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comporativa a Comunicarii de Marketing Pentru Cif si Clin.docx

Ai nevoie de altceva?