Campionatul Mondial 1994 SUA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 1914
Mărime: 2.73MB (arhivat)
Publicat de: Bartolomeu Costea
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise daniel

Extras din proiect

Campionatul Mondial de fotbal este cea mai importanta competitie ce se disputa intre echipele nationale. Este împărţită în preliminarii (calificări) şi turneul final. Preliminariile se dispută pe durata a 1 an, fiecare continent având propriile reguli de calificare. Turneul final are loc o dată la 4 ani şi se dispută la începutul verii pe durata unei luni (aproximativ). Ţara organizatoare a turneului final este desemnată de FIFA cu cel puţin 4 ani înainte.

Decizia de a se disputa Turneul Final al Cupei Mondiale 1994 în Statele Unite ale Americii a fost controversat. La urma urmei, fotbalul nu a fost cel mai popular sport in America. Maroc, o ţară cu o tradiţie in fotbal, a fost rivalul principal al SUA in organizarea turneului final.

In tara in care baschetul, baseball-ul si fotbalul American sunt cele mai populare sporturi, a 15-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal a atras pe stadioane multimi impresionante de oameni, iar finala turneului a facut ca Brazilia sa castige al patrulea sau titlu din istorie.

Competitia a durat din 17 iunie pana in 17 iulie 1994.Au fost patru saptamani intense de fotbal,cu rasturnari spectaculoase de scoruri,cu meciuri dramatice dar frumoase in acelasi timp.

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, a avut loc la 17 iunie, la Chicago's Soldier Field. Numerosi demnitari au participat la eveniment,inclusiv preşedintele SUA Bill Clinton, cancelarul Germaniei Helmut Kohl şi preşedintele Boliviei Gonzalo Sánchez de Lozada. Diana Ross, de asemenea, a sustinut un spectacol si a fost desemnata sa execute un penalty.

Meciul final de la Rose Bowl a fost unul tensionat, dar cu puţine ocazii de gol. În ciuda tacticilor FIFA de a promova jocul ofensiv, ambele echipe au fost precaute. După 120 de minute lipsite de gol, Campionatul Mondial avea să fie decis pentru prima dată în istorie prin executarea loviturilor de la 11 metri.

Finala a opus Brazilia Italiei, doua tari care pana atunci aveau in palmares cate trei Campionate Mondiale castigate. Miza era nu numai castigarea trofeului, dar si preluarea conducerii in clasamentul tarilor castigatoare ale Campionatului Mondial, cu patru reusite.

O editie superba a FIFA World Cup, din care a dezamagit doar finala in care Brazilia a castigat la penalty-uri in fata Italiei, dupa un meci de 0-0.

După primele patru runde, Brazilia conducea cu 3-2, şi Roberto Baggio, jucând accidentat, trebuia să marcheze pentru a menţine Italia în cursă. A tras însă peste poartă, şi Brazilia a devenit campioană. Una din imaginile memorabile ale turneului a fost Baggio stând în faţa porţii, cu mâinile pe şolduri şi necrezându-şi ochilor.

Brazilianul Romário, care a înscris cinci goluri, a câştigat Balonul de Aur, fiind desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.

S-au inscris foarte multe goluri si am avut parte de drama si de surprize. Bulgaria, care nu castigase niciodata un meci la Campionatul Mondial de Fotbal, chiar daca jucase 16, a produs o mare surpriza si suparare cand a invins Germania, pentru a ajunge in semifinale.

Am avut parte de drama cand marele Diego Maradona, eroul Argentinei din 1986, a iesit pozitiv la testele de dopping si a fost exclus din competitie, si am trait si o tragedie cand columbianul Andres Escobar a fost ucis la intoarcerea in tara sa, dupa ce inscrisese un autogol in meciul pierdut in fata Statelor Unite.

Gazdele turneului nu au fost acoperite de rusine cand au parasit competitia, fiind eliminati de Brazilia. Brazilia a fost intr-adevar cea mai buna echipa a turneului si au castigat Campionatul Mondial pe merit, chiar daca victoria din finala nu a fost asa frumoasa.

Ediţia din America 1994 a fost un succes uriaş, având cei mai mulţi suporteri prezenţi, şi s-a terminat cu Brazilia celebrând un nou titlu după 24 de ani. Printre starurile acestui turneu s-au numărat brazilienii Romario şi Bebeto, italianul Roberto Baggio - cel care a ratat penalty-ul decisiv în prima finală decisă la 11 metri - românul Gheorghe Hagi şi columbianul Carlos Valderrama. Suedia a terminat pe locul 3 după o victorie în faţa Bulgariei în finala mică. România a ajuns până în sferturile de finală după ce a învins cu 3-2 pe Argentina, cea mai mare performanţă din istoria naţionalei României. Echipa gazda a turneului SUA a ajuns pana in optimi fiind invisa chiar de Brazilia cu scorul de 1-0.

Media de spectatori pentru întregul turneu a fost de 69.000, în timp ce numărul total de spectatori a fost 3,6 milioane(3.587.538) chiar daca ne-am aflat intr-o luna cu temperature uriase. CM 1994 deţine recordul de număr de spectatori din istoria competiţiei. Deţine de asemenea recordul de număr de spectatori în istoria Statelor Unite între evenimentele sportive dedicate unui singur sport.

La CM au participat spectatori de toate varstele, inclusiv copii, oameni in varsta, femei, din toate partile lumii, europeni, americani, oameni de culoare care fie si-au incurajat echipa favorita pe toata durata competitiei, fie s-au uitat cu mare atentie si entuziasm la spectacolul oferit de cei care se aflau pe teren.

Preview document

Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 1
Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 2
Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 3
Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 4
Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 5
Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 6
Campionatul Mondial 1994 SUA - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Campionatul Mondial 1994 SUA.doc
  • Campionatul Mondial 1994 SUA.ppt

Te-ar putea interesa și

Promovarea Turismului Cultural în Europa de sud-vest

Introducere Ca alternativă a turismului clasic, turismul cultural sau turismul de cunoaştere reprezintă un subiect amplu promovat şi de mare...

Proiect BRD

1.1. Denumirea, sediul, durata şi emblema. BRD – Groupe Société Générale SA este societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare pe o piaţă...

Protecția consumatorului cu privire la produsele din tutun

PROTECTIA CONSUMATORULUI CU PRIVIRE LA PRODUSELE DIN TUTUN 1. EVOLUTIA TUTUNULUI 1.1. Denumirea: Tabacul sau tutunul este o iarba pe care omul o...

Paintball

I. INTRODUCERE In 20 de ani care au trecut repede, sportul paintball a fost recunoscut ca unul dintre cele mai interesante sporturi de echipa care...

Prezentarea Societății Bancare Istoric și Evoluție

Forma juridica: societate pe actiuni, persoana juridica româna. Numar de actiuni: 348.450.670 Adresa: Centrala: b-dul Ion Mihalache, nr. 1-7,...

Istoria Patinajului Artistic

Patinajul artistic , este un sport olimpic , care se compune din piruete si acrobaţii pe o suprafaţă acoperită de gheată. Patinatorii participă la...

Proiect practică - BRD Copou

1. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR Sistemul informaţional bancar este constituit din ansamblul mijloacelor şi metodelor prin care se realizează...

Managementul proiectelor - meci de caritate pentru salvarea copiilor cu dizabilități din România

Introducere Viaţa şi moartea sunt despărţite de o clipă şi acest lucru este tragic.In cele mai multe cazurile copiii care sunt in camine deoarece...

Ai nevoie de altceva?