Marketing - zgardă căței

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4070
Mărime: 1.25MB (arhivat)
Publicat de: Sandu Marin Vlad
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1.Punct de plecare (rezumat din proiectele 1 şi 2)

Firma Dis Art lansează un nou produs, fantana muzicala si cu jeturi laminare Amadeus, un model revoluţionar de fanatana care aduce ca noutate încorporarea unui dispozitiv de muzica si lumini controlabil prin telecomanda. Profilul pieţei ţintă pe care se doreşte lansarea noii fanatni este: regiunea Moldovei (judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Vaslui) în zona urbană, în principal cele 12 oraşe mari de peste 25.000 locuitori, cumpărătorii încadrându-se în categoria persoanelor cu un nivel al venitului peste mediu si ridicat, situat între 3000 – 6000 lei şi peste 6000 lei, cu o vârstă cuprinsă între 26-65 ani şi care caută drept avantaje la o fanatna caracteristicile: material rezistent, design variabil şi montaj rapid şi telecomandă pentru muzică şi lumină. Din cercetarea de marketing efectuată rezultă că ideea lansării unei fantani decoarative cu muzica si lumina controlate prin telecomanda este bine văzută, 90% din persoanele intervievate au acceptat-o drept bună sau foarte bună, există interes pentru achiziţia fantanii în următoarele 6 luni, 70% din respondenţi confirmând acest lucru, preţul psihologic are un nivel situat între 1800 - 2500 lei; calea de promovare a noii fantani cu cel mai mare impact o reprezintă internetul, cea mai mare parte a clienţilor utilizând această cale pentru a se informa despre acest tip de articol decorativ; intervalul mediu de cumpărare a unei fantani este situat între 7-12 luni.

Mixul de marketing reprezintă ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combină cu scopul de a produce pe piaţa ţintă reacţia dorită.

El reuneşte elemente precum produsul, preţul, promovarea şi distribuţia, sub conceptul “cei 4P”.

Materialitatea şi consistenţa fizică a produsului, ca şi proprietăţile sale mecanice, nu constituie un scop în sine şi nici nu pot fi inţelese izolat de nevoile şi dorinţele consumatorului final. Produsul trebuie conceput, executat şi evaluat prin avantajele aduse de el consumatorului, prin utilitatea pe care o asteaptă cumpărătorul de la el. Produsul ca instrument de satisfacere a cererii este un ansamblu de elemente fizice, estetice, emoţionale şi psihologice pe care le cumpără cineva în cadrul procesului schimbului, în vederea satisfacerii unei nevoi materiale sau spirituale.

2.Configurarea Produsului

2.1 Atribute ale produsului

Fantana Amadeus este un articol decoartiv pentru gradina destinat acelor personae care doresc sa-si intregeasca farmecul gradinii printr-o fantana care sa ofere un spectacol de muzica si lumina.

Amadeus nu este o fantana obisnuita, ci include un mecanism complex de duze (imaginea A), care se amplaseaza in bazinul cu apa si un modul de comanda (imaginea B). Insa ceea ce este cu totul revolutionar, este telecomanda (imaginea C) ce pune la dispozitia posesorului urmatoarele comenzi:

- inchidere / deschidere;

- control al inaltimii jeturilor de apa;

- control al volumului muzicii;

- alegerea oricarei alte melodii.

Tehnologia folosită, localizare prin unde radio (RF), se bazează pe conceptul de receptare a unui semnal. Un receiver este utilizat pentru a găsi un semnal transmis de un emiţător de unde radio şi apoi indică direcţia semnalului prin sunete de bip a căror frecvenţă creşte cu cât este mai aproape receiverul de emiţător.

Preview document

Marketing - zgardă căței - Pagina 1
Marketing - zgardă căței - Pagina 2
Marketing - zgardă căței - Pagina 3
Marketing - zgardă căței - Pagina 4
Marketing - zgardă căței - Pagina 5
Marketing - zgardă căței - Pagina 6
Marketing - zgardă căței - Pagina 7
Marketing - zgardă căței - Pagina 8
Marketing - zgardă căței - Pagina 9
Marketing - zgardă căței - Pagina 10
Marketing - zgardă căței - Pagina 11
Marketing - zgardă căței - Pagina 12
Marketing - zgardă căței - Pagina 13
Marketing - zgardă căței - Pagina 14
Marketing - zgardă căței - Pagina 15
Marketing - zgardă căței - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Zgarda Catei.doc

Ai nevoie de altceva?