Marketing - lampă USB pentru laptop

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5086
Mărime: 1.48MB (arhivat)
Publicat de: Cristea Dumitriu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu Adrian

Extras din proiect

Lampa flexibilă cu leduri pentru laptop este perfectă pentru utilizarea în avion, întâlniri (conferinţe) sau seara în pat. Se conectează direct la USB, deci nu mai necesită altă sursă de alimentare. Lampa cuprinde un braţ flexibil pentru ajustare în orice poziţe şi leduri cu durata de viaţă îndelungată. Această formă flexibilă a dispozitivului se ajustează în funcţie de gradul de luminozitate dorit.

Dimensiunile acesteia sunt reduse, astfel că este usor de transportat. Produce o lumină plăcută asupra tastaturii fără a deranja vizual şi fără a perturba alte activităţi.

Acest gen de produs se află pe piaţă de aproximativ trei ani, fiind distribuit în mare parte a globului.

Piaţa

Analiştii spun că în anul 2008 piaţa componentelor si accesoriilor IT se va orienta către competitivitate şi mai putin pe creşterea afacerilor. După o majorare estimată la aproximativ 17% în 2007, sectorul IT îşi va mai tempera creşterea în anul 2008. Conform primelor previziuni IDC România, în 2008 valoarea pieţei IT din România ar trebui să atingă pragul de 1,37 miliarde de euro, înregistrând o creştere cu aproximativ 11% faţă de anul 2007. Laptop-urile vor continua să se vândă excelent, cu o rată de creştere dublă faţă de cea a desktop-urilor.

Competiţia acerbă a fost un factor marcant al anului 2008, iar companiile naţionale şi multinaţionale se vor lupta pentru cote cât mai mari din investiţiile locale, străine şi fondurile structurale europene destinate serviciilor IT.

Piaţa locală de accesorii pentru calculatoare a atins în 2007 valoarea de 32 milioane de euro, în condiţiile în care anul trecut s-a majorat semnificativ piaţa de PC-uri şi a crescut gradul de penetrare a broadbandului în gospodării.

Creşterea ponderii notebook-urilor în vânzările de PC-uri reprezintă un motor bun de creştere pentru piaţa de periferice. Deşi la prima vedere nu pare aşa, un utilizator de notebook achiziţioneaza mai multe periferice (accesorii) decât un utilizator de desktop PC.

În 2008 s-a văzut efectul maturizării treptate a pieţei şi a scăderii preţurilor la calculatoare, iar accesul la conexiuni broadband fixe şi mobile se răspândeşte destul de repede, ceea ce influenţează în mod pozitiv şi achiziţia de calculatoare. Mai multe computere înseamna şi mai multe conexiuni la internet, dar şi mai multa cerere pentru accesorii.

Analiza demografică

Conform anuarului INS 2006, populaţia stabilă totală a Regiunii Nord-Est în anul 2006 era de 3.732.583 locuitori, reprezentând 17.30% din cea înregistrată la nivel naţional. Cifra este aproximativ egală cu cea înregistrată în recensământul din 1992 (3.751.783 locuitori). În ciuda sporului natural pozitiv înregistrat până în ultima perioadă, populaţia regională a fost relativ constantă, întrucât acesta a fost contrabalansat de efectele migraţiei externe.

Pentru Regiunea Nord-Est, rata de substituire este supraunitară (1.35 - 2006), însemnând că populaţia care va intra pe piaţa muncii este mai numeroasă decât cea cu vârstă de pensionare (pentru fiecare 2 persoane care vor părăsi piaţa muncii vor intra în schimb 3 persoane).

Conform AMIGO, Regiunea N-E avea la sfârşitul anului 2006, 104000 şomeri reprezentând 14,2% din numărul total de şomeri la nivelul ţării. Prin corelarea datelor, rezultă că numărul de şomeri în regiunea Nord-Est are o tendinţă de scădere permanentă în perioada 2002 – 2006.

În cifre absolute, faţă de anul 2002, reducerea populaţiei active a fost de 24 mii persoane. De asemenea, s-a înregistrat o creştere a populaţiei active în mediul urban concomitent cu o scădere în mediul rural.

În urma acestor date putem afirma că numărul utilizatorilor de componente şi accesorii IT creşte şi el, acesta fiind direct influenţat de segmentul de populaţie cu vârste cuprinse între 15-50 de ani.

Segmentarea pieţei

PAC PAÎ NCR

(persoane care au notebook, dar nu consumă încă produsul din motive conjuncturale) NCA

(persoane care nu au notebook)

N – volumul populaţiei (Regiunea N-E)

PT – piaţa teoretică (persoanele între 15-59 ani, deţinătoare de notebook)

PA – piaţa actuală (consumatori)

PAC – piaţa actuală a concurenţei

PAÎ – piaţa actuală a întreprinderii

NCR – nonconsumatori relativi

NCA – nonconsumatori absoluţi

Segmentarea pieţei se realizează după anumite criterii, cum ar fi: demografice (venitul, vârsta, educaţia, profesia, mediul de provenienţă, categoria socială), comportamentale (scopul, intenţia cumpărării, presiunea timpului), psihografice (stilul de viaţă).

Piaţa-ţintă vizează utilizatori (persoane fizice şi juridice) de notebook-uri, cu vârste cuprinse între 15-50 de ani, cu preponderenţă din mediul urban (oamenii de afaceri, tinerii, contabili, economişti, politicieni).

Preview document

Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 1
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 2
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 3
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 4
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 5
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 6
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 7
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 8
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 9
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 10
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 11
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 12
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 13
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 14
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 15
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 16
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 17
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 18
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 19
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 20
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 21
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 22
Marketing - lampă USB pentru laptop - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Bibliografie.doc
  • Marketing - partea 1.doc
  • Marketing - partea 2.doc
  • Marketing - partea 3.doc

Ai nevoie de altceva?