Analiză de marketing Agri-Rom SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 2376
Mărime: 13.82MB (arhivat)
Publicat de: Popescu M.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Situația actuală

Firma a fost înființată în anu 2020, luna ianuarie, aceasta având ca obiect de activitate distribuția și comercializarea utilajelor agricole de ultimă generație. Firma deține un capital românesc în proporție de 100%, fiind condusă sub supravegherea celor trei acționari majoritari. Sediul social al firmei se află la adresa: Strada Ștefan cel Mare, nr. 4, județul Iași.

Având ca obiect de activitate distribuția utilajelor agricole, societatea activează într-o piață în continuă dezvoltare, în care există cerere ridicată din partea tuturor fermierilor, majoritatea având ca obiectiv eficientizarea toturor lucrărilor în expluatațiile agricole pentru scăderea costurilor de producție și maximizarea profitului.

Cererea fiind foarte ridicată din partea celor care activează în acest domeniu este direct proporțională cu oferta, întreprinderea are parte de competitori cu experiență, cum ar fi: APAN, DicorLand, AgriTehnica etc. .

Socitatea propune spre vânzare o gamă variată de utilaje, de la pluguri, scarificatoare și semănători de înaltă precizie, la tractoare, mașini de recoltat și combine agricole, produse de companii cunoscute pe piața din Europa cât și pe celelalte continente, cum ar fi: Case, Class, NewHoland, Jhon Deere, etc. .

Din strategia de vânzare face parte și promovoarea noilor firme producătore apărute pe piață: IRUM, KUBOTA, KONIG, BIZON. Această strategie pune în balanță nevoile și cerințele cu posibilitățile clienților.

Produsele de înaltă calitate, rapiditatea în ofertare și livrare, dar și consilierea gratuită pe care o oferim clienților printr-un personal tânăr, dinamic și profesionist, pot face din compania noastră unul dintre cei mai importanți parteneri pentru fermierii care își doresc o soluție aplicată pentru dezvoltarea afacerii.

Dispunem de un parc de utilaje agricole, pe o suprafață de 25.000 metri pătrați cu peste 600 de utilaje noi.

Avem încheiate parteneriate cu furnizori de servicii financiare ce garantează clienților termene și condiții extrem de atractive.

Suntem partenerul de încredere pentru agricultura la cele mai înalte standarde!

Analiza SWOT:

Puncte tari: Firma fiind nou înființată și un colectiv tanăr are parte de entuziasm, prospețime, deschidere spre noi tehnologii și cunoștințe în aplicarea acestora, aptitudini de comunicare ridicate, metode noi de promovare.

Puncte slabe: Fiind nou înființată, un portofoliu slab al clienților este principalul dezavantaj, lipsa experienței în vânzari și negocierea contractelor, credibilitate în rândul producătorilor de utilaje agricole.

2. Studiul mediului concurențial

Avantaje:

- Indentificarea poziției firmei pe piață;

Firma fiind la începutul activității, nu dispune de experiența necesară pe piața utilajelor agricole. În schimb ne bazăm pe entuziasmul și echipa tânără ce coordoneză activitatea firmei.

- Înțelegerea motivului pentru care consumatorii preferă produsele firmei;

Datorită faptului că firmă nu posedă o poziție fruntașă pe piață, prețurile practicate vor fi mai mici de cât al firmelor concurente, acest lucru poate atrage atenția potențiailor clienți asupra ofertei de produse.

Mediul concurențial

APAN, DicorLand, AgriTehnica, sunt principalii concurenți și lideri de piață ce activează în special pe zona Moldovei și a județului Iași, zonă pe care și firma noastră ar dori să o exploateze.

Compania Apan Agriculture Equipments este importator McCormick si Rostselmash in Romania si face parte din grupul de firme Apan cu afaceri in domeniile: auto, leasing, asigurari. Ideea de a deveni importator de tractoare si utilaje agricole a fost continuarea fireasca a afacerilor dezvoltate de grup in domeniul auto si a faptului ca aceste afaceri au crescut bazandu-se pe un service de calitate.

Apan Agriculture Equipments participa in perioada 25-28 MAI la Agriplanta, Fundulea, Judetul Calarasi. „Din pasiune pentru agricultură” este motto-ul sub care Agriplanta-Romagrotec reunește cu succes tot ce este mai important în agricultura românească începând cu primăvara lui 2011.

Desfășurat în câmp, pe o suprafață de peste 36 ha, evenimentul îmbină trei componente care îi asigură eficiența.

Preview document

Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 1
Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 2
Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 3
Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 4
Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 5
Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 6
Analiză de marketing Agri-Rom SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza de marketing Agri-Rom SRL.docx
  • Analiza de marketing Agri-Rom SRL.pptx

Ai nevoie de altceva?