Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4461
Mărime: 124.49KB (arhivat)
Publicat de: Paula Groza
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. I. Promovarea grilei de emisiuni
  2. I.1. Promovarea emisiunii „Exclusiv Magazin”
  3. I.2. Promovarea emisiunii „Radiomagazin duminical”
  4. I.3. Promovarea programului saptamanal
  5. II. Promovarea site-ului www.radiocluj.ro
  6. III. Actiuni pentru vizibilitatea institutiei
  7. III.1. Concursuri cu premii
  8. III.2. Evenimente
  9. III.3. Materiale de informare
  10. IV.4. Relatia cu presa

Extras din proiect

I. PROMOVAREA GRILEI DE EMISIUNI

I.1. Promovarea emisiunii Exclusiv Magazin:

Promovare in mediul intern:

Promovare pe verticala:

- Referire la punctele si temele-cheie ale programelor/emisiunilor care urmeaza, intr-o maniera atragatoare, care sa intrige ascultatorul sa ramana pe frecventa. Se vor prezenta temele-cheie care vor fi dezbatute, prin franturi de informatii inedite, prin intrebari retorice, prin anuntarea invitatului special (in special daca este vorba despre o somitate). Acest anunt trebuie sa se diferentieze de celelalte segmente vorbite si trebuie semnalat printr-un jingle, pentru a atrage atentia. Acelasi jingle va deschide emisiunea, ca alternativa la formularea actuala monotona: „Va propunem emisiunea ”. Este nevoie de crearea unui jingle care sa atraga atentia, sa „trezeasca” ascultatorul si sa-l energizeze. Exemplu: „Exclusiv stare de bine! Exclusiv Magazin!”

- Introducerea in timpul emisiunii a unor pastile care anunta stirile de la fix: prezentarea celei mai importante si/sau interesante stiri a buletinului care urmeaza. Aceste pastile vor fi concepute ca elemente de sine statatoare – insotite de un jingle, ele au scopul de a rupe sirul vorbelor continue ale prezentatorului si vor atrage atentia printr-o tonalitate diferita, energica.

Promovare pe orizontala:

- Referire la punctele si temele-cheie ale emisiunii din ziua urmatoare, intr-o maniera entuziasta si misterioasa, care garanteaza satisfactie totala ascultatorului si il va determina sa revina pe frecventa in ziua urmatoare.

Spot radio pentru promovarea emisiunii

- Va fi difuzat in pauzele publicitare ale emisiunilor cu audienta maxima. Spotul trebuie sa fie scurt si de impact, pentru a atrage si starni interesul ascultatorilor fata de emisiunea „Exclusiv Magazin.

Scenariu spot: Pentru cateva secunde, sunete din trafic (motoare, claxoane ) alterneaza cu sunete ale tastelor apasate rapid. Ulterior, o voce grava intervine: „Te irita monotonia rutinei- Alege exclusiv starea de bine! Asculta Exclusiv Magazin! de luni pana vineri, intre orele 11:00-15:00, numai la Radio Cluj!”.

Promovarea emisiunii pe site-ul www.radiocluj.ro:

- Realizarea unei descrieri scurte si atractive a emisiunii, insotita de o fotografie a moderatorului si updatarea zilnica a sectiunii dedicate emisiunii, cu informatii inedite, concursuri, posibilitatea vizitatorului/ascultatorului de a se inscrie on-line la concurs, de a-si lasa impresiile si sugestiile despre temele dezbatute in emisiune, de a propune subiecte, interviuri cu personalitati din zonele de acoperire ale Radio Cluj (judetele din imprejurimi)

- Banner web, care va fi incarcat atat pe site-ul radiocluj.ro, cat si pe site-urile partenerilor media.

- Se deschide un ziar, din care ies note muzicale ->

- Cuvintele „Deschide radioul pentru o noua stare de bine / pentru o stare de bine exclusiva” / „Exclusiv stare de bine!” ->

- Cuvintele „Exclusiv Magazin” + luni-vineri intre 11:00-15:00 ->

- Sigla Radio Cluj

Promovare in mediul extern:

Promovare pentru publicul-tinta dezirabil:

- Pentru a satisface nevoile publicului-tinta dezirabil (oameni de afaceri), se pot introduce „pastile de economie”, care sa contina sfaturi, date interesante, cursul valutar, piata de capital, companii si banci etc., dar si interventii telefonice ale personalitatilor clujene din domeniu.

- Tot pentru publicul-tinta dezirabil, solutia ar fi o emisiune tip talk-show (sau o sectiune in cadrul emisiunii „Exclusiv Magazin”) cu subiecte economice si de afaceri, in cadrul careia vor fi invitate persoane din domeniu - factori de decizie din domeniul public si privat. Emisiunea va fi interactiva, cu interventii ale ascultatorilor.

- Parteneriate cu site-uri cu profil business – economic: smartfinancial.ro, standard.money.ro, wall-street.ro etc. Se poate realiza un schimb de imagine (informatii, bannere web, link catre site) intre aceste site-uri si site-ul radiocluj.ro.

Promovare pentru ascultatorii fideli:

- Invitarea saptamanala a unui reprezentant al autoritatilor publice locale (se va invita, pe rand, cate un reprezentant din fiecare domeniu) care sa raspunda la intrebarile si solicitarile ascultatorilor, in direct, in sectiunea „Microfonul ascultatorului”. Aceasta abordare ar fideliza ascultatorii si ar aduce o nota in plus de credibilitate radioului, prin prezenta unui punct de vedere autorizat si specializat.

- In cadrul rubricii de la 13.30 din emisiunea „Exclusiv Magazin”, nemultumirile ascultatorilor legate de administratia locala si centrala ar putea fi centralizate si trimise mai departe autoritatilor. Aceasta masura ar putea veni ca o reactie la iritarea celor care intra in direct: „Ce veti face in legatura cu nemultumirea mea?” (intrebare adresata repetitiv realizatorului mai ales in primele zile de la debutul rubricii, cand tema principala a fost „Ce te enerveaza?” – 90% dintre respondenti aduceau in prim plan subiecte politice sau administrative).

- Interactivitate cu ascultatorii prin lansarea unei intrebari pe o tema de actualitate, la care ascultatorii sa fie provocati sa raspunda telefonic sau pe site. Exemplu: „Cine credeti ca va castiga alegerile prezidentiale / Daca X si Y ajung in turul doi, pe cine preferati ca presedinte si de ce?”. Prin aceasta rubrica, institutia pune accent pe parerea ascultatorului, o tactica menita sa-l flateze si sa-l fidelizeze. Pentru motivarea acestuia sa participe activ la aceasta rubrica, la inceputul fiecarei saptamani se va acorda un premiu pentru „cel mai activ ascultator” (o diploma + materiale promotionale Radio Cluj).

Preview document

Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 1
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 2
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 3
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 4
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 5
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 6
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 7
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 8
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 9
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 10
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 11
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 12
Direcțiile strategiei de relații publice - Radio Cluj - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Directiile Strategiei de Relatii Publice - Radio Cluj.doc

Te-ar putea interesa și

Particularități ale marketingului în servicii

CAPITOLUL1 Particularităţile marketingului în domeniul serviciilor 1.1.Profilul şi caracteristicile OMNIASIG. Omniasig este compania lider al...

Plan de afaceri - Brutăria Andipan

Cap.I. Sinteza planului de afaceri 1.1. Istoricul firmei SC ANDIPAN SRL: S.C.ANDIPAN SRL s-a înfiintat ca si societate comerciala in anul 1999,...

Implicarea agenției de publicitate în crearea și transmiterea mesajului publicitar

INTRODUCERE Lucrarea de faţă are ca temă un domeniu vast şi extrem de interesant, aflat în deplină dezvoltare: implicarea agenţiei de publicitate...

Plan de afaceri florărie

Prezentare generala: Nume companie: SC.ZAMBETE.SRL Nume proprietar: Iordache Elena Adresa: str Septimiu Albini, nr 99, bl B1 Numar telefon:...

Strategii de Marketing Orbit vs Mentos

CAP. I PREZENTAREA FIRMELOR 1.1 SC WRIGLEY ROMANIA SRL Wrigley Romania a aparut inca din 1992, initial prin intermediul distribuitorului...

Analiza economico-financiară a firmei SC LCS Conf SA Cluj-Napoca

1.Prezentarea generala a firmei Fabrica de confecţii Flacăra Cluj-Napoca s-a înfiinţat în baza decretului Ministerului Finanţelor nr. 314/15...

Analiza pieței unui produs - Milka

Ciocolata Milka 1. Aria si capacitatea pietei • Volumul vanzarilor Capacitatea pietei este un indicator care exprima dimensiunea pietei unei...

Ai nevoie de altceva?