Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4121
Mărime: 1.16MB (arhivat)
Publicat de: Cristinel Nechita
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Rezumat 1
  2. 2. CONFIGURAREA PRODUSULUI 2
  3. 2.1 Atributele produsului 2
  4. 2.2 Sistemul de susţinere 3
  5. 2.2.2 Ambalajul 4
  6. 2.2.3. Eticheta 4
  7. 2.2.4. Garanţia 5
  8. 2.3 Diferenţierea mărcii 5
  9. 3. Configurarea Preţului 6
  10. 3.1. Strategiile de preţ 6
  11. 3.2. Nivelul preţului 6
  12. 4. Configurarea Promovării 7
  13. 4.1. Reclama 7
  14. 4.2. Promovarea vânzărilor 10
  15. 5. Configurarea distribuţiei 11
  16. 5.1. Extinderea teritorială a distribuţiei (zona geografică) 11
  17. 5.2. Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor de distribuţie 11

Extras din proiect

1. Rezumat

Firma “FANTASTIC3” S.R.L. decide să lanseze un nou produs pe piaţa din România, şi anume pantofii sport G.D.A. (Great Design Aerobics). Pentru a realiza acest obiectiv, am avut în vedere trei etape:

- analiza pieţei: analiza micro şi macroeconomică prin care am observat elementele specifice mediului de marketing, am identificat piaţa, structura ei (consumatorii- persoane care vor să-şi întreţină sănătatea ducând o viaţă activă), segmentarea pieţei pe diverse criterii (demografice, psihologice şi comportamentale) şi am stabilit piaţa ţintă: persoane cu vârsta cuprinsă între 16-40 ani din mediul urban care duc o viaţă activă şi dispun de venituri medii. De asemenea, am identificat principalii concurenţi: ABB Proshoes, Brist, E Speed, Alrosa, Nike, Reebok, Adidas. În ceea ce priveşte tendinţele pieţei, am estimat că situaţia economică se va redresa şi ca tot mai multe persoane vor alege un stil de viaţă activ.

- cercetarea de marketing a fost realizată prin intermediul a 30 de chestionare ce au conţinut 12 întrebări şi au vizat culegerea a cât mai multor informaţii legate de atitudinea posibililor cumpărători faţă de pantofii sport cu sistem de păstrare constantă a temperaturii piciorului. Am observat că cei chestionaţi preferă pantofii sport pentru practicarea activităţilor sportive, plimbări şi cumpărături, ei doresc ca aceştia să le ofere cât mai multe avantaje (confort, calitate, durabilitate şi efecte benefice asupra sănătăţii, etc), caută posibilitatea personalizării, iar materialul preferat este atât pielea naturală cât şi cea ecologică. Clienţii se aşteaptă să găsească acest produs în orice tip de centru de desfacere (magazine cu articole sportive, ale producătorului, mall-uri, internet) la un preţ mediu spre ridicat. Datele obţinute vor eficientiza procesul de lansare şi de promovare a produsului, fiindu-ne de folos în orientarea pe piaţă.

- mixul de marketing: proiect format din descrierea şi interpretarea celor 4 P (produs, preţ, promovare/publicitate, plasare) pe care îi vom prezenta în continuare.

2. CONFIGURAREA PRODUSULUI

2.1 Atributele produsului

Pantofii sport G.D.A se diferenţiază prin faptul că deţin un sistem de protecţie şi confort al piciorului. Talpa va fi prevăzută cu trei cavităţi în interiorul cărora vor putea fi introduse trei capsule speciale ce vor lupta cu supraîncălzirea piciorului. Acestea vor putea fi răcite prin simpla păstrare la frigider/congelator în funcţie de preferinţă. Între capsule şi talpa piciorului va exista un strat dintr-un material special cu rolul de a uniformiza temperatura, de a absoarbe umezeala şi de a reîmprospăta în interiorul pantofului. Dacă vă gândiţi că acest sistem este voluminos şi incomod, vă înşelaţi! Capsulele sunt subţiri, dintr-un material elastic ce preia forma piciorului, iar stratul de protecţie corespunde tălpii din interiorul unui papuc normal.

Talpa ce conţine acest sistem este confecţionată din cauciuc extra flexibil şi uşor. Prin intermediul capsulelor termoreglatoare se acţionează asupra punctelor nervoase ce se află în corespondenţă cu majoritatea componentelor corpului (cap, coloană vertebrală, muşchi, organe interne ).

Partea superioară a pantofului va fi confecţionată atât din piele naturală cât şi din piele ecologică ce va oferi persoanei ce îi poartă tot confortul dorit.

Aspectul va varia în funcţie de sex, vârstă şi preferinţe, în general. Astfel, culorile şi forma vor fi alese în conformitate cu tendinţele în materie de modă ale fiecărei perioade, dar şi în funcţie de vârsta cărora se adresează: culori mai închise şi forme simple pentru adulţi şi colorit divers şi forme atipice pentru adolescenţi. Totodată, vom oferi posibilitatea personalizării pentru ca papucii să corespundă cât mai mult cu gusturile clienţilor. Opţiunile de personalizare vor fi adresate personalului din magazinele producătorului.

Utilizarea principală a produsului vizează activităţile sportive cu scopul de a menţine starea de bine a organismului, păstrând temperatura constantă în pantofi, împiedicând apariţia ciupercilor cutanate, afecţiunilor de coloană şi a stresului.

Preview document

Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 1
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 2
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 3
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 4
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 5
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 6
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 7
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 8
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 9
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 10
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 11
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 12
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 13
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 14
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 15
Mixul de marketing - firma SC Fantastic 3 SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiect MKT Mixul de mkt.doc
  • Proiect MKT Mixul de mkt Prima pagina.doc

Ai nevoie de altceva?