Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, pptx
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 4286
Mărime: 471.52KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Extras din proiect

INTRODUCERE

În zilele noastre informatica este un domeniu în plină ascensiune pe piață. Creșterea volumului de informații a impus utilizarea tehnicii electronice de calcul în orice domeniu, iar imprimantele sunt necesare în toate activitățile. Ele convertesc datele electronice dintr-un calculator într-un text tipărit care poate fi citit si în grafica desenata pe hartie.

Am ales ca subiect al lucrarii noastre „imprimanta laser” întrucât am cosiderat că acesta reprezintă o tehnologie relativ nouă, ce se bucură de o tot mai mare utilizare atat în cadrul companiilor, cât si a home-userilor. Tehnologia utilizata se dovedeste a fi mai eficientă decât cea clasica de tip ink-jet, aducând costuri mai reduse legate de printare, se bucură de o calitate mai ridicată față de alte tipuri de imprimante convenționale, are un volum mult mai ridicat de procesare a paginilor pe minut,raportul cost consumabile / număr de pagini este foarte bun, toate acestea ducând la economii semnificative de timp si bani pentru utilizator.

Imaginea paginii de imprimat se obţine cu ajutorul unei raze laser, prin intermediul unei memorii de generare a caracterelor, iar imprimarea se face printr-un tambur de fotocopiere. Se mai numesc şi imprimante optice sau xerografice.

CAPITOLUL I - Prezentarea generala a produsului

Imaginea nr.1 – Principiul de funcționare al imprimantei

Comanda "PRINT" de la calculator ajunge la un controler electronic (1)din imprimanta laser, care are un procesor de imagine raster (RIP) cu rolul de a transforma imaginile și textul într-o matrice de puncte mici. Elementul principal în procesul de tipărire este cilindrul fotoconductor sau DRUM (2), un cilindru special acoperit care primește o sarcină electrică pozitivă sau negativă de la o rolă de încarcare(3). Un fascicul laser (4), deviat de o oglindă rotitoare (5), scanează cilindrul fotoconductor orizontal, în linii precise. Atunci când fasciculul laser atinge suprafața cilindrului, acesta se dezelectrizează în zonele respective, rămânând electrizat în zonele unde trebuie să apară scrisul. Dupa ce raza laser scanează o linie, un motor pas cu pas învârte cilindrul cartușului și procesul se repeta.

Cilindrul fotoconductor electrizat pe zone, vine în contact cu altă rolă magnetică (6), care este acoperită cu particule de toner încarcat din rezervorul de toner (7). Tonerul se prinde pe zonele electrizate ale cilindrului, rezultând astfel imaginea pe cilindru. Un mecanism de antrenare (8) atrage hartia din tavă de hartie (9). O rolă de transfer (10), aplică o sarcină electrică pe hârtie, opusă celei cu care este electrizat tonerul de pe cilindru. Tonerul se transferă astfel pe hartie. O lamela de curățare (11), curată tonerul rezidual de pe cilindru și procesul continuă într-un flux continuu, circular.

În final, pagina, cu toner aplicat, ajunge la cuptor (fuser) (12) - alcătuit dintr-o rola înălzită la 150-200 grade și o rola de presiune. Tonerul, care conține rășini și ceară, se topește pe pagină.

I.1 Definitie si scurt istoric

Echipament opţional periferic de ieşire, permite tipărirea pe hârtie a rezultatelor prelucrării şi prezintă următoarele componente: blocul de imprimare, sitemul de avans al hârtiei, sistemul logic de comandă şi interfaţa.

Imprimanta poate tipări diverse tipuri de caractere cre poartă denumirea de fonturi. După spaţiul rezervat fiecărui caracter deosebim fonturi cu lăţime fixă şi fonturi proporţionale.Cele din prima categorie rezervă fiecărui caracter acelaşi spaţiu, în timp ce fonturile proporţionale alocă un spaţiu diferit în funcţie de caracterul de realizat.

Imprimantele au fost create odată cu apariția primelor calculatoare, datorită necesităților de a putea consulta și păstra informațiile și pe hârtie, nu doar pe suport electronic. La început, totul a fost rudimentar, însă, cu timpul, s-a înregistrat o evoluție constantă în acest domeniu : au existat modificări la nivelul metodei de printare și al calității, al consumabilelor și al costurilor. Imprimanta este inclusă în categoria perifericelor de ieșire si este folosită efectiv pentru transpunerea datelor din calculator pe hârtie (atât documente, căt și poze).

Preview document

Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 1
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 2
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 3
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 4
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 5
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 6
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 7
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 8
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 9
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 10
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 11
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 12
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 13
Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Valorii Estetice a Imprimantelor Laser Alb-Negru
    • Analiza valorii estetice a imprimantelor laser alb-negru.doc
    • ppt imprimante laser.pptx

Ai nevoie de altceva?