Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3104
Mărime: 1.20MB (arhivat)
Publicat de: Iancu Ganea
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Analiza preliminară a PLAFAR RETAIL S.R.L. 2
  2. 1.1 Analiza conjuncturii de macro mediu (PEST) 2
  3. 1.2 Analiza conjucturii de micromediu 4
  4. 1.3 Analiza internă a companiei (S&W) 5
  5. 2. Stabilirea obiectivelor 6
  6. 3. Definirea strategiei de participare la expoziţie 7
  7. 4. Expunerea planului operational 2

Extras din proiect

1. Analiza preliminară a PLAFAR RETAIL S.R.L.

Compania Plafar a fost înfiinţată în anul 1948, fiind unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa plantelor medicinale.

Acest centru naturist de sănătate are drept scop comercializarea pe piaţa internă și externă, industrializarea şi producția de plante medicinale, aromatice, din culturi proprii, fiind cel mai de încredere și cunoscut brand din acest sector.

În iunie 2007, statul a cedat însă brandul Plafar către reţeaua privată de farmacii Centrofarm, cu acţionariat străin, pentru 1 milion de euro, prin contract de cesiune, Societatea Naţională Plafar rămânând astfel fără dreptul de comercializare a produselor proprii cu utilizarea acestei mărci.

Cu datorii de 5,1 milioane lei, Plafar a intrat în insolventa în 2009 la cererea acţionarului sau majoritar, Ministerul Economiei. Compania Plafar a ieşit din insolventa 2012 şi nu va mai fi considerate companie naţională, având în prezent doar un punct de lucru şi nu se va mai ocupă decât de prelucrarea ceaiului şi a cafelei. În prezent este o societate cu capital privat.

PLAFAR RETAIL S.R.L. deţine cel mai mare lanţ de magazine cu produse naturale, din România, situate în centre comerciale şi stradal, în locaţii premium. În prezent, operează 35 de magazine.

În calitatea sa de importator şi comerciant, Plafar Retail este certificat de către Austria Bio Garanţie (ABG este lider de piaţă în serviciile de inspecţie şi certificare în agricultură ecologică din Austria).

Portofoliul PLAFAR conţine categorii diverse de produse: suplimente alimentare bio şi naturale, cosmetice bio naturale, produse de alimentaţie organică, ceaiuri, cărţi, aromoterapie.

Portofoliul este reactualizat permanent cu branduri internaţionale, exclusive pe piaţa românească, prezente doar în magazinele deţinute de Plafar Retail SRL.

În ceea ce priveşte produsele cosmetice, compania pune la dispoziţia consumatorilor produse pentru:

• îngrijire faţa: demachiere şi tonifiere, hidratare, antirid, make-up

• îngrijire corp: hidratare, protecţie solară, antiperspirante, antivergeturi, anticelulilită

• Îngrijire păr: uz frecvent, colorare

• Igiena: igiena intimă, igiena orală

1.1 Analiza conjuncturii de macro mediu (PEST)

Macromediul firmei reprezintă ansamblul factorilor (variabilelor) incorporabili ce constituie climatul general în care acesta îşi desfăşoară activitatea.

Există patru categorii de astfel de factori care influenţează modul în care firmele îşi abordează activităţile de marketing. În literatură, ei sunt cunoscuţi sub denumirea de factorii PEST:

• Factorii socio-culturali, care se referă la modelele de comportament ale consumatorilor pe o anumită piaţă.

• Factorii tehnologici, care vizează amplificarea potenţialului economic al societăţii.

• Factorii economici, care se concretizează într-un sistem de fenomene (variabile) economice şi modalităţi de alocare a resurselor în societate.

• Factorii politico-juridici, care se referă la mijloacele de control menite să apere interesele indivizilor şi societăţii în ansamblu.

Factorul economic- este condiţionat de totalul de bani aflat la dispoziţia pieţei şi reprezintă suportul puterii de cumpărare al clienţilor, fie ei agenţi economici sau pur şi simplu consumatori individuali. Cele mai importante variabile economice pe care Plafar trebuie să le urmărească atent pentru a lua decizii corecte la timpul potrivit sunt:

- Veniturile populaţiei

- Puterea de cumpărare

- Situaţia economico-financiară a ţării

- Valoarea taxelor şi impozitelor

Factorul politic- România este ţară membră a Uniunii Europene, ceea ce implică asumarea ca atare a acestui rol şi conformarea la normele impuse de acest statut. România are însă probleme în ceea ce priveşte suveranitatea legii, controlul corupţiei şi instabilitatea politică, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru Plafar. Lipsa unei stabilităţi şi a unei siguranţe a mediului politic duce la apariţia unor dezechilibrări la întregul macromediu. De asemenea trebuie luată în considerare existenta şi apariţia anumitor legi ce pot restricţiona utilizarea diferitelor substanţe în realizarea produselor Plafar.

Factorul social- nevoile şi dorinţele oamenilor, pieţele şi modul de consum sunt expresii ale culturii sociale, organizaţionale şi ale unor grupuri de oameni. Plafar trebuie să manifeste interes pentru identificarea schimbărilor culturale care pot semnala apariţia ocaziilor favorabile pentru realizarea unor noi produse ce se suprapun cerinţelor consumatorilor.

Factorul tehnologic– este de asemenea deosebit de important deoarece conferă firmei canale de comunicaţie moderne, necesare păstrării contactului permanent cu clienţii. În acest caz se poate vorbi şi despre noile descoperiri tehnologice ce oferă posibilitatea utilizării unor echipamente care să permită desfăşurarea procesului de producţie într-un mod mai eficient.

1.2 Analiza conjucturii de micromediu

Furnizorii: Compania Plafar apelează atât la furnizori interni, cât şi externi.De asemenea, trebuie menţionat faptul că unele din produsele Plafar sunt realizate din plante obţinute din producţia proprie.

Clienţii: aceştia sunt foarte importanţi deoarece în funcţie de nevoile lor firma îşi adaptează materiile prime, producţia şi canalele de distribuţie. Deoarece produsele Plafar sunt bio, acestea au un cost puţin mai ridicat, şi pentru a-şi putea achiziţiona un produs de la această firmă clienţii trebuie să aibă un venit mediu. Aceştia sunt reprezentaţi atât de persoane fizice de sex feminin, cât şi de sex masculin, care doresc să achiziţioneze produsele Plafar, atât pentru uz personal cât şi pentru alte întrebuinţări (exemplu: cadouri). De asemenea printre clienţi se numără şi persoanele juridice precum: saloane de cosmetică, centre de înfrumuseţare şi remodelare corporală, spa-uri, staţiuni balneoclimaterice.

Preview document

Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 1
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 2
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 3
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 4
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 5
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 6
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 7
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 8
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 9
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 10
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 11
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 12
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 13
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 14
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 15
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 16
Cosmetics beauty hair - expoziție tehnici - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Cosmetics Beauty Hair - Expozitie Tehnici.docx

Ai nevoie de altceva?