Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2892
Mărime: 71.74KB (arhivat)
Publicat de: Bartolomeu Costea
Puncte necesare: 6
Academia de Studii Economice Bucuresti-Marketing

Extras din proiect

-Companie Petroliera din Venezuela-

Istoria:

Primele informatii despre petrol:

Din antichitate petrolul a aparut de forma naturala in diferite regiuni continentale.Asirienii si babilonii le foloseau pentru a sparge caramida si piatra,egiptenii pentru a aduna pielea akum 6000 de ani.

Fara indoiala,exploatarea acestui recurs nu ar ajunge pana la anul 100 inainte de Cristo,cand chinezii intr-o maniera rustica au extras petrolul din pamant.Tehnica lor,daca asa o putem numi,era in a cauta un loc care ar parea adecvat pentru a-l perfora cu o tija de bambus si asa extrageau petrolul.Fara indoiala,incepand cu 1850 incepe o etapa care se caracterizeaza prin comercializare,datorat descoperirii de aplicatii valoroase pentru acest resurs natural.De exemplu,asfaltul se utiliza pentru facerea de drumuri.La fel parafina era utilizata in fabricarea lumanarilor pentru iluminare.Kerosenul a fost folosit la calorifere si la iluminare.

- Industria petroliera moderna.

In zona Marii Negre,in principal in Romania se exploata si rafina petrol in timpul secolului XIX dar in special in Statele Unite a avut cel mai mare dinamism si putere in industria petroliera moderna,intr-adevar a profitat de un recurs care cu siguranta a contribuit la formarea lumii actuale.

Inceputurile industriei petroliere are legatura fundamentala cu iluminarea domestica si urbana si caloriferele.

Ani mai tarziu s-au descoperit zacaminte importante in Romania,Polonia,Rusia si o mare parte din Statele Unite.Fara indoiala timpul a demonstrat ca toate continenetele,cu exceptie Antarctica,poseda zacaminte de petrol,de mare sau mica importanta.

- Noua PDVSA

Noua PDVSA este o firma nationala subordonata statului venezuelan si profund compromisa autenticului stapan al petrolului:satul venezuelan.

Firma a initiat o noua legatura cu statul venezuelan care permite o conexiune stransa cu liniile actualului proiect national

Noua PDVSA este perfect aliniata cu orientatiile statului venezuelan si fiecare dintre muncitori sunt compromisi cu reconstructia firmei,care la randul ei reprezinta constructia unui viitor mai bun pentru toata natiunea.

Acum,venezuelenii s-au incorporat la noua firma si cred in ea,acum ca exista o noua PDVSA care mentine o relatie transparenta si efectiva cu oamenii, pentru ca noua PDVSA are chip de sat si este la cererea tuturor venezuelenilor.

In urma unui studiu comparativ publicat pe 1 decembrie 2008 PDVSA a fost desemnata pe al patrulea loc intre companiile cele mai mari la nivel mondial in afacerea petroliera.Studiul a fost bazat pe o combinatie de criterii operationale,cum ar fi: rezerve,productie,rafinatie si vanzari dupa care PDVSA este desemnata in urmatorul fel:

- A cincea in rezervele de petrol si gaz

- A sapatea in productie

- A cincea in capacitatea de rafinare

- A opta in vanzari

OPEP aproba noua Strategie pe Termen Lung.

OPEP a adoptat o Strategie pe Termen Lung noua si ampla la Conferinta Ministeriala care s-a incheiat azi in Viena(14 octombrie).Strategia pe Termen Lung a fost pregatita pe parcursul ultimului an si promite lucruri clare si coerente pentru viitorul Organizatiei.

- Venezuela castiga batalia juridica importanta contra transnational Cemex.

In continuare se prezinta un rezumat al muncii realizat de doctorita Hildegard Rondon de Sanso care a initiat o echipa de avocati ai PDVSA si de la Procuradura Generala a Natiunii,in relatie cu cererea interpusa de Cemex contra Republicii Bolivariene a Venezuelei.

- Petrocaribe:sloganul anti-mizerie.

Acum patru ani a luat fiinta Petrocaribe ca un Acord al Cooperatiei Energetice sustinuta de 14 tari care erau preocupate pentru tendintele economiei mondiale si pentru politicile si practicile din tarile industrializate care pot duce la distrugerea tarilor din a treia lume ,tari mai mici si cu economiile dependente din exterior.

- Dubii frecvente!!

Forta de munca proprie:61.909 persoane(in 2007)

Forta de munca contractata:15.383 persoane(in 2007)

- Care este productia de gaz al PDVSA?

In principiu la sfarsitul lui decembrie 2007,productia de gaz natural a fost de 6.958MMPCD,dintre care 2.903MMPCD au fost reintegrate cu misiunea de a mentine presiunea zacamintelor.Productia neta de gaz natural a fost de:3.775MMPCD.

- Cum participa PDVSA in finantarea desfasurarii programelor sociale ale guvernului venezuelan.

Aporturile pentru desfasurarea programelor sociale efectuate de PDVSA se impart in:cheltuieli incluse in misiuni si cheltuieli pentru desfasurarea sociala.

In anul 2007 PDVSA a adus aporturi pentru desfasurarea sociala a tarii pentru 13.897milioane de dolari si care se imaprte in:

- 5.693milioane de dolari Programelor Sociale

- 1.443milioane de dolari pentru Planuri Speciale de Investitie:locuinte si fonduri pentru finantarea proiectelor agricole.

- 6.761milioane de dolari pentru Fondul de Desfasurarea Nationala(FONDEN),entitate creata cu functia de a executa lucrarile in infrastructura intre care Spitalul Cardiologic de Copii:Dr.Gilberto Rodriguez Ochoa,liniile 3 si 4 ale metroului de Caracas,troleibuzul Merida, Calea ferata Caracas-Tuy Media,si diverse centrale electrice generale care se construiesc in diferite regiuni ale tarii.

Preview document

Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 1
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 2
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 3
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 4
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 5
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 6
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 7
Gradul de internaționalizare a companiei PDVSA - marketing internațional - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Gradul de Internationalizare a Companiei PDVSA - Marketing International.doc

Ai nevoie de altceva?