Nestea - tehnici promoționale

Proiect
9/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1038
Mărime: 1022.20KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Nestea este rezultatul parteneriatului dintre The Coca-Cola Company si Nestle.

Lansat în prima jumatate a anului 2004, Nestea a câstigat preferintele consumatorilor, reusind sa devina ice tea-ul numarul 1 pe piata romaneasca. Potrivit comunicatului Asociatiei Nationale a Bauturilor Racoritoare din România (ANBR), în anul 2004 consumul total de ice tea s-a situat pe un trend ascendent, ajungând la sfârsitul anului 2004 la un volum de peste 13 milioane de litri

Acest brand a fost lansat în doua variante de aroma, piersica si lamâie, comercializat în ambalaje de 0,25 litri RGB si 0,5 litri PET. Un an mai târziu, Nestea era disponibil si la cutie de un litru, Tetra Brik aseptic.

In 2005 , gama s-a imbogatit cu un nou produs: Green Tea Citrus, o combinatie de extract natural de ceai verde si suc de fructe, disponibil în ambalaje de 0,25 litri, 0,5 litri si 1,5 litri.

Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul bauturilor Coca-Cola pe piata romaneasca, a înregistrat in primele cinci luni 2006 o crestere de 26% a vanzarilor pe segmentul ice-tea, prin intermediul brandului Nestea. Pentru a sustine evolutia acestui brand, compania a lansat gama Nestea Green Tea Citrus. In anul 2005, vanzarile Nestea au crescut in volum cu 73%, fata de 2004.

Piata locala de Nestea isi propune un nou obiectiv : Sa realizeze o crestere a volumului vânzarilor de 60% în perioada 1 aprilie – 31 septembrie 2007 pâna la 25 de milioane de litri fata de aceeasi perioada din anul 2006.

Acest obiectiv poate fi atins prin implementarea urmatoarelor strategii:

1. Lansarea unei noi campanii cu sloganul “ Racoreste-te cu Nestea ” pentru a determina cresterea consumului de ice tea pe perioada caniculara 1 aprilie - 31 septembrie.Aceasta campanie va fi sustinuta atât prin spoturi TV difuzate pe toate canalele de televiziune românesti cât si materiale la punctele de vânzare .

2. Lansarea pe piata României a noii bauturi NESTEA ICE

3. Pentru canalul HoReCa sa se acorde discount-uri de 10% pentru detailistii ce comanda cu 50 % mai mult fata de perioada anterioara.

4. Pentru canalul Off Premises sa se creeze pachete speciale în perioada 1 iunie – 1 iulie pentru a încuraja consumul de Nestea.

În continuare vom analiza strategia cu numarul 4 al carei obiectiv consta în cresterea volumului vânzarilor.

Pachetul special propus va fi comercializat în perioada 1 iunie – 1 iulie 2007 si va consta într-o oferta pe ambalaj. La achizitionarea a 2 cutii de Nestea de cate 1 litru cumparatorul va primi un pahar inscriptionat cu logo-ul Nestea la un pret total de 9 RON.

Planul de implementare prevede activitatile necesare strategiei :

1. Stabilirea noului design al pachetului promotional .Sub îndrumarea directorului de marketing în perioada 1 mai – 7 mai noul design vafi gata pentru a avea suficient timp pentru a împacheta ofertele si a putea fi trimise în magazine pentru comercializare pâna la 1 iunie.

2. Sedinte cu departamentul marketing, directorul departamentului vânzari, managerul vânzari-retail si directorul general, pentru a stabili detaliile campaniei : numarul de pachete promotionale care se vor produce, zonele unde se vor distribui si în ce proportii, în data de 8-9 mai.

Se hotaraste producerea a 3,000,000 pachete promotionale in trei varaiante:

- 2 cutii de 1 l de Nestea de lamâie si un pahar -- 1,200,000 pachete

- 2 cutii de 1 l de Nestea de piersici si un pahar -- 1,200 ,000 pachete

- 1 cutie de 1 l de Nestea de lamâie si 1 cutie de 1 l de Nestea de piersici si un pahar – 600,000 pachete

Pachetele vor fi distribuite national , dar cu prioritate in supermarketuri.

Preview document

Nestea - tehnici promoționale - Pagina 1
Nestea - tehnici promoționale - Pagina 2
Nestea - tehnici promoționale - Pagina 3
Nestea - tehnici promoționale - Pagina 4
Nestea - tehnici promoționale - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Nestea -Tehnici Promotionale.doc

Te-ar putea interesa și

Tipurile de Strategii de Promovare a Vânzărilor

INTRODUCERE Promovarea vânzărilor cuprinde ansamblul metodelor şi tehnicilor care vizează stimularea rapidă şi provizorie a comprtamentului...

Analiza Nestea - Comportamentul Concumatorului

1. Date generale despre Nestea Ice-Tea Povestea ceaiurilor Nestea a început în anul 1956 în Statele Unite, odată cu ceaiul instant conceput pentru...

Tehnici promoționale - Nestea

Lansat in prima jumatate a anului 2004, Nestea a castigat preferintele consumatorilor, reusind sa devina ice tea-ul numarul 1 pe piata romaneasca....

Ai nevoie de altceva?