Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4811
Mărime: 2.99MB (arhivat)
Publicat de: Manole Feraru
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

SKODA - RENAULT

Caracterizarea generala a pietei

In primele unsprezece luni ale anului s-au vandut 269.685 automobile noi, cu 14,3% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform statisticilor remise vineri de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

Productia interna a crescut cu 12,2%, pana la 203.772 de vehicule in primele unsprezece luni ale anului, iar exporturile au crescut cu 43,7% pana la 76.863 de unitati, conform buletinului lunar APIA. Importurile au crescut cu 33,6% pana la 148.752 de automobile. Desi vanzarile autoturismelor au pastrat o tendinta ascendenta (crestere de 17,8%), piata vehiculelor utilitare a scazut, arata statisticile APIA. In primele unsprezece luni s-au vandut 34.577 autoutilitare, in scadere cu 5,1% fata de perioada similara din 2005. Principalul motiv a fost scaderea productiei locale de vehicule comerciale cu 39,3%, la 11.587 unitati, comparativ cu 19.085 in aceeasi perioada a anului trecut. Importurile de autoutilitare au compensat partial aceasta scadere, crescand cu peste o treime, pana la 23.442 unitati. In noiembrie, pe piata romaneasca s-au vandut 27.403 de automobile noi, cu 16% mai mult decat in a unsprezecea luna din 2005.

Piata auto va creste in 2007 moderat, cu 10%, pe fondul ofensivei importatorilor si a nevoii de inlocuire a automobilelor foarte vechi, a spus Brent Valmar, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania. "Cred ca o sa avem si anul viitor crestere pe piata auto. Eu sunt adeptul avizarii in momentul acesta a unei cresteri optimiste, dar totusi moderate de 10%.", a spus Brent Valmar, presedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) si director general la Porsche Romania, citat de NewsIn. El a adaugat ca evolutia pietei va depinde mult de viitorul celor doi producatori interni. "Primul semn de intrebare este ce se va intampla cu productia lui Daewoo care are o pondere importanta pe piata noastra. Daca nu va mai produce, ramane de vazut daca acest volum va fi preluat de catre marcile din import sau va fi preluat de catre Dacia (...) Dacia se afla intr-un context foarte interesant deoarece nu mai este doar un producator local, ci capata valente regionale si chiar europene. (...) Nu este exclus ca Dacia sa ajunga in aceeasi situatie precum Skoda in Cehia, adica sa-i mai scada ponderea pe piata locala", a spus Valmar care a precizat ca Dacia are totusi o cota anormal de mare pentru o tara vest-europeana, insa pentru noi e o cota de piata potrivita, deoarece avem un grad de motorizare mic, iar volumele cresc datorita masinilor mai ieftine.

Presedintele APIA considera ca piata noastra are un potential de inlocuire foarte mare, din cauza parcului auto cu o varsta medie de 13 ani. Din cele peste 4 milioane de masini existente, 300.000 sunt mai vechi de 20 de ani, si o buna parte dintre posesorii acestor masini se vor gandi sa le inlocuiasca.

Valmar a mai spus ca piata va creste si datorita scaderii taxelor vamale de la 30%, la 10% pentru masinile aduse din afara Europei. In plus, piata va fi impulsionata de distribuitorii si importatorii care, in dorinta de a fi cat mai aproape de clienti, isi promoveaza produsele din ce in ce mai bine si lucreaza piata intr-un mod tot mai profesionist, a spus presedintele APIA.

Brent Valmar declara pentru NewsIn in noiembrie ca dupa aderare se va deschide piata bancara, lucru care va duce la dinamizarea pietei in ceea ce priveste ofertele de finantare pentru cumpararea de masini. Oficialul Porsche Romania a spus ca "e de asteptat ca piata de credite sa se liberalizeze si in consecinta nivelul dobanzii ar putea sa scada."

Concurenta pe piata auto

Concurenta pe piata auto din Romania este apriga. Tot mai multi importatori doresc sa-si impuna diferitele modele pe piata noastra. Unii dintre cei mai importanti jucatori in segmentul clasei de mijloc  un segment cu un potential ridicat  sunt cehii de la Skoda si francezii de la Renault, prin modelele familiale Octavia, respective Megane. Fiecare dintre cele doua marci doreste sa acopere o cota de piata cat mai mare in acest segment, cele doua automobile avand caracteristici si preturi asemanatoare, diferentele fiind facute de detalii si stil.

Pozitia Skoda-Renault pe piata

Vinzarile de autoturisme marca Skoda pe piata romaneasca ar putea depasi, pentru prima data in istoria auto autohtona, numarul de unitati purtind sigla Renault. Directorul comercial al Renault, Jacques Daniel, a admis ca Skoda ar putea sa vinda mai multe unitati decit compania franceza pina la sfirsitul acestui an pe piata din Romania Este posibil, dar va asigur ca nu vom cheltui nici macar un euro pentru a ne mari cota de piata. Prefer sa fim pe locul al doilea la vinzari si pe primul loc in termeni de profit, a spus Daniel.

Anterior, directorul general al Renault-Nissan Romania, Nicolas Ianculescu, a declarat ca se asteapta la o scadere a cifrei de afaceri a aliantei in acest an, concomitent cu o diminuare a numarului de unitati vindute. La nivel international, vinzarile Renault s-au diminuat cu 3,6% in primele trei trimestre, pina la 1,859 milioane de unitati. Numarul de masini Skoda comercializate in cele noua luni s-a majorat cu 11,1%, ajungind la 410.719 de autoturisme.

La sfirsitul perioadei ianuarie-septembrie 2006, Renault detinea o cota de piata de 8,2% in Romania, in timp ce Skoda si-a adjudecat opt puncte procentuale. Grupul francez a comercializat 15.189 de autoturisme in primele noua luni ale acestui an pe piata romaneasca. Vinzarile Skoda pentru primele trei trimestre s-au cifrat la 14.963 de unitati, depasind totalul pe ansamblul anului trecut. Renault a detinut ani buni pozitia de lider privind numarul de unitati comercializate in Romania de o marca din import. Anul acesta, situatia pare sa ia o alta turnura. In timp ce grupul francez a inregistrat un declin al ratei de crestere a vinzarilor de 3,4% dupa primele noua luni din 2006, comparativ cu perioada similara a anului trecut, Skoda a luat avint. Astfel, marca ceha a consemnat un ritm de crestere superior cu 43% fata de nivelul din primele trei trimestre din 2005, aflindu-se la numai 226 de exemplare in spatele concurentului francez.

Preview document

Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 1
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 2
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 3
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 4
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 5
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 6
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 7
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 8
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 9
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 10
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 11
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 12
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 13
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 14
Analiza publicitară a 2 mărci - Skoda - Renault - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Publicitara a 2 Marci - Skoda - Renault.doc

Te-ar putea interesa și

Promovarea mărcii Skoda

1. SCURT ISTORIC AL MĂRCILOR a. Definirea conceptului de marcă Una dintre cele mai importante preocupări ale producătorilor este aceea de a...

Ai nevoie de altceva?