Cercetarea de marketing - Piercing

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3622
Mărime: 209.36KB (arhivat)
Publicat de: Adrian A.
Puncte necesare: 5
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Extras din proiect

1.Elementele specifice ale mediului de Marketing

Facem parte din departamentul de marketing al firmei . Firma noastră decide să lanseze în Iași un nou produs. Este vorba de piercing cu magnet .

Mediul de marketing este alcătuit din trei componente: mediul intern Micromediul și Macromediul.

1.1.Mediul intern al întreprinderii este alcătuit din totalitatea elementelor ce asigură realizarea obiectului de activitate al acesteia: resurse umane, marketing, departamentul financiar-contabil, departamentul pruductie/servicii, departamentul cercertare. Mediul intern al firmei este caracterizat și prin cultură organizatională (sistemul de valori, prezumții, credințe, norme împărtășite de membrii unei întreprinderi).

1.2.Micromediul include factorii și forțele cu acțiune imediată asupra întreprinderii, care influențează direct succesul activității desfășurate și asupra cărora și întreprinderea își exercită controlul într-o măsură mai mică sau mai mare: întreprinderea însăși, furnizorii, intermediarii, concurenții și publicul.

1.3.Macromediul de marketing reprezintă totalitatea factorilor externi firmei ce exercită influența asupra stării și evoluției ei și asupra cărora firma nu are un control sau o influență directă. Ca factori ai macromediului se disting: factorul politic și juridic, economic, socio-cultural, tehnologic, legislativ și ecologic.

Factori politici-legislativi pentru o firmă cuprinde totalitatea structurilor, a forțelor politice și a legilor și actelor normative prin care se poate limita sau extinde (influența) activitatea firmei respective.

Factorul economic cuprinde totalitatea factorilor din economie care influențează capacitatea unei întreprinderi de a concura în domeniul său de activitate, dar și posibilitatea și disponibilitatea consumatorilor de a cumpăra diverse bunuri și servicii.

Factorul socio-cultural include instituțiile și factorii care definesc o societate, conferindu-i un sistem propriu de valori, de tradiții, norme și obiceiuri ce generează un anumit comportament etic, moral și cultral pentru toți membrii săi.

Factorul tehnologic influențează atât diversificarea produselor/serviciilor oferite de o firmă, cât și prețul, calitatea dar și distribuția lor.

Factor ecologic este constituit din totalitatea resurselor naturale necesare desfășurării activității de marketing sau care sunt influențate de activitățile de marketing.

Oportunitățile identificate pe piața actuală pentru firmă noastră producătoare de piercing-uri sunt:

- pătrunderea pe o piață în care consumatorilor care privesc piercing-ul ca pe un accesoriu cu care pot participa în cadrul unor evenimente mondene, importantă fiind eleganța acestora. Această va avea un impact pozitiv asupra vânzărilor realizate de către firma nostră.

- pe lângă un design-ul plăcut adus piercing-urilor , produsul nostru vine și cu un nou sistem de prindere bazat pe doi magneți de poli opuși. Acest sistem de prindere inovator tinde să atragă noi categorii de consumatori care în trecut se temeau de durerea cauzată și de grija infectării zonei perforată

- dezvoltarea producției prin introducerea piercing-urilor “custom” pentru a satisface o gamă mai largă de dorințe. Astfel clienții noștrii pot alege modelul preferat și aliajul din care dorește să fie confecționat piercing-ul

2.Analiza complexă din perspectiva de marketing

2.1.Analizând totalitatea populației Municipiului Iași, avem un număr de 923 354 locuitori, dintre care 157 056 copii cu vârstele cuprinse intri 0-14 ani, 596 843 tineri și adulți cu vârste cuprinse între 15-59 de ani, 169 455 vârstnici peste 60 ani. Consumatorii sunt reprezentați de copii cu vârstele cuprinse între 0-14 ani de gen feminin , tineri și adulți în total 673 170 de aici nonconsumatorii totalizând 250 184.

2.2.Segmentarea în fuctie de avantaje a piercing-urilor este reprezentată de cerințele clienților.

Criterii ale piercing-urilor (ce-și doresc oamenii de la la un piercing)

-Preț

-Să nu ruginească

-Să nu se oxideze

-Metal prețios

-Să fie strălucitoare

-Difertite mărimi

- Diferite Modele

- Să fie personalizate

Bibliografie

http://www.iasi.insse.ro/main.php

https://ro.wikipedia.org/wiki/Piercing

https://www.scribd.com/doc/94536341/Macromediul-si-Micromediul

Marketing principii, practici, orizonturi, editura SEDCOM LIBRIS

https://www.bbcollection.ro/Bijuterii-Brand-STUDEX-571.html

Preview document

Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 1
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 2
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 3
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 4
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 5
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 6
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 7
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 8
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 9
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 10
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 11
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 12
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 13
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 14
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 15
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 16
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 17
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 18
Cercetarea de marketing - Piercing - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea de marketing - Piercing.docx
  • Cercetarea de marketing - Piercing-2.docx

Te-ar putea interesa și

Raport de Cercetare Piercing

Cercetare de piata a produsului “piercing pentru unghii” Consumatorii serviciilor noastre sunt mai diferiti de celelalte categorii adorand sa iasa...

Ai nevoie de altceva?