Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5534
Mărime: 333.63KB (arhivat)
Publicat de: Eugenia Kiss
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este prezentă

1.1 . Prezentarea societăţii si a domeniului sau de activitate

SC Unicom Tranzit SA a luat fiinţă în anul 1994, ca societate privată cu capital integral românesc. Specializarea societăţii stă în domeniul transporturilor şi expediţiilor, cât şi în activităţi conexe acestora. Încă de la începutul activităţii sale, s-a preconizat o evoluţie ascendentă, dovadă fiind cifrele care arată o creştere de peste 100 de ori a cifrei de afaceri în decurs de zece ani. Societatea face parte din Unicom Group, oferind cu partenerii săi o gamă variată de servicii.

Începând cu 2003, Unicom Tranzit este prima societate românească autorizată de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului- AFER- să efectueze operaţiuni de manevră feroviară.

Unicom Tranzit este membru asociat al FIATA şi membru ai Uniunii Societăţilor de Expediţie din România ( USER ). De asemenea, este certificată în managemntul calităţii de SRAC şi Qnet.

Pentru realizarea obiectivului de activitate, firma colaborează eficient cu administraţiile de cale ferată şi societăţile de expediţie din ţări europene, în special cele din fostul spaţiu sovietic.

Principalele servicii oferite de Unicom Tranzit sunt: transportul feroviar, manevra feroviară şi transport rutier.

Tranportul feroviar:

- Oferă consultanţă în faza precontractuală privind nivelul taxelor de transport şi accesorii pe anumite rute;

- Acordă condiţiile cele mai avatajoase pentru client în transportul mărfurilor la export, import şi tranzit. Prin intermediul corespondenţilor săi, oferă prestaţii de transport pe toate căile ferate din Europa (îndeosebi în Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria) în condiţii de operativitate şi deplină siguranţă;

- Oferă operaţiuni de transport la tarife competitive cu cele de nivel mondial, inclusiv cele auxiliare;

- Urmăreşte transportul pe traseu de la furnizor la destinatar, informându-l corespunzător pe client;

- Asigură plata centralizată a taxelor de transport şi accesorii către căile ferate;

- Întocmeşte documente de transport feroviar internaţional în conformitate cu normele feroviare interne şi internaţionale;

- Îndeplinişte formalităţile feroviare necesare şi supraveghează transpunerea vagoanelor şi transbordarea mărfurilor în punctele de frontieră cu Ucraina şi Moldova, degrevând beneficiarii prestaţiei de această formalitate;

- Dispune de capacitate de depozitare şi transvazarea/transbordarea produselor petroliere în punctele de frontieră Halmeu şi Dorneşti.

Manevră feroviară la domiciliul clientului:

o Cu mijloace proprii;

o Cu mijloacele clientului.

Transport rutier:

• Oferă condiţii avantajoase pentru încheierea contractelor de transport, tarife competitive şi un bun raport calitate/preţ;

• Dispune de sistem logistic de programare şi urmărire a transporturilor rutier, intern şi internaţional.

Unicom Tranzit dispune de trei terminale, localizate la fromtiera tării: Halmeu, Dorneşti şi Galaţi.

Terminalul Halmeu este construit pe o suprafaţă de 100.000 mp, racordat feroviar la staţia CFR Halmeu şi constituie punct de joncţiune între căile ferate cu diferite ecartamente. Terminalul este dotat cu instalaţii de transvazare, descărcare/încărcare şi depozitare produse petroliere lichide (motorină, benzină, CLU, combustibil de tip M, păcură), capacitatea de manipulare fiind de 1.000 t/24 h pentru produsele petroliere albe şi 720 t/ 12 h vara şi 360t/24 h iarna pentru păcură. Rezervoarele pentru depozitarea produselor petroliere au o capacitate de 20.000 mc pentru păcură, motorină şi benzină. Pentru efectuarea acestor operaţiuni, terminalul este dotat cu 5 rezervoare pentru depozitarea produselor petroliere, centrală termică şi staţie de pompare.

Terminalul Dorneşti are o suprafaţă totală de 72.500 mp, este racordat la calea ferată aferentă staţiei CFR Dorneşti şi dispune de următoarele facilităţi: instalaţii de transvazare, descărcare/încărcare şi depozitare produse petroliere cu aceleaţi capacităţi de manipulare ca şi în cazul terminalului Halmeu, rezervoare pentru depozitarea produselor petroliere de până la 5.000 mc de păcură, motorină şi benzină. Pentru efectuarea acestor operaţii, terminalul este prevăzut cu trei rezervoare pentru depozitarea produselor petroliere lichide, staţii de pompare şi instalaţii anexe: port trafo, centrală termică, gospodărie PSI. Pentru extinderea şi diversificarea activităţilor de transvazare, descărcare/încărcare şi depozitare, Unicom Tranzit are in derulare un nou proiect pentru facilităţi de manipulare ţiţei având în dotare un rezervor de 5.000 mc şi instalaţii de transvazare, descărcare/încărcare cu o capacitate de 3.000 t/24 h.

Terminalul şi depozitul Galaţi este o proprietate a Unicom Oil Terminal, parte a grupului Unicom, pentru care Unicom Tranzit efectuează activităţi de manevră feroviară.

Puncte forte

Unicom Tranzit derulează transporturi feroviare cu cel puţin trei operatori feroviari. Printre aceştia se numără CFR Marfă, Unifertrans S.A. (parte a grupului Unicom), Servtrans Invest S.A., Compania de Transport Feroviar S.A., adică principalii jucători de pe piaţa transporturilor feroviare.

O strategie a firmei este aceea de a încheia contracte pe termen lung (3-10 ani) cu menţinerea pe anumite perioade a preţului iniţial al prestaţiei. Societatea dispune de o infrastructură adecvată desfaşurării serviciilor în condiţii de cea mai bună calitate şi în termenele prestabilite. Infrastructura este fomată din locomotive şi vagoane specializate pe tipuri de produse. Terminalele dispun de fronturi căi ferate largă-normală, rampe de transvazare păcură, benzină, motorină şi ţiţei, instalaţii de fluidizare, echipamente şi utilaje. Poziţionarea acestor terminale este strategică. Capacităţile de stocare sunt de circa 30.000 mii tone păcură, ţiţei, motorină şi benzină. Un alt avantaj îl constituie poziţionarea geografică: aflarea în vecinătatea unui mare deţinător de resurse energetice care exportă aceste resurse către Europa.

Nu în ultimul rând, de o importanţă foarte mare este personalul specializat şi competent care este instruit să ofere soluţii cât mai bune pentru clienţii societăţii. In medie numarul de angajati e de 292.

1.2. Principalii clienţi.

Unicom Tranzit efectuează transport feroviar şi rutier atât la interni cât şi internaţionali. Principalii clienţi interni ai societăţii sunt: Electrocentrale, Petrotel Lukoil S.A., Mittal Grup, Silcotub S.A. şi Carpatcement Holding S.A.

1.3. Principalii concurenţi

Principalii jucători de pe piaţa transportului feroviar sunt CN CFR Marfă, Unifertrans S.A., Servtrans Invest S.A., Grup Feroviar Român S.A. şi Transferoviar Grup S.A.

Preview document

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 1
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 2
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 3
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 4
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 5
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 6
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 7
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 8
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 9
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 10
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 11
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 12
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 13
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 14
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 15
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 16
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor românești - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul de Achizitie al Intreprinderilor Romanesti.doc

Ai nevoie de altceva?