BNP Paribas

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 11461
Mărime: 781.98KB (arhivat)
Publicat de: Eugenia Kiss
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru
Cu o prezenta in peste 85 de tari si organizata in jurul tuturor pietelor financiare mondiale, BNP Paribas dispune de una din cele mai bune retele bancare internationale. Complementaritatea activitatilor sale comerciale si financiare permit BNP Paribas sa se impuna ca actor important in Corporate and Investment Banking ca banca privata internationala si cu posibilitate de gestiune a activelor.

Extras din proiect

Capitolul I

Domeniul de activitate

Cu o prezenta in peste 85 de tari si organizata in jurul tuturor pietelor financiare mondiale, BNP Paribas dispune de una din cele mai bune retele bancare internationale. Complementaritatea activitatilor sale comerciale si financiare permit BNP Paribas sa se impuna ca actor important in Corporate and Investment Banking ca banca privata internationala si cu posibilitate de gestiune a activelor.

BNP Paribas a dezvoltat trei mari domenii de activitate complementare, care reprezinta forta strategica si soliditatea financiara a grupului. Sinergiile creeate intre diferitele domenii financiare si filialele mondiale dau posibilitatea de a raspunde la provocarile lansate de clienti.

Banque de Détail

- Banque de Détail in Franta

- International Retail Services

- Branch Banking : BancWest

- Branch Banking : Marchés Emergents

- Personal Finance

- Equipment Solutions

- BNL Banca Comerciala

Corporate and Investment Banking:

- Actions et Dérivés Actions

- Fixed Income

- Corporate Finance

- Financement Spécialisés

- Financements Structurés

- Cash Management

Asset Management et Services:

- Gestion Institutionnelle et Privée

- Assurance

- Titres

Alte activitati:

- Klépierre

- Principal Investments

- L'Atelier

Capitolul II

De la Restaurare la cea de-a III-a Republica

1820-1872

Originile Paribas

La inceputul anilor 1820, Louis-Raphaël Bischoffsheim fondeaza, la Amsterdam, o banca care ii poarta numele, pe cand fratele sau, Jonathan Raphaël, creeaza o agentie la Anvers in 1827, apoi se instaleaza la Bruxelles din 1836. Fiica sa fiind casatorita cu bancherul Francfort Hayum-Salomon Goldschmidt, Louis-Raphaël Bischoffsheim fondeaza la Paris, in 1846, apoi la Londra, in 1860, casa Bischoffsheim-Goldschmidt si o transforma, in 1863, in Banca de Credit si de Depunere a Tarilor de Jos care a fost deschisa si in Amsterdam impreuna cu alti bancheri europeni.

Paralel, in 1869, un grup de bancheri si capitalisti Adrien Delahante, Edmond Joubert si Henri Cernuschi creeaza Banca Parisului care isi avea sediul pe strada Antin, numarul 3, langa Opera.

1848

Agentia fondata pentru a raspunde crizei financiare

In contextul unei crize economico-financiare agravata de evenimentele politice si de Revolutia din 1848, comertul nu gaseste concurenta obisnuita si necesara fata de bancherii pentru a-si efectua operatiunile de scont pe piata. Prin decretul din 7 martie 1848, Guvernul provizoriu al celei de-a II-a Republica, sub impulsul Ministrului de Finante Louis-Antoine Garnier-Pagès, instituie creearea unei agentii nationale de scont in orasele industriale si comerciale.

Decretul constitutiv al Agentiei Nationale de Scont din Paris poarta date de 8 martie 1848: ANSP este o societate cu un capital social de 20 milioane de franci, constituit o treime din numerar din aportul adus de asociati, o treime din obligatiuni eliberate de primaria orasului Paris si o treime din bonuri de trezorerie eliberate de Stat. Antoine Laurent Pagnerre, secretarul Guvernului provizoriu, devine primul Director al ANSP, fiind inlocuit in iulie 1848 de Hippolyte Biesta.

Agentia Nationala de Scont din Mulhouse a fost infiintata pe 28 martie 1848 cu un capital de 1 milion de franci, la initiativa unui grup de manufacturieri alsacieni, pentru cea mai mare parte a lumii industriale textile şi mecanice.

1854

Agentia Nationala de Scont din Mulhouse

Din plan regional in plan national

In 1854, Agentia, beneficiind de tutela Statului, devine Agentia Nationala de Scont din Mulhouse.

Foarte dinamic, cu o activitate regionala infloritoare, liderii ANSM mentin o crestere externa importanta, prin achizitionarea de numeroase terenuri in nord-estul Frantei, dar si in Lyon, Marsilia, Le Havre si Paris.

Aceasta politica de extindere activa, care pastreaza clientela locala, permite ANSM sa-si creasca influenta in mai multe domenii: tricotaje, morarit, filatura, negot cu materii prime.

In 1912, Agentia Nationala de Scont din Mulhouse, al carei capital a ajuns la 45 milioane de franci, include 85 puncte de lucru: 15 sucursale, 41 agentii si 29 de birouri periodice.

1851-1913

Agentia Nationala de Scont din Paris si Agentia de Scont din Paris

Constructia sediului central pe strada Bergère, la numarul 14.

Initial instalat in apartamentele Palatului Regal, sediul central al ANSP este transferat din 1851 pe strada Bergère, la numarul 14, in locul hotelului Rougemont, resedinta si sediul bancherului Rougemont.

In 1854, Agentia cumpara de la Stat terenurile din preajma, fara a putea insa sa cumpere hotelul. Acest lucru insa s-a intamplat in 1861-1862 la pretul de 500 franci , inclusiv cladirea. Pentru a minimiza costul operatiunii, ANSP revinde cateva loturi de teren, astfel ca Hotelul Noilor Terme situat pe Strada Victoriei, la numarul 56, initial cumparat pentru a se stabili sediul central, inainte de a se ivi oportunitatea de a achizitiona terenul de pe strada Bergère.

Preview document

BNP Paribas - Pagina 1
BNP Paribas - Pagina 2
BNP Paribas - Pagina 3
BNP Paribas - Pagina 4
BNP Paribas - Pagina 5
BNP Paribas - Pagina 6
BNP Paribas - Pagina 7
BNP Paribas - Pagina 8
BNP Paribas - Pagina 9
BNP Paribas - Pagina 10
BNP Paribas - Pagina 11
BNP Paribas - Pagina 12
BNP Paribas - Pagina 13
BNP Paribas - Pagina 14
BNP Paribas - Pagina 15
BNP Paribas - Pagina 16
BNP Paribas - Pagina 17
BNP Paribas - Pagina 18
BNP Paribas - Pagina 19
BNP Paribas - Pagina 20
BNP Paribas - Pagina 21
BNP Paribas - Pagina 22
BNP Paribas - Pagina 23
BNP Paribas - Pagina 24
BNP Paribas - Pagina 25
BNP Paribas - Pagina 26
BNP Paribas - Pagina 27
BNP Paribas - Pagina 28
BNP Paribas - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • BNP Paribas.doc

Te-ar putea interesa și

Sistemul Bancar Francez

1. Descrierea sistemului bancar din Franţa 1.1. Istoric Franţa este o ţară, latină, adică a dreptului scris. Din acestă caracteristică decurg...

Sistemul bancar din Franța

Cap. 1 Sistemul bancar francez 1. 1 Scurt istoric În perioada Evului Mediu şi la începutul timpurilor moderne, activităţile bancare din Franţa...

Monografie Sistemul Bancar din Belgia

I. SISTEMUL BANCAR BELGIAN 1. ISTORIC Sistemul bancar a fost înfiinţai pe 05 mai 1850 şi de atunci pană în 1999 a funcţionat ca societate anonimă...

Monografia sistemului bancar din Belgia

1.Descrierea sistemului bancar din Belgia 1.1. Istoric Putem afirma că activitatea bancară are origini chiar din Antichitate , la acel moment ,...

Analiza Evoluției Indicatorilor din Bilanțul Contabil pentru Banca BNP Paribas din Franța

Capitolul I: Analiza evoluţiei indicatorilor din bilanţul contabil pentru banca BNP Paribas din Franța în perioada 2006-2012 1.1. Scurt istoric...

Sistemul bancar din Franța

1.Descrierea sistemului bancar din Franța 1.1 Istoric Sistemul bancar îl putem defini ca totalitatea de instituții financiar-bancare, care se...

Monografie asupra sistemului bancar din Franța

SISTEMUL BANCAR FRANCEZ 1. ISTORIC Sistemul bancar francez a fost format empiric, în etape succesive. Structura sa actuală se datorează în...

BNP Paribas

BNP Paribas est un leader européen des services bancaires et financiers d’envergure mondiale et l’une des 6 banques les plus solides du monde....

Ai nevoie de altceva?