Evaluarea Produsului Elite Cappucino

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6378
Mărime: 31.09KB (arhivat)
Publicat de: Antonela Chiriță
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florea Dumitru
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi, sectia Economia Comertului, Turismului si Serviciilor

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea produsului generic:

Produsul de baza din care s-a fabricat cappuccino a fost la inceput cafeaua.Deoarece aceasta se servea cu frisca , cu lapte, cu lichior, sau alte produse care sa-i schimbe gustul, s-a ajuns l aproducerea unui produs nou:cappuccino.

S-a realizat un studiu pe un esantion de 1223 respondenti si este reprezentativ pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani , din mediul urban. Conform acestui studiu, cappuccino este consumat mai degraba de catre persoanele cuprinse intre 18-30 ani, iar femeile consuma cappuccino intr-o masura mai mare decat barbatii.(80% fata de 20 %)

Frecventa de consum a substituentilor cafelei: 30,3 % dintre consumatorii de cappuccino savureaza un cappuccino o data la 3-4 zile. Cappuccino se consuma cu o frecventa mai mare de catre bucuresteni (5,1 zile /saptamana fata de media de 3,28 ) Consumatorii de cappuccino consuma in medie 1,6 respectiv 1,96 cesti /zi. Se prefera intr-o masura mai mare consumul de cappuccino in jurul dupa amiezei sau seara.

Conform studiului 44,9% dintre consumatori prefera sa-l indulceasca.

Date despre produs:

Elite , liderul cafelei in Romania, in prezent, a lansat un nou produs ,Elite Cappuccino, avand ca avantaj o piata cu mare potential in viitor:consumatorii de cappuccino.

Luand in considerare datele care au fost trimise de catre GFK Market Research Institute , piata pe care se desface cappuccino a urmat o crestere semnificativa in ultimii ani, cu privire la 2% din totalul pietei de desfacere a cafelei.

Produsul se gasea la inceput in trei variante:ciocolata , vanilie si classic.In prezent sunt pe piata 5 tipuri de cappuccino:Elite cappuccino clasic, Elite cappuccino vanilie, Elite cappuccino ciocolata, elite cappuccino alune de padure, Elite cappuccino cu rom.

Substituentii cafelei, cappuccino si ciocolata calda, au castigat teren in special in vestul Europei, tinerii substituind produsul de baza, cafeaua, cu unul sweeter, ca cele mentionate mai sus.

Elite vrea sa diversifice portofoliul produselor in acest segment de piata care este in crestere.

Aceasta miscare este un chellenge direct catre prudusele La Festa (inportat din Polonia)

care este liderul curent al pietei. In acelasi moment Elite este cu un pas inainte fata de competitorul Kraft (producator Jacobs si Nova Brasilia).

Produsul nostru este rezultatul unei cooperari directe cu consumatorii. Ne straduim sa facem un produs care sa se ridice asteptarilor consumatorilor. Am lucrat la acest produs timp de 18 luni. Recipientul a fost creat in laboratoarele din afara, insa acum il producem aici,confirma la inceputul productiei, Eli Rachmut, managerul general al Elite Romania.

Produsul nostru se adreseaza catre doua tipuri de consumatori:in primul rand celor care nu sunt consumatori de cafea, iar in al doilea rand celor care vor sa serveasca savoarea cafelei seara , spune Ovidiu Bradu, brand manager Instant Coffe.

Alte produse pe piata de cappuccino in Romania sunt:Nestle, La festa , Tchibo, Jacobs si Regal (European Food).

Elite cappuccino se gaseste pe piata intr-o gama de 5 produse : Elite cappuccino clasic, Elite cappuccino vanilie, Elite cappuccino ciocolata, elite cappuccino alune de padure, Elite cappuccino cu rom.

Preview document

Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 1
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 2
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 3
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 4
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 5
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 6
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 7
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 8
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 9
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 10
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 11
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 12
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 13
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 14
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 15
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 16
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 17
Evaluarea Produsului Elite Cappucino - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Produsului Elite Cappucino.doc

Ai nevoie de altceva?