Analiza Pieței Termosului

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1641
Mărime: 14.59KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Ionescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: oana anton
a fost prezentat in cadrul universitatii Al I CUZA Iasi,FEAA

Extras din proiect

Descrierea firmei

SC UNIVERSAL SA cu sediul în judeţul Iaşi, strada Tudor Neculai, nr 151, înfiinţată în anul 2007 are ca obiect de activitate producerea de electrocasnice.

Am constatat în urma unei cercetări de marketing printre consumatorii şi utilizatorii de electrocasnice nevoia multor persoane de a avea un produs care să păstreze la o temperatură constantă, atât lichidele cât şi alimentele solide. După constatarea acestei nevoi, firma a hotărât să satisfacă dorinţa publicului prin realizarea şi promovarea unui termos.

Dorim să ne adresăm tuturor categoriilor de consumatori printr-o gamă largă de produse începând cu îmbunatăţirea produselor existente pe piaţă.

1. Elemente specifice ale mediului de marketing

Oportunităţi: - promovarea şi dezvoltarea turismului din România – atragerea mai mulltor turişti în ţara noastră poate fi un avantaj pentru firmă în vederea atragerii de noi consumatori prin vânzarea produselor noastre în diverse staţiuni

- apariţia de noi tehnologii şi echipamente mai performante – cu ajutorul acestora putem simplifica procesul de producţie şi în acelaşi timp să obţinem produsele finale de calitate superioară

- posiblitatea de a ieşi pe piaţa externă – prin aceasta ne putem crea un renume internaţional atragând astfel cât mai mulţi consumatori determinând astfel şi creşterea profitului firmei

Ameninţări:- perioada de recesiune economică la nivel naţional – aceasta ne poate afecta prin pierderea unor consumatori care se vor concentra doar asupra acelor produse absolut necesare vieţii de zi cu zi

- intrarea unor noi competitori pe piaţă – ar putea fi o ameninţare în condiţiile în care clienţii ar renunţa la produsele noastre în favoarea celor prezentate de concurenţă, pierzând astfel o cotă de piaţă semnificativă.

- cererea crescândă pentru produse de substituţie – poate determina pierderea unor consumatori prin înlocuirea termosului cu produse similare, de exemplu: lada friforifică, geanta si rucsacul termic, automatele

2. Categorii de consumatori

Piaţa reprezintă locul de întâlnire al potenţialilor parteneri de afaceri , vânzători sau

cumpărători ai unor servicii sau produse de orice natură, într-un anumit loc şi la un moment dat . În marketing piaţa se rezumă doar la conceptul de consumatori.

Piaţa produsului de referinţă este reprezentată de întreaga populaţie de consumatori ai produselor de acelaşi gen , indiferent de originea sau marca acestuia.

Pentru firma noastra,piaţa gamei de produse este piaţa produselor electrocasnice, iar piaţa categoriei de produse este piaţa termosului.

a) Non – consumatorii relativi sunt reprezentaţi de cei care nu vor consuma produsul de referinţă în momentul de faţă din motive subiective sau conjuncturale (venitul insuficient, neîncrederea în calitatea sau utilitatea produsului şi înlocuirea acestuia cu altceva, fie dezinteresul momentan. Non – consumatorii relativi ai termosului sunt persoanele care folosesc genţile termice, lăzile frigorifice pentru ca produsele să-şi păstreze o temperatură constantă. Aceste persoane ar putea deveni consumatori efectivi ai termosului.

Non – consumatorii absoluţi sunt persoanele care nu vor cumpăra niciodată acest tip de produs. Cei mai mulţi non-consumatori absoluţi sunt în mediul rural deoarece mulţi dintre aceştia au venituri foarte mici şi nu vor considera nicioadată necesar cumpărarea unui termos. Tot în această categorie, reprezentative sunt persoanele care preferă ca la locul de muncă să aibe un automat care să asigure băuturile la temperaturile dorite, şi de asemenea persoanele care îşi desfăşoară activitatea în apropierea unor puncte de procurare rapidă a acestora (cantină, cafenele, etc.) decât să poarte cu ei un termos.

b) Segmentarea este procesul de împărţire a clienţilor existenţi sau potenţiali dintr-o piaţă în mai multe grupuri sau segmente diferite, în cadrul cărora se manifesta solicitări sau nevoi similare, care pot fi satisfăcute de un management performant.

Firmele producătoare de termosuri nu pot să satisfacă toate preferinţele consumatorilor aceştia fiind numeroşi şi diferiţi în ceea ce priveşte preferinţele pe care le au.

Segmentarea pieţei se face în general după criteriile: socio-demografice, psihografice, geografice, economici şi de comportament.

Preview document

Analiza Pieței Termosului - Pagina 1
Analiza Pieței Termosului - Pagina 2
Analiza Pieței Termosului - Pagina 3
Analiza Pieței Termosului - Pagina 4
Analiza Pieței Termosului - Pagina 5
Analiza Pieței Termosului - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei Termosului.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza pieței - termos

S.C. Almira S.A. cu sediul în judeţul Suceava, str. Bucovina nr.34, înfiinţată în anul 1999 are ca obiect de activitate producerea de...

Ai nevoie de altceva?