Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3510
Mărime: 38.68KB (arhivat)
Publicat de: Salomea Cîrstea
Puncte necesare: 6
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

1. Prezentarea S.C. Natural Products S.R.L

S.C. NATURAL PRODUCTS S.R.L este o companie infiintata in 2001 cu capital integral romanesc. Ideea care sta la baza activitatii acestei companii este "O alimentatie sanatoasa pentru oameni sanatosi". În deplin acord cu aceasta idee compania si-a propus înca de la început sa promoveze pe piata româneasca produse alimentare, cu calitati nutritive deosebite, autohtone si de peste hotare. Deja în ultimii ani în România populatia a devenit si devine din ce în ce mai constienta de importanta hranei de calitate pentru dezvoltarea armonioasa a organismului uman cât si a gândirii. În acest sens în tara noastra se poate deja percepe influenta occidentala a unei alimentatii naturiste, mai sanatoase. Aceasta tendinta de ’ healthy nutrition ’este la noi, deci, în plina dezvoltare si va lua o amploare si mai mare în viitor.

Concret, compania abordeaza preponderent domeniul alimentatiei ecologice urmarind sa contribuie la extinderea si dezvoltarea acestui concept în rândul populatiei din tara noastra, importând, comercializând si promovând produse finite (gata preparate) certificate ecologic în UE, pe de-o parte, si exportând materii prime ecologice (cereale, miere, legume, fructe), pe de alta parte, sprijinind astfel agricultura ecologica româneasca.

O alta modalitate prin care S.C. NATURAL PRODUCTS S.R.L sprijina producatorii români, care îsi exporta aproape integral produsele preponderent în UE, este distributia acestor produse ecologice si în România în magazinele de profil naturist si în retelele de supermarket-uri, contribuind astfel la formarea si dezvoltarea pietei românesti de produse ecologice dar si la educarea consumatorilor catre un mod de alimentatie sanatos.

2. ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN

S.C. NATURAL PRODUCTS S.R.L foloseste in realizarea produselor sale retete traditionale, calitatea produselor sale fiind recunoscuta atat pe plan national cat si international.

Patronul companiei, Radu Radu, a declarat pentru Business Standard ca, in 2011, principalele noutati in oferta companiei din Bucuresti vor fi produse dietetice precum napolitane, halva, la care se vor adauga ketchup, condimente, supe la pachet, produse vegetale pe baza de soia, care vor fi importate in principal din statele UE.

Pe langa alimente, care au cea mai mare pondere in vanzarile Natural products, firma va oferi clientilor, incepand cu acest an, si cosmetice (crema de zi si gel de dus), dar si detergenti ecologici. In prezent, firma comercializeaza pe piata locala produse ecologice precum zahar brun, miere, oua si lactate.

O mare parte din sortimente provin din import, in special din tari precum Olanda, Belgia, Germania, Polonia, Brazilia si Thailanda. Cele mai mari vanzari se inregistreaza la zaharul brun ecologic, cantitatile livrate ridicandu-se la aproximativ 10 tone lunar, insa exista cerere si pentru laptele vegetal sau dulciurile fara zahar.

Natural Products vrea sa intre in acest an si pe segmentul productiei. Firma dispune de o hala construita in apropiere de Bucuresti, in urma unei investitii de aproximativ un milion de euro, unde vor fi realizate produse mai simple (dulciuri si snacks-uri), afirma Radu..

Tot in 2011, compania vrea sa deschida un magazin specializat in vanzarea de produse ecologice, urmand ca in viitor sa fie inaugurat chiar un minirestaurant specializat in meniuri vegetale, care sa includa o cofetarie si o patiserie vegetale.

Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, dubla fata de anul anterior.

Valoarea pietei interne a produselor ecologice a fost, in 2010, de aproximativ cinci milioane de euro, iar estimarile pentru acest an se ridica la 10 milioane de euro, potrivit reprezentantului Natual Products. In general, preturile la produsele ecologice sunt mai mari fata de cele practicate in mod normal, fiind uneori chiar si duble.

Preview document

Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 1
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 2
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 3
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 4
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 5
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 6
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 7
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 8
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 9
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 10
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 11
Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Marketing Social - Politic Marketing Ecologic - SC Natural Products SRL.docx

Ai nevoie de altceva?