Bulgaria - fisă de marketing

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5247
Mărime: 201.59KB (arhivat)
Publicat de: Pamfil Ivan
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING

Extras din proiect

Scurt istoric

Teritoriul de astazi al Bulgariei este locuit inca din cele mai vechi timpuri istorice - epoca de piatra, descoperiri arheologice datand acea perioada au fost facute langa Karlovo, in regiunea Nova Zagora, Veliko Tarnovo, Vidin, Sofia, Teteven, Troyan si in Rodopi. In epoca de bronz aici se stabilesc tracii, fapt mentionat pentru prima data de Homer. Principalele lor ocupatii sunt agricultura si cresterea animalelor, lasand dovezi de o cultura bogata (Tezaurul Vulchitrun)

Primului Imperiu Bulgar a fost format printr-un tratat de pace in anul 681 cu Bizantul si prin stabilirea capitalei la Pliska. In 864 a fost acceptat crestinismul ortodox estic de catre bulgari. Sub conducerea lui Boris I s-a adaptat alfabetul Chirilic de la cel Glagolitic inventat de calugarii Sf. Cyril si Methodius.Simeon I, fiul lui Boris I, a transformat Bulgaria intr-o tara bogata , cu o cultura slavona crestina unica.

Ivan Asen II si-a extins dominatia peste Albania, Tracia, Epirus si Macedonia in 1218-1241. In aceasta perioada Bulgaria a remarcat o crestere culturala, cu realizari importante. Tarnovo, capitala celui de-al Doilea Imperiu Bulgar, a fost cucerita in 1393 de catre turci.

Din cauza otomanilor, bulgarii plateau mai multe taxe decat musulmanii, turnurile bisericilor nu trebuiau sa fie mai inalte decat moscheele, nu aveau voie sa poarte arme. In 1876 a avut loc cea mai bine organizata rascoala care insa a fost invinsa de Imperiul Otoman.

In anii 1912 si 1913 au avut loc Razboaiele Balcanice in care a intrat si Bulgaria care a avut ca aliati pe Grecia, Serbia si Muntenegru impotriva Imperiului Otoman. Primul razboi Balcanic a fost un success pentru aceste tari insa al doilea razboi a indemnat Bulgaria impotriva Greciei, Serbiei, Romaniei si Turciei si a suferit pierderi considerabile. In 1918, in timpul Primului Razboi Mondial, Bulgaria a pierdut si Tinuturile Vestice , Tracia Verstica si Dobrogea Sudica. In 1918, Ferdinand a redat Dobrogea romanilor, a cedat coasta marii Egee Greciei si a recunoscut existenta Yugoslaviei.

In al doilea razboi mondial, Bulgaria, cu acordul Germaniei naziste a ocupat teritorii din Grecia si Yugoslavia. In 1944 aceasta a fost invadata de Uniunea Sovietica fapt ce i-a determinat pe bulgari sa instaureze statul comunist. In 1946 Bulgaria(aliata URSS-ului) a devenit republica populara dar in 1989 s-a incheiat, iar URSS-ul s-a destramat in acelasi an. In 1991 tara a ales un Presedinte si un Prim Ministru responsabil.

Indicatori fizico-geografici

Suprafata tarii : 111 910 km^2

Structura administrativ – teritoriala : 28 districte =oblasti(inclusiv capitala)

(plus 262 municipalitati si 3913 consilii locale)

Configuratie teritoriala : (2 228,3km) : Romania-(631,3km) ; Marea Neagra -(378 km) ; Turcia- (259 km); Grecia-(494 km); R.Macedonia-(148 km) ; Serbia (318 km)

Climat: Bulgaria are o clima temperat-continentala cu ierni geroase si veri calde si uscate si cu precipitatii bogate primavara, dar totodata o clima aproape mediteraneana in Campia Traciei Superioara.

Resurse naturale si energetice : Energie eoliana,energie solara, hidro-energie electrica, energia mareelor, energia geotermala si biomasa.Resurse naturale : petrol, gaze naturale, minereu de fier, bauxita,plumb,zinc, carbune,lemn,depozite de aur,argint si cupru. Agricultura (52,2% din teritoriul total al tarii),silvicultura(38% din suprafata totala cu productie de cherestea)

Avantaj competitiv : Amplasarea in zona Marii Negre, acces direct la Canalul Dunare,varietate a formelor de relief.

Preview document

Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 1
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 2
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 3
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 4
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 5
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 6
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 7
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 8
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 9
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 10
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 11
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 12
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 13
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 14
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 15
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 16
Bulgaria - fisă de marketing - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Bulgaria - Fisa de Marketing.docx

Te-ar putea interesa și

Studiu de caz - internaționalizarea firmei SC Farmec SA

CAP.1. Descrierea companiei, a identitatii ei si a situatiei strategice 1.1.Domeniul de activitate, scurt istoric al firmei si pozitia ei actuala...

Caiet de practică

Ziua 1: Luni, 18.05.2015, interval orar 09.00 – 18.00 În prima zi în cadrul unităţii de practică, am aflat informaţiile generale despre unitate....

Ai nevoie de altceva?