Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3376
Mărime: 159.88KB (arhivat)
Publicat de: Daria Adam
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. ANALIZA EXPLORATORIE

Prezentare Maybelline

T.L. Williams a fondat compania Maybelline, numita astfel dupa numele surorii sale, Mabel si Vaseline. Maybelline a inceput prin a-si vinde produsele prin posta iar reclamele din reviste au crescut vanzarile.

Compania Maybelline este o companie renumita, fiind cea mai cunoscuta marca de machiaj din SUA, datorita gamei variate de produse cosmetice pe care le comercializeaza: produse cosmetice pentru Intretinerea buzelor (rujuri, luciu pentru buze, creion contur), produse cosmetice pentru machiajul ochilor (demachiant, fard pleoape, creion pentru sprancene, mascara), produse cosmetice pentru Ingrijirea unghiilor (lacuri de unghii, lichid pentru curatarea unghiilor, pentru Intarirea unghiilor), produse cosmetice pentru Ingrijirea fetei (farduri de obraz, pudra, fond de ten, demachiant), parfumuri si altele.

Produsele Maybelline se pozitioneaza pe segmentul produselor de masa care se adreseaza consumatoarelor cu venituri mici si medii, cu un stil de viata diamic si dornice sa investeasca In imaginea lor utilizand produse cu un raport calitate/pret considerat cat mai avantajos.

In 2001, Maybelline a fost lansata in Romania promovand aceleasi produse ndraznete si moderne ca si in Statele Unite sub marca Maybelline New York, nume les pentru a transmite spiritul urban si modern al orasului natal al marcii.

Produsele cosmetice pentru Intretinerea buzelor comercializate In Romania sunt apreciate de catre consumatoarele tinere care se orienteaza In functie de pret si de tendinta modei la momentul respectiv. Rujurile Maybelline sunt de calitate medie si Incearca sa fie In pas cu tendintele modei In domeniu.

Fiind o marca de masa, aceasta nu Isi propune sa concureze cu marcile de renume, ci a Incercat sa-si gaseasca un loc pe piata produselor de machiaj care se adreseaza consumatoarelor cu venituri medii si fara foarte mari pretentii.

Totusi, pe masura trecerii timpului se remarca o crestere a exigentei consumatoarelor fata de calitatea produselor de machiaj, acestea fiind din ce In ce mai bine informate si mai pretentioase In alegerea unei anumite marci chiar daca veniturile lor sunt mici.

In Romania, produsele Maybelline New York sunt disponibile in peste 700 de magazine, asa ca Maybelline este mereu langa tine, oriunde te-ai afla.

Scurt Istoric Maybelline

Primul mascara Maybelline a fost creat de catre un chimist, T.L. Williams, pentru sora sa, Mabel, al carei prieten, era indragostit de o alta femeie. Pentru a o ajuta pe aceasta sa-si recucereasca iubitul, TL Williams a combinat vaselina cu praf de carbune si a conceput o solutie care inchidea culoarea genelor. Iata cum a luat nastere primul mascara! Solutia a functionat! Chet a fost fermecat de noua imagine a lui Mabel si s-au casatorit in 1914

T. L. Williams a fondat compania, Maybelline, numita astfel dupa numele surorii sale, Mabel, si Vaseline! Maybelline a inceput prin a-si vinde produsele prin posta iar reclamele din reviste au crescut vanzarile.

T. L. Williams a vandut afacerea Maybelline.

Odata cu anii '70, s-au introdus fondul de ten, produsele pentru unghii si buze.

Apare Great Lash. Aceasta mascara pe baza de apa, in tuburi roz si verzi, care se vinde la fiecare 1,9 secunde, este in acest moment cel mai vandut produs cosmetic in America. Secretul formulei sale de succes este bine pastrat; farmecul sau mereu actual este incontestabil.

Maybelline creeaza sloganul "Maybe She’s born With It. Maybe It' s Maybelline" - o filosofie care exprima credinta ca frumusetea innascuta a femeilor trebuie sporita si nu camuflata.

Grupul L’Oreal cumpara Maybelline, simbolizand cea mai importanta fuziune dintre inovatia tehnologica si autoritatea culorii. In iunie, Maybelline s-a mutat in capitala modei, New York City. ’Maybelline New York’ ia nastere.

Maybelline New York isi face intrarea pe piata din Romania!

Maybelline New York este marca cosmetica numarul unu la nivel global si este disponibila in peste 90 de tari din toata lumea.

Ca autoritate renumita in domeniul culorii, Maybelline New York creeaza povesti de culori sezoniere cu produse in cele mai trendy tonuri ale anotimpului. Astazi, ne-am concentrat pe ajutarea femeilor sa se simta mai frumoase si sa isi recunoasca individualitatea si potentialul prin educatie si asumare de autoritate.

Indicatori economico-financiari

Marca Maybelline New York a reusit sa se impuna pe piata cu o oferta bogata de produse multi-beneficii. Portofoliul sau cuprinde acum cel putin cate un produs cu multiple beneficii, pe fiecare categorie: buze, ochi, ten, etc.

Cu toate ca la ora actula piata de make-up nu este monitorizata de catre nici un institut de cercetare al pietei, estimarile companiei, ce se bazeaza pe anumite cote de piata si cifre interne, au dus la concluzia ca piata a avut o dinamica de 20% in 2004 fata de 2003.

Compania l'Oreal, detinatoare Maybelline a inregistrat in 2006 o crestere consecutiva a profitului operational, de 12,1%, ajungand la valoarea de 2,541 miliarde de euro.

Preview document

Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 1
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 2
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 3
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 4
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 5
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 6
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 7
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 8
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 9
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 10
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 11
Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Organizarea unei Campanii de Promovare Stimulenta pentru Rujul de Buze Color Sensational.doc

Ai nevoie de altceva?