Napolitane Alka - tehnici promoționale

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1809
Mărime: 20.52KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Analiza

Alka, una dintre cele mai mari companii de pe piata dulciurilor, ar putea ajunge la afaceri de 39 milioane euro la finele acestui an, în crestere cu 30% fata de 2006, pe baza dezvoltarii portofoliului de produse si a sistemului de distributie.

Alka a investit în România, în 2005, peste 2,5 milioane de euro în noi linii tehnologice pentru productia si ambalarea napolitanelor, o data cu lansarea noii sale identitati vizuale sintetizata în „Alka pune suflet”.

Odata cu aceasta lansare, Alka a intrat pe piata cu produsele sale din categoria premium, care aduc noutati semnificative atât în privinta calitatii cât si a ambalajului. La elaborarea noilor napolitane, compania a lucrat mai bine de un an. Cu acest prilej Alka a introdus, pentru prima data pe piata napolitanelor din România, un ambalaj inovator, utilizat deja cu succes pe pietele externe. Experienta acestora a demonstrat ca ambalarea în cutie protejeaza cu mult mai bine produsele, ofera o mult mai buna eficienta a spatiilor atât “la raft”, cât si în sacosa cumparatorului, precum si o pastrare mai îndelungata a prospetimii produselor.

Alka este al doilea producator pe piata napolitanelor în România, investind pâna în prezent o valoare de circa 10 milioane de euro în productia napolitanelor. Conform studiilor AC Nielsen, în România consumul anual de napolitane ambalate se ridica la aproximativ 10.000 tone, din care napolitanele neglazurate reprezinta 67%. În primele 6 luni ale anului 2005 s-a înregistrat o crestere de circa 24% a pietei napolitanelor, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Evolutia pietei în ultima perioada a demonstrat ca numarul consumatorilor pentru care pretul era principalul criteriu de cumparare a scazut, crescând numarul celor ce doresc produse de calitate superioara, cât mai apropiata de cea a marcilor internationale consacrate.

Alka este o marca premium de napolitane. Se adreseaza copiilor si oamenilor mari deopotriva; e pentru toti cei care vor pauza de dulce, desfatare, gust bun, relaxare. Este secretul nevinovat al tuturor celor care stiu sa se simta bine.

Napolitanele Alka sunt facute pentru pasionatii de dulciuri, copii, tineri si parinti, cu pofta de viata si nevoia de energie pentru momentele speciale din zi. Consumatorul de napolitane Alka ramâne mereu aproape de lucrurile cu adevarat importante în viata si pune mare pret pe gesturile facute din suflet. Iar dulciurile sunt pentru ei modalitati perfecte de a crea acele momente mici dar speciale în fiecare zi.

2. Obiective

Pentru a atrage interesul consumatorilor asupra inovatiei ambalajului, dar si asupra satisfactiei oferite de consumul napolitanelor produse, Alka si-a propus ca obiectiv pentru 2007 cresterea popularitatii cu 35%. Pentru perioada aprilie – mai 2007 obiectivul Alka Co. este de crestere a notorietatii cu 15% si a popularitatii cu 10% la napolitanele Alka.

3. Strategii

Pentru atingerea obiectivului fixat compania Alka, pentru perioada 29 mai – 3 iunie 2007, adreseaza o invitatie tuturor iubitorilor de napolitane pentru a se întoarce la vârsta inocentei, a desenelor pe asfalt, care sa reprezinte momente Alka, iar câstigatorul va fi premiat cu o excursie la Disneyland, Paris.

Alka Grup va contracta spatiul Yahoo!Messenger si Yahoo!Insider pentru o zi, pentru a derula de 1 Iunie, o campanie dedicata copiilor si celor care înca pastreaza viu copilul din ei. Bannerele Alka vor fi prezente pe durata întregii zile pe Yahoo!, invitând utilizatorii sa patrunda într-un spatiu virtual, special creat pentru ei: www.momentealka.ro si sa se înscrie în competitia „Momente Alka”, lansata pentru aceasta perioada în care se sarbatoreste inocenta si copilaria. Campania online face parte dintr-o campanie integrata, fiind sustinuta de executii speciale pentru canalele clasice: TV, outdoor si presa.

Regulamentul oficial al concursului Alka

„Momente Alka”

29 mai – 3 iunie 2007

1. Organizatorii campaniei

Organizatorul concursului „Momente Alka” este: Alka Co, cu sediul în Sos. Straulesti Nr. 76-86 Sector 1, Bucuresti, România, având numar de ordine la Registrul Comertului J10/585/2002 si cod unic de înregistrare R 2083754, reprezentata legal prin Gabriela Petrea, în calitate de Director de vânzari si marketing si membru în Consiliul de Administratie.

Preview document

Napolitane Alka - tehnici promoționale - Pagina 1
Napolitane Alka - tehnici promoționale - Pagina 2
Napolitane Alka - tehnici promoționale - Pagina 3
Napolitane Alka - tehnici promoționale - Pagina 4
Napolitane Alka - tehnici promoționale - Pagina 5
Napolitane Alka - tehnici promoționale - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Napolitane Alka - Tehnici Promotionale.doc

Ai nevoie de altceva?