Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3183
Mărime: 961.83KB (arhivat)
Publicat de: Serafina Vieru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicoleta Dospinescu
Proiectul a fost prezentat in cadrul seminarului de Marketing de la FEAA Iasi

Extras din proiect

I. INTRODUCERE

Înfiinţată în anul 2006, firma SC PRODESIGN SRL este unul din principalii producători de „accesorii pentru decorat textile” la nivel naţional. Pentru a acapara piaţa noului nostru punct de interes si anume, oraşul Iaşi vom lansa un produs inovativ, „paietele BioEnergetice”.

Piaţa Iaşului este influenţată de o serie de factori ce alcătuiesc mediul extern al firmei,constituit din micromediu şi macromedi”. În realizarea planului de marketing am ţinut cont in principal de:

- Mediul economic caracterizat de o perioada de recesiune şi putere de cumpărare

scăzută datorată salariilor mici.

- Mediul demografic al Iaşului este caracterizat de fluctuaţii la nivelul numărului de

locuitori în anumite perioade ale anului.( 320,888 locuiori permanenţi+ 60,000 studenţi)

- Viitorii clienţi proprii : Mai multe firme din Iaşi s-au arătat interesate de o

eventuală colaborare cu firma noastră; aceştia fac parte din rândul designerilor vestimentari (TINA R, IRINA SCHROTTER), producătorilor de accesorii, design interior şi încălţăminte.

În urma segmentării pieţei am observat că vânzările sunt concentrate în zonele Păcurari, T. Vladimirescu, Bd. Ştefan cel Mare; Populatia Iaşului fiind caracterizată de o structură alcatuită din 47,3 % bărbaţi si 52,7% femei, segmentul principal de vârstă fiind de 15-59 ani

Piaţa ţintă este formată din producătorii de articole vestimentare încălţăminte, accesorii, design interior, dar şi persoanele cu vârste cuprinse între 15-35 de ani.

Am observat prezenţa unei concurenţe directe scăzute pe piaţa paietelor, neexistând un producător efectiv de paiete ci doar comercianţi: Diemax Srl, Andan Srl, Eclaude Text Srl.

Sc ProDesign Srl a înregistrat o evoluţie ascendentă a valorii vânzărilor. Începând cu trimestrul I al anului 2008 s-a observat un trend descendent al profitului principala cauză identificată fiind învechirea unor produse. Principala modalitate de ieşire din impas o constituie lansarea unui nou produs „paietele BIOenergetice”. Pentru aceasta am realizat o cercetare de marketing. Rezultatele acestei pot fi sintetizate după cum urmează:

Mai mult de jumătate din totalul celor chestionaţi au apreciat produsul nostru ca fiind „foarte interesant”; neexistând persoane dezinteresate de produs; 87% din persoanele chestionate sunt încrezătoare în proprietăţile benefice ale bioenergiei; zona preferată de cumpărare este T. Vladimirescu; aspectul plăcut şi proprietăţile bioenergetice reprezintă criteriile în funcţie de care cumpărătorul achiziţionează produsul; imaginea paietelor este corelată cu cea a caselor de modă Irina Schrotter, TinaR şi Nelmar; principalele surse de informare ale ieşenilor sunt ziarul Evenimentul Zilei şi radioul Kiss FM; venitul lunar denotă o putere medie de cumpărare; 57% dintre persoanele chestionate au considerat preţul de 30 RON pentru o pungă de 100 g de paiete bioenergetice rezonabil; frecvenţei de cumpărare care se situează la un nivel mediu.

II. CONFIGURAREA PRODUSULUI

2.1 Atribute

„În marketing, un produs este orice lucru care poate fi oferit unei pieţe care poate satisface o dorinţă sau o nevoie”

Kotler

În centrului mix-ului de marketing al oricărei firme se află produsul, toate celelalte componente fiind condiţionate de existenţa şi particularităţile acestuia. Pentru a înţelege decizia de cumpărare a clientului trebuie să fim capabili să răspundem la următoarea întrebare : „ Ce cumpără cu adevărat clientul- ”

Atunci când o persoană achiziţionează paiete bioenergetice, ea nu urmăreşte doar aspectul plăcut, ci şi proprietăţile bioenergetice ale acestora.

Produsele cu care firma S.C. ProDesign S.R.L. se va lansa pe piaţa Iaşului sunt paietele „Vitalis”. Pentru alegerea numelui s-a ţinut cont de unele dintre proprietăţile acestora şi anume:inducerea unei stări de confort, energie, vitalitate, dinamism. Denumirea provine din limba latină, de la cuvântul „vita” , care înseamnă viaţă.

Preview document

Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 1
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 2
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 3
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 4
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 5
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 6
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 7
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 8
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 9
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 10
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 11
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 12
Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Paiete ProDesign SRL - Mixul de Marketing.doc

Ai nevoie de altceva?