Nokia by Luis Vuitton

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5900
Mărime: 527.22KB (arhivat)
Publicat de: Chira Năstase
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Nokia este liderul mondial in domeniul comunicatiilor mobile, stimuland procesul de crestere si dezvoltare durabila in cadrul mai larg al industriei mobilitatii.

Nokia produce o gama larga de dispozitive mobile, oferindu-le oamenilor, prin intermediul acestor dispozitive, produse inovatoare si usor de utilizat precum telefoane mobile, dispozitive si solutii pentru imagini, jocuri, informatii si afaceri. Nokia ofera, de asemenea, echipamente, solutii si servicii pentru retelele de comunicatii.

Nokia a debutat in domeniul comunicatiilor mobile ca producator de hartie – primul instrument folosit In comunicatii. A urmat apoi tehnologia, odata cu infiintarea Finnish Rubber Works la inceputul secolului al XX-lea.

Cauciucul si substantele chimice conexe reprezentau tehnologii de varf la acea data. O alta schimbare tehnologica majora a fost introducerea pe scara larga a electricitatii in locuinte si fabrici, fapt care a condus la infiintarea Finnish Cable Works in anul 1912 si, implicit, la fabricarea de cabluri pentru industria telegrafului si la dezvoltarea noului aparat numit telefon.

Dupa 50 de ani de activitate, in 1960, a fost creat un Departament de Electronica in cadrul Cable Works, netezindu-se astfel drumul catre o noua era a telecomunicatiilor. Nokia Corporation s-a format in 1967 prin fuziunea dintre Nokia – compania care producea initial hartie – Finnish Rubber Works si Finnish Cable Works.

La inceputul anilor 1970 Nokia produce aparate destinate transmisiei, dar centrala digitalã este tot mai necesarã, astfel cã finlandezii au inceput sã lucreze la Nokia DX200, care s-a transformat intr-o platformã care constituie baza centralelor digitale ale companiei panã azi. Nokia DX200 folosea limbaj de programare de nivel inalt, pentru acea perioadã, dar si microprocesoare Intel, acesta a devenit un succes pe plan mondial in ani '90, generatiile sale urmãtoare dispunand de solutii cu bandã largã.

La inceputul anilor 1970 a fost infiintatã in Finlanda si Suedia, o retea mobilã de telefonie, destinatã conectãrii de telefoane de masinã la reteaua publicã, in scurt timp luand amploare in toate statele nordice. Respectivele sisteme nu erau legate intre ele (roaming), din acest motiv a fost necesarã crearea unei tehnologi comune, NMT (Nordic Mobile Telephone), deschisã in 1981, pe fregventa de 450 Mhz.

Mobira Talkman este lansat in 1984 fiind primul telefon transportbil, acesta a fãcut ca Nokia sã intre pe piate de pe glob (Marea Britanie si SUA). Primul telefon produs de Nokia care putea fi tinut in mana a apãrut in 1987 si se numea, Mobira Cityman. Greutatea aparatelor avea si ea un avant puternic spre exemplu: Mobira Senator (1982) cantãrea p.8 kg, Talkman (1984) avea 5 kg iar Cityman (1987) avea “doar" 800grame cu tot cu baterie. Cu toate cã pretul era unul foarte mare (24.000 coroane finlandeze), Cityman s-a vandut foarte bine. Spre sfarsitul anilor ’80, productia industriala a Finlandei intra in declin. In acest interval de timp, Nokia devine al treilea mare producator european de televizoare.

Preview document

Nokia by Luis Vuitton - Pagina 1
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 2
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 3
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 4
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 5
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 6
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 7
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 8
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 9
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 10
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 11
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 12
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 13
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 14
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 15
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 16
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 17
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 18
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 19
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 20
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 21
Nokia by Luis Vuitton - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Nokia by Luis Vuitton.doc

Ai nevoie de altceva?