Comportamentul consumatorului - Silan

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2344
Mărime: 56.43KB (arhivat)
Publicat de: Dalia Ifrim
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Manolica

Extras din proiect

Capitolul 1. Prezentarea mărcii Silan

Silan, marcă prezentă în portofoliul companiei Henkel, este produs de Ulrich Lehner, Preşedintele Consiliului din Germania şi distribuit în România de Henkel România S.R.L. Bucureşti.

A fost lansat în România în anul 1994, având sediul central la Bucureşti. Compania Henkel a fost inclusă în cea de-a doua lista a

,, Celor mai etice companii din lume’’ realizată de către Ethisphere instituite din New York şi revista Forbes. Henkel este lider cu marca şi tehnologiile care fac viaţa oamenilor mai uşoară, mai bună şi mai frumoasă.

Portofoliul de mărci comercializate de Henkel pe piaţa din România cuprinde branduri cunoscute precum:Persil, Pur, Silan, Rex, Clin, Bref, Fa, Taft etc.

Principalele particularităţi a pieţei o reprezintă preferinţele utilizatorilor români pentru parfumul fresh, pentru fibrele moi şi delicate.

Silan are ca principali concurenţi mărcile:

- Cocolino (Unilever)

- Lenor (Procter & Gamble)

- Snow Soft (Interstar Chim)

Henkel România a ocupat cel de-al 3-lea din 30 ţări, din punct de vedere al ratei de creştere pentru 2005, după Ucraina şi Bulgaria.

Silan prezintă un portofoliu foarte variat de arome, venind în întâmpinarea cerinţelor actuale ale pieţei de balsam de rufe, prospeţime şi varietăţile de parfumuri.Pe piaţa din România se comercializează aproximativ 20 de tipuri de Silan:

De exemplu:

• Silan aromatherapy Sensul.

• Silan aromatherapy Refresh

• Silan aromatherapy Happines

• Silan Blue Dream

• Silan Fresh Winter

• Silan Fresh Iris

• Silan Sunnz Fresh

Istoricul mărcii Silan AromaTherapy

Din secolul III, grecii ştiau că diferite arome pot modifica starea noastră sufletească şi ne pot influenţa pozitiv starea de spirit. Conceptul "aromatherapy" aşa cum este cunoscut în prezent a fost definit de chimistul francez Maurice Gattefosse, ce a descoperit in 1920 diferite proprietati ale uleiurilor esentiale. In prezent sunt folosite in aromotherapie peste 4000 de arome. Noua gamă Silan AromaTherapy este rezultatul conjugării cunoştinţelor despre aromaterapie, acumultate în sute de ani, cu experienţa Silan dezvoltată în ultimii zece ani.

Henkel a relansat gama de balsam de rufe - Silan AromaTherapy, cu un nume şi un ambalaj nou, dar şi cu un nou semn distinctiv - picatura aurie.După o anumită perioada Henkel lanseaza noul Silan Aroma Therapy Feel Fashion ce conţine extract de perle, ingredient folosit în multe produse de îngrijire a corpului. Hainele tratate cu Silan Aromatherapy absorb mai puţină apă decât hainele netratate şi se usucă mai repede, sunt mai uşor de călcat. Balsamul Silan Aromatehrapy conferă efect antistatic fibrelor sintetice. Cu Silan Feel Fashion hainele devin moi şi plăcute la atingere, nu se mai electrizează şi au un parfum de floare de magnolie ce persistă în timp.Din gamă fac parte: Silan Feel Attractive, cu parfum de orhidee şi extract de trandafiri, Silan Feel Fun, o combinaţie între fructul pasiunii şi floarea de cireş, Silan Feel Relax, cu un parfum de levantică şi vanilie, Silan Feel Sensual, o combinaţie de hibiscus şi uleiuri de trandafir.

Lumea aromaterapiei

Aromaterapie cum o ştim astăzi, a început să o folosească egipteni, care au dezvoltat o metodă de a extrage petrolul din plante aromatice. Pentru multe secole, aromaterapia este utilizată în India şi în medicina tradiţională indiană şi în masaj aromatic. Uleiurile esenţiale au un efect imediat asupra simţului nostru ce de a mirosi. Dacă acestea sunt utilizate în uleiuri de masaj nu numai că sunt inhalate, ci şi absorbite prin piele. Uleiurile esenţiale sunt absorbite diferit de mult, de cele mai multe ori în timpul unui duş sau a unei băi nu sunt chiar speciale pentru a vă oferi cel mai bun masaj.

Preview document

Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - Silan - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Silan.doc

Te-ar putea interesa și

Comportamentul consumatorului - balsam de rufe Silan

Capitolul I :Prezentarea mărcii Date despre produs Producătorii de detergenţii(mai degrabă spus Procter&Gamble pentru ca ea a fost prima companie...

Ai nevoie de altceva?