Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 9229
Mărime: 43.19KB (arhivat)
Publicat de: Petronela Man
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Munteanu Corneliu

Extras din proiect

Societatea comerciala CORAL DESIGN SA, Iasi, a luat fiinta în anul 1996, prin reorganizarea unei sectii de confectii textile, care în urma unui incendiu devastator, în anul 1995, a fost închisa. În august 1996, doua surori, Cornelia si Alina, preiau sediul fostei sectii si pun lucru câteva masini de cusut alaturi de mult efort fizic, intelectual si financiar. Plecând de la 11 masini de cusut si doar 19 angajati, firma “DADDY &Co” ajunge în doar doi ani foarte cunoscuta si apreciata pe piata ieseana.

În anul 1998 se fac primele schimbari majore, astfel, odata cu largirea spatiului de productie si depozitare, si a parcului auto, precum si retehnologizarea utilajelor, firma îsi schimba denumirea în CORAL DESIGN SA, având capital integral privat. Daca pâna atunci firma producea doar un anumit fel de camasi barbatesti, odata cu retehnologizarea fabricii se diversifica si liniile pentru toate gusturile. Având în prezent o suprafata de 1200 m2 destinati productiei si cca 500 m2 pentru depozitare, alaturi de un impresionant parc auto compus doar din marcile RENAULT si MERCEDES, firma produce în sistem lohn doar pentru barbati.

În anul 2000, în urma unei excursii în Franta cele doua surori stabilesc relatii de colaborare cu o firma de distributie din estul tarii, astfel, în decurs de mai putin de un an, produsele CORAL DESIGN ajung piata tarilor din Uniunea Europeana. În prezent, standardele de lucru sunt unele dintre cele mai ridicate, începând de la tiparele dupa care se lucreaza si pâna la modul de distributie al produselor. Putini se pot mândri în prezent cu modul de lucru profesional în care îsi desfasoara activitatea cei peste 1000 de angajati ai firmei, ajunsa acum la o capacitate de lucru de cca 2500 camasi pe zi.

Dimensiunea redusa a firmei îi limiteaza uneori accesul pe anumite piete, însa traiectoria pe care a urmat-o în trecut si pe care o continua si în prezent, o arata drept un redutabil competitor în devenire pe piata produselor barbatesti de îmbracaminte.

“Lucram doar cu utilaje de o mare calitate, dintoate colturile lumii: de la masini de cusut japoneze, pâna la mese de calcat italiene, cu senzori de încalzire. Inspectia tehnica de calitate se face atât fazic, cât si final. Pentru noi calitatea este pe primul loc. Avem clienti din toate colturile lumii si prin urmare, standardul de calitate trebuie sa fie unul dintre cele mai ridicate”, a declarat una din principalele actionare la DESIGN CORAL.

Departamentul de marketing al firmei este format din partea masculina a acestei afaceri: Gaby si Radu, sotii Alinei si respectiv al Corneliei. Având temeinice cunostinte de marketing, vânzari si distributie, preluarea comenzilor, realizarea si livrarea lor în timpul cel mai scurt, a atins standarde dintre cele mai performante: 2 zile pentru judete din tara si maxim 7 zile pentru comenzi externe.

Toata activitatea în cadrul firmei este asigurata de un personal tânar si înalt calificat, pentru ca, cel mai important capital al CORAL DESIGN îl reprezinta oamenii sai. Valoarea lor profesionala este garantia unor produse si servicii de cea mai înalta calitate.

CORAL DESIGN este o societate care priveste spre piata si lucreaza pentru clientii sai. Firma are o retea de distributie care acopera întreg teritoriul României, si colaborari cu foarte multe retele de magazine din majoritatea tarilor U.E.

Ca strategie de adaptare la cerintele economice, de piata, firma a ales DIVERSIFICAREA SI CALITATEA, astfel, CORAL DESIGN, accentueaza raportul pret/calitate, deosebit de atractiv pentru consumatorul final, acoperind o paleta larga de cerinte.

“Pentru a putea prognoza succesul economic, trebuie sa avem în vedere prima regula a activitatii unei firme, exprimata de sloganul <<Clientul nostru, stapânul nostru>>. Pentru noi, clientul multumit înseamna totul”, precizeaza seful departamentului de marketing, Gaby Ionescu, “ într-o economie de piata, libera, cererea clientului devine centrul interesului firmei. Marketingul ajuta la atingerea clientului si pastrarea lui.”

Daca la început totul a pornit ca o afacere de familie pentru cei de la “DADDY & Co”, iata ca prin perseverenta si o implicare totala a celor care au infiintat-o, CORAL DESIGN a ajuns una dintre cele mai puternice firme producatoare de articole de îmbracaminte barbatesti din România si poate din Europa.

- Evaluarea mediului de marketing a firmei

- Analiza mediului:

Orice firma este amplasata într-un mediu înconjurator plin de oportunitati dar si de riscuri, un mediu managerial si comercial, altfel spus, un mediu de marketing.

Mediul de marketing poate fi analizat pe doua niveluri: micromediul de marketing si macromediul de marketing.

Mediul de marketing poate fi privit ca un ansamblu de forte si factori externi pe care întreprinderea nu-i poate manipula si controla dupa voia sa, dar de actiunea carora este mai mult sau putin afectata.

Mediul de marketing priveste toti angajatii si fortele din afara întreprinderii, care prin interventia lor influenteaza si afecteaza schimburile de pe piata dând nastere unor multitudini de oportunitati si riscuri, de care firma trebuie sa stie sa profite sau pe care sa le evite.

Preview document

Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 1
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 2
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 3
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 4
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 5
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 6
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 7
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 8
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 9
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 10
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 11
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 12
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 13
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 14
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 15
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 16
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 17
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 18
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 19
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 20
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 21
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 22
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 23
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 24
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 25
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 26
Analiza firmei - SC Coral Design SA Iași - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Analiza Firmei - SC Soral Design SA Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Aplicație la SC Petrom SA București - membru OMV Group

CAP. I. PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII 1.1. Tipul societatii si obiectul de activitate S.C. Petrom S.A. Bucuresti a functionat pâna la...

Atitudini, opinii și comportamente de cumpărare ale șoferilor din Miercurea Ciuc cu privire la produsele oferite de rețeaua Petrom

Introducere: justificarea necesitatii realizarii cercetarii Reteaua Petrom din Miercurea Ciuc cuprinde trei benzinarii si un depozit de...

Plan de internaționalizare Petrom

1. Prezentarea conditiilor care determina adoptarea programului de marketing international Cu o experienta de peste 150 de ani, SC PETROM SA este...

Abordări ale marketingului în rețea. Gradul de aplicabilitate la structurile logistice ale armatei

INTRODUCERE Ne propunem în lucrarea de fata sa abordam un subiect sau mai bine spus un adevarat fenomen data fiind amploarea capatata în ultima...

Analiză de piață a firmei SC Steilmann SRL

Cap.1. Prezentarea firmei 1.1.Denumirea, localizarea Firma pentru care am ales sa realizez o analiză de piaţă se numeşte : S.C. Steilmann...

Plan de Marketing - SC Murano SRL

DATE DE IDENTIFICARE ALE AGENTULUI ECONOMIC 1. Numele societatii : SC MURANO SRL 2. Numar de înregistrare: Oficiul Registrului Comertului:...

Relația dintre logistică și tehnologia informației

RELATIA DINTRE LOGISTICA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI Compania ROMPETROL 1. Prezentarea pietei IDENTITATE Lider in domeniul petrolier regional,...

Studiu de Caz - SC Petrom SA

S.C PETROM S.A.-Informatii generale Petrom este cea mai mare companie româneasca de petrol si gaze, cu activitati în sectoarele Explorare si...

Ai nevoie de altceva?