Gradul de internaționalizare al companiei Macy's

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3906
Mărime: 380.90KB (arhivat)
Publicat de: Claudiu Roman
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Curmei Alexandru
gradul de internationalizare, seminar de marketing international, , facultatea de marketing , ase

Cuprins

  1. 1. Prezentarea companiei 3
  2. 2. Istoric 3
  3. 3. Prezentarea produselor companiei Macy’s 8
  4. Categorii de produse 8
  5. Branduri private 9
  6. 4. Gradul de internationalizare 10
  7. Proprietatile detinute de compania Macy’s 11
  8. Vanzarile realizate de companie in anul 2009 si 2010 12
  9. Competitorii directi ai companiei Macy’s 13
  10. Vanzarile si veniturile companiei Macy’s , comparativ cu alte magazine de specialitate concurente 13
  11. 5. Prezenta in Romania 13
  12. Bibliografie 14

Extras din proiect

1. Prezentarea companiei

Macy's este un lant de magazine cu sediul in Cincinnati, Ohio şi New York. Selectia sa de marfuri poate varia semnificativ de la o locatie la alta, rezultand disponibilitatea exclusiva a anumitor marci doar in unele magazine mai mari. Compania opereaza un numar total de 850 de magazine din SUA (de la 30 ianuarie 2010). Compania organizeaza anual Macy's Thanksgiving Day Parade , bine cunoscuta parada care a avut loc pe strazile din New York City anual din 1924. De asemenea, compania sponsorizeaza in fiecare an Fourth of July, care a inceput din 1976.

2. Istoric

Compania Macy’s a fost fondata in 1858 de catre Rowland Hussey Macy. In prima zi cand s-a deschis compania (28 octombrie 1858), vanzarile s-au totalizat la 11.6 dolari (aproximativ 287 de dolari in 2007). Macy a construit un magazin de produse uscate in centrul orasului Haverhill, Massachusetts, in 1851, care a servit initial pentru angajatii de la moara din zona.

Macy s-a mutat la New York City si si-a deschis un nou magazin numit „R.H. Macy&Company” pe coltul strazii 6 Avenue, mai tarziu extinzandu-se pe Broadway 18 la „Ladie’s Mile”.

De la bun inceput, logo-ul Macy’s inclus intotdeauna o stea intr-o forma sau alta, care vine de la un tatuaj pe care domnul Macy si l-a facut atunci cand era adolescent si lucra pe nava Nantucket, care vana balene.

In 1875 lui Macy i s-au alaturat 2 parteneri: Robert M. Valentine si Abiel T. La Forge, iar doi ani mai tarziu in 1877 Macy a murit datorita bolii pe care o avea.

In 1895 R. H. Macy & Co a fost preluata de catre Isidor Straus si fratele sau, care au detinut anterior o liceenta pentru a vinde marfuri chinezesti si alte bunuri in magazinul Macy’s. Mai tarziu Isidor Straus a pierit in urma scufundari unei nave pe care se afla.

In 1902 magazinul pilot s-a mutat in centru la Herald Square pe Broadway 34. Desi magazinul Herald Square initial a constat doar intr-o singura cladire, s-a extins prin constructii noi, in cele din urma ocupand aproape intregul bloc delimitat de catre strada Avenue 7 la vest, Broadway la est, Strada 34 la sud si Strada 35 la nord.

Originalul Broadway R. H. Macy si magazinul companiei, a fost construit in 1901-1902 de catre arhitectii De Lemos & Cordes. Acesta este invelit intr-o fatada Palladian, dar a fost actualizat in mai multe detalii. Alte imbunatatiri in partea de vest a cladirii s-au adus in anul 1924, 1928 si 1931, toate proiectate de catre arhitectul Robert D. Kohn. Acestea sunt toate in stil Art Deco. Cladirea a fost desemnata Reper Istoric National. Ea se mandreste cu una dintre putinele scari rulante din lemn inca in functiune.

Problema cladirii preexistente, s-a prezentat deasemenea cand Macy’s a construit un magazin pe Queens Boulevard in Elmhurst, New York. Acesta a fost construit ca avand o arhitectura unica, concretizata intr-un singur departament rotund al magazinului pe 90% din suprafata acestuia, cu o casa mica pe colt. In prezent Macy’s nu mai are magazin in aceasta cladire, intregul loc fiind detinut de Queens Place Mall; in schimb are o locatie in apropiere de Queens Center.

Alte achizitii au fost facute deasemeni in afara regiunii New York. Departamentul de magazine in Toledo (LaSalle & Koch 1924), Atlanta (Davison-Paxon-Stokes 1929), Newark (L. Bamberger & Co.,1929), San Francisco (O’Connor Moffat & Company 1945 ), si Kansas City (John Taylor Dry Goods Co. 1947) au fost achizitionate in tot acest timp. O’Connor Moffat a fost redenumit Macy’s San Francisco in 1947, mai tarziu devenind Macy’s California, si John Taylor a fost redenumit Macy’s Missouri-Kansas in 1949. Magazinele din Toledo au pastrat numele lui LaSalles’s pana in 1984, devenind parte din Macy’s Midwest. Aceste magazine au fost vandute lui Elder- Beermen in 1986.

Macy’s a inceput sa deschida magazine in afara zonei istorice din New York City, in zona de comert a Insulei in 1983, cu o locatie la Aventura Mall in Aventura, Florida (o suburbie din Miami), urmata de mai multe locatii in Plantation, Florida (acum mutat din Fashion Mall la Broward Mall de cand Burdine-ul a fost achizitonat), Houston, New Orleans si Dallas. Davison din Atlanta a fost redenumit Macy’s Altlanta la inceputul anului 1985, apoi a preluand numele de Macy’s Midwest, dar mai tarziu in 1985, Macy’s s-a intors si a vandut fostele locatii din Midwest. Bamberger’s care s-a extins intr-un mod agresiv in intregul New Jersey, in marea zona metropolitana Philadelphia intre anii 1960 si 1970, precum si in Nanuet, New York (sudul Rockland Country), si in zona metropolitana Baltimore la inceputul anilor 1980, a fost redenumit Macy’s New Jersey in 1986.

In 1986 Edward Finkelestein, Presedinte & CEO la H.R. Macy & Co, Inc, s-a angajat intr-o lupta pentru preluarea Departamentelor federale ale magazinului, ulterior pierzand Corporatiile Campeau din Canada. Pentru a-si regla conturile cu Campeau, Macy’s a achizitionat Federated’s California , Bullocks Wilshire si diviziunile I. Magnin. A urmat o reorganizare a diviziilor sale in nord –estul Macy’s (fostul Macy’s din New York si Macy’s New Jersey), Macy’s de Sud/ Bullock’s (magazinele Macy’s din Atlanta, Macy’s din New York in Texas, Florida si Louisiana), si Macy’s din California, acesta din urma incluzand orzanizatia Bullocks Wilshire. Magazinele Bullocks Wilshire au fost redenumite I. Magnin in 1989.

Ulterior R.H. Macy & Co a intrat in faliment pe 27 ianuarie 1992, dupa care s-a adus o noua echipa de management, care a inchis mai multe magazine neperformante, gestionand doua treimi din lantul de lux I. Magnin si a redus Macy’s la doua divizii: Macy’s de Est si Macy’s de Vest.

La inceputul anului 1994, Federalele au inceput urmarirea unei fuziuni cu Macy’s. Dupa o lunga si dificila incercare R.H. Macy & Co, in sfarsit a fuzionat cu Departamentul Federal al magazinelor la 19 decembrie 1994. Dupa fuziune Macy’s si-a mutat sediul central la Cincinnati, Ohio sub numele de Federated Departamented Stores. Federalele au inchis prompt restul lantului I. Magnin, convertind cateva in Macy’s sau Bullock’s si patru dintre ele dandu-le spre vanzare in Carmel, Beverly Hills, San Diego si Phoenix la Saks Fifth Avenue.

Federalele au urmarit ca prin inaintarea unei oferte la jumatatea anului 1995 sa achizitioneze organizatia Woodward & Lothrop/ John Wanamaker, din regiunea de mijloc a Atlanticului, care era in stare de faliment, dar a pierdut in fata rivalului sau. Federalele au fost de acord sa achizitioneze Broadway Stores (proprietarul Broadway-ului, Emporium si magazinele Weinstock din California, Arizona, Nevada si New Mexico), de la actionarul sau majoritar, Sam Zell, castigand astfel o pozitie de lider in California de Sud si una dominanta pe piata din California de Nord. La inceputul anului 1996 Federalele au lichidat Magazinele Broadway, care incorporeaza majoritatea locatiilor sale in Macy’s de vest, redenumindule Macy’s si avand posibilitatea de a retrage numele lui Bullock. Mai multe dintre locatiile de pe Broadway au fost folosite pentru a stabilii Bloomigdale’s pe Coasta de Vest, in timp ce multe altele au fost vandute la Sears.

Preview document

Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 1
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 2
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 3
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 4
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 5
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 6
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 7
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 8
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 9
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 10
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 11
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 12
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 13
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 14
Gradul de internaționalizare al companiei Macy's - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • bibliografie.doc
  • cuprins.doc
  • Gradul de Internationalizare al Companiei Macy's.doc

Ai nevoie de altceva?