Audit de Brand - Carlsberg

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 7381
Mărime: 587.13KB (arhivat)
Publicat de: Stelian Tomescu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Povestea mărcii

Grupul Carlsberg este o companie daneza producatoare de bere, fondata in 1847 de catre J. C. Jacobsen. Numele „Carlsberg” a fost ales de insusi fondatorul sau dupa numele fiului acestuia, Carl. Sediul central se afla in Danemarca, la Copenhaga. Principala marca a companiei este Carlsberg, dar compania produce de asemenea si Tuborg, dar si alte marci locale. Dupa fuziunea cu fabricile active de bere ale conglomeratului norvegian Orkla ASA in ianuarie 2001, Carlsberg a devenit al 5-lea grup de fabrici de bere din lume. Carlsberg este lider pe piata de bere din Rusia cu aproximativ 40% din actiuni. In 2009, Carlsberg a fost desemnat al 4-lea grup de fabrici de bere din lume, avand in jur de 45.000 de angajati.

Carlsberg a fost fondat de catre J. C. Jacobsen, prima bere fiind terminata in 10 noiembrie 1847. Exportul de bere Carlsberg a inceput in 1868. Odata cu deschiderea unei fabrici Carlsberg in Malawi, in Blantyre in 1968, a inceput si productia straina de bere.

Cateva dintre logo-urile originale ale companiei au in componenta lor un elefant (dupa care sunt numite cateva beri slabe-lager) si un „swastika” (semn de bun augur). Insa folosirea acestui semn „swastika” a fost brusc intrerupta in anii ’30 din cauza asocierii acestuia cu partidele politice din Germania.

J. C. Jacobsen a fost un filantropist si un colectionar inrait de arta. Cu averea sa, acesta a reusit sa acumuleze o colectie impresionanta de arta, care este acum expusa in Ny Carlsberg Glyptotek, in centrul Copenhagai.

Jacobsen a inaugurat laboratorul Carlsberg in 1875, care se ocupa cu problemele stiintifice aparute in concordanta cu fabricarea berii. Laboratorul era compus din departamentul de chimie si departamentul de fiziologie. Specia de drojdie de bere „Saccharomyces carlsbergensis” a fost izolata de laborator, fiind numit dupa aceasta. Conceptul de „Ph” a fost dezvoltat in laborator impreuna cu progresele proteinei Laboratorul a facut parte din fundatia Carlsberg pana in anul 1972, cand a fost reintitulat Centrul de Cercetare Carlsberg (The Carlsberg Research Center) si a fost de asemenea transferat la fabrica de bere.

Vechea fabrica din Copenhaga este deschisa pentru turisti, iar printre vizitatorii faimosi se numara Winston Churchill si Regina Elisabeta a doua a Angliei.

Prima licenta straina a fost primita de Photos Photiades Breweries, iar in 1996 berea Carlsberg a fost produsa pentru prima data si in afara Danemarcei, la fabricile de bere Photiades din Cipru.

Carlsberg a achizitionat Tuborg in 1970 si s-a unit cu Tetley in 1992. In anul 2008, Carlsberg, impreuna cu Heineken, a cumparat Scottish&Newcastle, cea mai mare companie producatoare de bere din Anglia, cu 15,3 miliarde de dolari.

Carlsberg a fost lansata in Romania prin United Romanian Breweries Bereprod, parte integranta a grupului international Carlsberg Breweries A/S din Danemarca, in mai 2001. Berea Carlsberg produsã în România într-o fabricã din Bucureşti are aceleaşi caracteristici cu cele ale berii produse în Danemarca, datorită standardelor privind calitatea şi cele pentru protecţia mediului. Toate sticlele sunt identice din punct de vedere al calităţii materiilor prime utilizate, apei folosite în compoziţie. Se preferă importul de materii prime din străinãtate, deoarece cele autohtone nu se ridicã la un nivel calitativ corespunzãtor. Apa folosită este extrasã dintr-un puţ de mare adâncime conţinând apă plată, fără săruri minerale ce ar putea influenţa gustul final.

Sticla de Carlsberg are o formã unică, diferită de a oricărei mărci de bere, puţin alungită, de o culoare închisă, ce nu permite să se vadă din exterior produsul propriu-zis. Eticheta de pe ambalaj este de culoare verde şi conţine toate elementele de identificare necesare vizualizării pe raft.

Produsul se comercializeazã doar la sticlã, de 33 ml sau 0,5 l, frecvenţa şi cantitatea cumpărată depind de la un individ la altul, dar se estimează că un consumator din piaţa ţintã consumă cel puţin de două ori pe săptămână bere Carlsberg.

Carlsberg este o marca internationala de top, consumata in peste 150 de tari din intreaga lume, din Statele Unite in Japonia si din Danemarca in Australia. Aproape 90% din berea Carlsberg este produsa si vanduta peste hotarele Danemarcei, compania-mama acordand licenta de productie unor fabrici aflate in 40 de tari din intreaga lume.

Preview document

Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 1
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 2
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 3
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 4
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 5
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 6
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 7
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 8
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 9
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 10
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 11
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 12
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 13
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 14
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 15
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 16
Audit de Brand - Carlsberg - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Audit de Brand - Carlsberg.doc

Ai nevoie de altceva?