Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3824
Mărime: 216.42KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Rezumat al proiectelor anterioare 1
  2. 1. Configurarea produsului 2
  3. 1.1. Atribute 2
  4. 1.2. Sistem de susținere 3
  5. 1.3. Diferențierea mărcii 4
  6. 2. Configurarea Prețului 5
  7. 2.1. Strategia de preț 5
  8. 2.2. Nivelul prețului 5
  9. 3. Configurarea Promovării 6
  10. 3.1. Reclama 6
  11. 3.2. Promovarea vânzărilor 8
  12. 4. Configurarea distribuției 9
  13. 4.1. Extinderea teritorială a distribuției 9
  14. 4.2. Intensitatea rețelei de distribuție și structura canalelor 10
  15. Concluzii 10

Extras din proiect

Rezumat al proiectelor anterioare

”EDO Company”, firmă producătoare si distribuitoare de lumânări parfumate, caută să aducă în atenția clienților și potențialilor clienți, un nou tip de lumânare parfumată – lumânarea ecologică.

Până a ajunge în această etapă de configurare a mixului de marketing pentru lansarea pe piață a lumânării parfumate “Incensus”, s-a trecut prin mai multe stadii: analiza pieței produsului, evaluarea preferințelor consumatorilor și luarea deciziilor cu privire la modalitatea optimă de a ieși pe piață.

În prima fază a fost identificat potențialul pieței prin prisma cererii actuale pentru produsul lumânări parfumate. De asemenea, a fost identificată concurența formată nu doar din producătorii de lumânări parfumate, ci și din comercianți care importă aceste produse și le distribuie pe plan local, precum și din comercianții de cadouri ce constituie reali adversari, având în vedere că lumânările parfumate tind sa fie de multe ori cumpărate în scopul de a fi oferite în dar.

Ulterior, ancheta prin chestionar stradal a dezvăluit că atât femeile cât si bărbații sunt consumatori de lumânări parfumate, balanța înclinând ușor către publicul feminin. S-a plecat de la premiza că există două scopuri principale în cumpărarea lumânărilor parfumate: uzul personal si achiziția în scopul de a oferi cadou. Proporțiile în care femeile și bărbații cumpăra în fiecare dintre cele două scopuri sunt destul de apropiate.

În baza concluziilor trase din studiul efectuat a fost conturată piața țintă: femei și bărbați cu vârsta între 18 si 30 de ani, cu un venit între 401-600 lei.

În ceea ce privește avantajele căutate la lumânări parfumate, statisticile au arătat că principalele caracteristici pe care cumpărătorii le analizează înainte de luarea deciziei de a cumpăra o lumânare parfumată sunt designul și aroma. Deci o importanța deosebită va fi acordată alegerii variantei celei mai potrivite cu privire la acest aspect.

Un lucru important pe care statisticile l-au arătat, este faptul ca piața este pregătită să îmbrățișeze curentul ecologic și în materie de lumânări parfumate. Deși există și un anumit procent care nu este convins încă de avantajele utilizării produselor ecologice, este foarte mic numărul celor ce resping ideea în totalitate.

1. Configurarea produsului

Pentru configurarea produsului trebuie avute în vedere mai multe trăsături pe care un consumator le-ar putea lua în considerare în luarea deciziei de cumpărare, precum: numele, marca, ambalajul, eticheta, culoarea, mirosul, designul, prețul, gradul de protecție a mediului, compoziția chimică, materialul, etc. Toate aceste caracteristici sunt legate între ele și putând influența percepția consumatorului într-un mod pozitiv sau negativ.

1.1. Atribute

Din punct de vedere fizionomic, produsul care urmează să fie lansat va fi disponibil într-o gamă variată de culori, arome si dimensiuni. Ca și culori, ne propunem să promovăm pentru început 5: fildeș, roșu, oliv, portocaliu, maro. Fiecărei culori îi va corespunde o aromă: vanilie, trandafir, mentă, portocale si scorțișoară, deci vom avea inițial și cinci parfumuri. În funcție de răspunsul pieței la aceste produse, ulterior vom introduce noi sortimente și eventual le vom retrage pe cele care nu sunt destul de apreciate. Înălțimea va avea trei variante: mică 10 centimetri, medie 15 centimetri si mare 20 centimetri, iar diametrul va fi același, de 10 centimetri. Aceste dimensiuni au fost convenite în funcție de opinia consumatorilor care spun că preferă lumânările mari cu timp de ardere îndelungat.

Totuși, pentru a nu crea confuzie în mintea cumpărătorului, promovarea se va realiza având în prim plan un singur tip de lumânare, iar celelalte vor fi prezentate doar sumar, ca alternative.

Prin scoaterea pe piață a produsului ”Incensus” oferim clienților, nu doar o simplă lumânare parfumată, un obiect cu valoare de sine stătătoare, ci oferim o experiență, un moment de relaxare unic, pe de o parte, sau o foarte bună idee de cadou pentru cineva drag datorită atât proprietăților sale cât și designului special.

În concluzie se distinge ca utilizare principală arderea lumânărilor pentru a contura o atmosferă caldă, de detașare de cotidian. Considerăm că o utilizare secundară a produsului ar putea fi folosirea pe post de obiect decorativ, ușor adaptabil în diferite spații dintr-o casă. Prezența uneia sau a mai multor lumânări parfumate pe un birou, raft de bibliotecă, comodă, masă etc., conferă spațiului vizual un aer distins, modern.

Preview document

Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 1
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 2
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 3
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 4
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 5
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 6
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 7
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 8
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 9
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 10
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 11
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 12
Mixul de marketing - EDO Company - lumânarea parfumată ecologică Incensus - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - EDO Company - Lumanarea Parfumata Ecologica Incensus.docx

Ai nevoie de altceva?