Marketing Ecologic - Yves Rocher

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3472
Mărime: 3.41MB (arhivat)
Publicat de: Cristina Vieru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Fruntes Cristina

Extras din proiect

Compania de cosmetice Yves Rocher a fost fondată de către omul de afaceri cu același nume, în anul 1959, bazându-și afacerea, pe de o parte, pe alegerea extraselor din plante și refuzând orice produs sintetic, iar pe de altă parte privilegiind vânzările la distanță.

După ce, în 1992, el i-a predat afacerea fiului sau Didier, Yves Rocher a preluat din nou conducerea companiei în ianuarie 1995, după moartea accidentală a acestuia.

Acest om de afaceri, Yves Rocher, a murit și el în anul 2009 la vârsta de 79 de ani, la Paris, cauza morții sale fiind necunoscută.

Marca Yves Rocher a creat Cosmetique Vegetale, o cosmetică unică întemeiată pe asocierea exclusivă a 5 principii active.

Principiile active sunt:

Numărul 1: Vegetalul ca unică regulă de conduită

Yves Rocher garantează eficacitatea produselor sale tocmai prin limitarea la maximum a utilizării componenților sintetici, privilegiind pe cât posibil ingredientele vegetale bio. Astfel, peste 1100 de ingrediente diferite, toate provenind din lumea vegetală și adaptate cosmeticii, intră în compoziția lor.

Numărul 2: Vegetalul ca unică sursă de inspirație

Laborator în aer liber cu nuanțe de culori extraordinare, investigație fără frontiere, vegetalul rămâne pentru Yves Rocher o sursă de inspirație și de creație reînnoită fără încetare.

Numărul 3: Vegetalul controlat

Garantarea securității și calității fără concesie

Cercetarea Cosmetique Vegetale Yves Rocher nu validează un ingredient decât după ce dovedește inocuitatea și eficacitatea sa. Mai mult decât atât, misiunile etnobotanice, suprevegherea culturilor și recoltelor, asigură calitatea și posibilitatea identificării surselor de proveniență ale materiilor prime. Apoi produsele sunt supuse unor teste de eficacitate și toleranță.

Numărul 4: Protejarea vegetalului

Ocrotirea bogățiilor naturii fără a o devasta, iată angajamentul asumat pentru protejarea mediului. Yves Rocher a creat astfel Carta Plantelor: recoltarea de preferință a plantelor de cultură sau doar a părților regenerabile ale plantelor necultivate de om (frunze, flori, semințe). Yves Rocher refuză în mod categoric utilizarea organismelor modificate genetic și a speciilor de plante pe cale de dispariție. În regiunea La Gacilly, Yves Rocher cultivă 44 hectare de câmp, ce au obținut certificarea ca Agricultură Biologică.

Numărul 5 : Vegetalul pentru toate femeile

Natura este accesibilă tuturor. Și tuturor femeilor. Generoasă și accesibilă, ea constituie un model pe care Yves Rocher îl copiază fidel în relația sa cu femeile. Fiind implicat în fiecare etapă (recoltare fabricare și distribuție), Yves Rocher deține controlul și menține echilibrul la fel de bine în ceea ce privește costurile implicate, cât și calitatea produselor sale.

Angajamentele firmei Yves Rocher

1. Ambalajele rujurilor de buze, ale firmei Yves Rocher, nu conțin plumb și nu afectează mediul natural

Toate rujurile de buze Yves Rocher au ambalaje ușoare deoarece aceasta este o parte din acțiunea ecologică a acestuia, în materie de ambalaje. Ei au ales să nu utilizeze metal sau plastic greu pentru tuburile de buze, ceea ce înseamnă cu aproape 20 de tone mai puțin pentru planetă și pentru poșete.

Yves Rocher se angajează în materie de ambalaje și ecologie: fără plumb, fără PVC, materiale care se reciclează ușor, rezerve care se multiplică etc.

Aceștia au fost printre primii care au creat flacoane reîncărcabile pentru produse din mai multe categorii de game: creme, săpunuri lichide etc. Acest tip de ambalaj constituie una dintre formulele ce respectă mediul, pe care ei o propun și un gest pe care îl promovează în materie de cumpărături. Astfel, se utilizează mai puține materii prime pentru a fi fabricate și permit reutilizarea flaconului original de mai multe ori. Aceste rezerve reprezintă cu până la 78% mai puțin material plastic. De exemplu, rezerva pentru crema de zi Inositol Vegetal a permis economisirea a 23 de tone de material plastic și a 7 tone de carton în raport cu echivalentul cutiilor fabricate în primul an de vânzare.

2. Ei își cultivă plante la un nivel ridicat de protecţie naturală.

De mai mult de 40 de ani, Yves Rocher îşi fondează şi dezvoltă abilităţile și iscusinţă pe cunoaşterea profundă a plantelor şi protejarea naturii. Promovarea Agriculturii Biologice pentru alegerea plantelor este unul dintre punctele de sprijin de bază ale Cartei Plantelor.

Începând cu anul 1997, Yves Rocher relizează propriile culturi biologice, certificate de o organizaţie autorizată, iar 44 de hectare dintre acestea aparţin regiunii La Gacilly. Yves Rocher are o încredere foarte mare în acest mod de producţie din multiple motive. Principalul dintre acestea este: absenţa produselor chimice de sinteză. Nu este vorba despre o agricultură simplificată, ci, din contră, ea necesită metode de lucru bazate pe reciclarea materiilor organice naturale. Aceste metode vizează respectarea echilibrului organismelor vii care trăiesc în sol. Aceste culturi de flori reprezintă aproximativ o treime din aprovizionările acestora cu plante.

Cel mai bun exemplu al angajamentului lor în favoarea naturii este protejarea şi salvarea plantei sălbatice, Arnica Montana. Această plantă este pe cale de dispariţie.Yves Rocher a contribuit la salvarea sa prin asigurarea şi protejarea habitatului său natural din Germania, în colaborare cu Ministerului Agriculturii la nivel local. În plus, au fost iniţiate cercetări ştiinţifice de către laboratoarele Yves Rocher pentru ca Arnica Montana să nu mai fie utilizată în componenţa produselor acestora. Astfel, s-au orientat către Arnica Chamissonis, care oferă aceleaşi proprietăţi cosmetice, dar care deţine un atu ecologic considerabil: este o plantă cultivabilă. De atunci, Arnica Chamissonis este cultivată în mod biologic în regiunea La Gacilly.

Preview document

Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 1
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 2
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 3
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 4
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 5
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 6
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 7
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 8
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 9
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 10
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 11
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 12
Marketing Ecologic - Yves Rocher - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Marketing Ecologic - Yves Rocher.doc

Te-ar putea interesa și

Strategia de Contact a Companiei Yves Rocher

Strategia de contact a companiei Yves Rocher I. Prezentarea companiei Yves Rocher Yves Rocher – companie producătoare de cosmetice din Franţa...

Ai nevoie de altceva?