Mixul de Marketing - Friteuza NewTech

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4736
Mărime: 177.70KB (arhivat)
Publicat de: Cedrin-Gicu Ifrim
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Patricia Bertea

Extras din proiect

Capitolul 1. Analiza pieţii

Lipsa timpului, apanaj al epocii moderne, a determinat o creştere a utilizării produselor care au ca avantaj economisirea timpului. Un astfel de produs este friteuza care satisface două nevoi ale consumatorilor cu caracter general şi destul de longevive. În primul rând satisface necesitatea de alimentaţie, producătorul având astfel o piată ţintă foarte mare. Cea de-a doua nevoie satisfacută fiind economisirea timpului, prin preluarea sarcinilor care erau ale oamenilor, aceştia având la dispoziţie mai mult timp pentru treburi mai importante.

1.1 Identificarea pietei:

Piaţa produsului generic friteuză este localizată în judeţul Iaşi, cu o populaţie totală de 816.910 de locuitori, din care 47,1 % locuiesc în mediul urban, iar 52,9% în mediul rural. În judetul Iaşi sunt 272.465 locuinţe, din care un numar de 218.386 reprezintă piaţa teoretică (PT), 161.252 fiind piaţa actuală (PA). Restul sunt:

- nonconsumatorii relativi(NCR) 57.134 , nonconsumatorii absoluţi (NCA) 54.079.

1. 2 Segmentarea pietei:

O segmentare a pieţei este necesară şi eficace în condiţiile în care aceasta oferă o cunoaştere precisă şi bine delimitată a cerinţelor care vin din partea consumatorilor. Totodată ea oferă avantajul utilizării în mod eficient a resurselor de marketing.

În ceea ce priveşte segmentarea pieţei ieşene, avem în vedere variabile cum ar fi: ocupaţia, vârsta, venitul mediu lunar. Se poate apela la segmentarea cu două variabile, vârsta şi venitul, ca fiind forma principală de segmentare, dar se poate recurge şi la segmentarea pe stilul de viaţă şi cea comportamentală şi atitudinală.

1.3. Piaţa ţintă

Segmentul important pentru firma Newtech îl reprezintă persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani ,cu un venit lunar peste 1000 Rol provenind din zona urbană. Segmentele cărora se adresează produsul sunt reprezentate de familii şi fast-food-uri.

Capitolul 2. Configurarea Produsului

2.1 Atribute

Descriere produs:

Friteuza Newtech face parte din categoria bunurilor de folosinţă îndelungată. Luându-se în considerare obiceiurile de cumpărare, friteuza se încadrează în clasa produselor achiziţionate pe baza unor reflecţii, cumpărătorii comparându-le, chiar şi în linii mari, cu altele sub aspectul unor caracteristici tehnico - economice (calitate, pret, design, etc.) de cele mai multe ori aceste caracteristici fiind omogene. Ultimul model de friteuză de la Newtech lansat în Iaşi este Actifry. Acesta vine în intampinarea nevoilor consumatorilor avand urmatoarele caracteristici: capacitate coş este de 1 kg, capac din material plastic transparent cu deschidere şi închidere automată , puterea este de 1400 W, maner şi vas detaşabile pentru curăţare,mâner ataşat pe vas pentru servire, timer digital, braţ pentru amestec multi-funcţional, lingură de măsurat, cuva detaşabilă, material cuvă din inox, maner pliabil, filtru detasabil, material filtru confecţionat din Carbon, tip afisaj LED, termostat reglabil, indicator luminos de funcţionare,avertizare sonoră şi vizuală utilă persoanelor cu dizabilităţi şi buton pornit / oprit.

Preview document

Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 1
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 2
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 3
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 4
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 5
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 6
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 7
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 8
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 9
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 10
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 11
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 12
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 13
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 14
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 15
Mixul de Marketing - Friteuza NewTech - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • mixul de marketing.doc
  • prima pagina.doc

Ai nevoie de altceva?