Papuci de casă cu reflexoterapie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5387
Mărime: 486.62KB (arhivat)
Publicat de: Leordean Popovici
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian Nistor
Univ .Alexandru Ioan Cuza ,FEAA

Extras din proiect

INTRODUCERE

În zilele noastre, stilul de viață tot mai alert cu care ne confruntăm, ne pune în situația de a găsi o soluție la oboseala ce intervine la sfârșitul unei zile istovitoare. Durerile musculare, oboseala, reumatismul, circulația proastă a sângelui, toate acestea sunt probleme de zi cu zi ale omului. S.C. Ortomers S.R.L. vine în întâmpinarea acestor probleme cu un produs inovator, în sprijinul clienților.

Studiile efectuate de experţi arată că unii papuci de casă nu sunt nici pe departe încălţămintea ideală ci dimpotrivă, pot determina apariţia durerilor în diverse regiuni ale corpului şi au efecte adverse. Per ansamblu, ei ne determină să ne modificăm mersul pentru a nu îi scăpa din picioare, ceea ce determină tensiuni crescute asupra ligamentelor, avertizează dr. Marius Negru, medic specialist ortopedie – traumatologie și manager al clinicii Ortokinetic.

În completare, dr. Negru, atenționează asupra utilizării papucilor clasici: ”deoarece sunt perfect plaţi nu oferă suport pentru curburile picioarelor şi pot determina apariţia fasceitei plantare –o afecţiune dificil de tratat”, spune ortopedul. Din cauza lipsei de stabilitate poţi să te alegi şi cu entorse de gleznă sau alte probleme asociate căzăturilor.

Produsul nostru va veni în sprijinul clienților noștri prin tehnologia revoluționară ce constă în talpa ortopedică unic concepută pentru a relaxa piciorul și a facilita buna circulație a sângelui. Produsul a fost construit într-un mod care previne formarea de presiuni locale în timpul mersului pe jos. Materialele folosite aduc un maximum de confort adaptându-se la modificările de volum ale picioarelor pe parcursul zilei, și climatul favorabil interior încălţămintei este asigurat de o garnitură specială, cu o capacitate sporită de a menţine niveluri optime de umiditate în interiorul încălţămintei. Talpa ortopedică este capabilă de ne a proteja de creşterea presiunilor locale în timpul mersului. Materialele din talpă crează un pat individual, în conformitate cu piciorul utilizatorului, de asemenea creşte stabilitatea în timpul mersului pe jos. Talpa are şi proprietăţi antiderapante, iar flexibilitatea optimă a încălţămintei asigură un confort optim.

I. ELEMENTE SPECIFICE ALE MEDIULUI DE MARKETING

1. Micromediul

Echipa noastră este formată din profesioniști în domeniu, iar prin contribuția medicilor specializați în ortopedie, și a tehnologiei de ultimă generație, s-a creat un produs inovator în materie de papuci de casă.

Furnizorii de la care firma noastră se aprovizionează cu materialele necesare producție:

• S.C. Asclepio S.R.L.- produse parafarmaceutice,talpă ortopedică

• S.C. Roxval Text S.R.L. – materiale textile

• ARTIPEL S.A. - furnizor materii prime şi materiale

2. Macromediul

Elementele macromediului ce influențează activitatea întreprinderii S.C. Ortomers S.R.L. sunt:

• politici;

• economici;

• sociali;

• tehnologici.

Mediul politic: produsul nostru este supus legislației din România,ținând cont de faptul că are o acoperire la nivel național. Deciziile de marketing și, în general, activitatea comercială este puternic afectată de mediul politic. Războaiele, conflictele dintre partide sau campaniile de alegeri locale sau naționale pot aduce schimbări importante pe piață și implicit, în deciziile de marketing. Promulgarea sau abrogarea unor legi, decrete, ordonanțe și hotărâri pot genera oportunități sau constrângeri pentru firmă, pentru furnizori sau pentru clienții săi.

Mediul economic: influențează prin nivelul veniturilor populației, adică puterea de cumpărare. Indicele prețurilor de consum influențează cererea de bunuri. Evoluția vieții economice se regăsește în puterea de cumpărare și în modul de cheltuire a veniturilor, cu cât veniturile sunt mai mari și rata șomajului mai mică, cu atât pot fi mai mari vânzările.

Mediul social: firma noastră organizează seminarii speciale cu doctori specializați în ortopedie pentru informarea clienților despre noul nostru produs și testarea acestuia în diferite locații ale țării.

Mediul tehnologic: tehnologia este una din forțele cu cel mai mare impact asupra pieței și politicilor de marketing pe termen mediu și lung. Creând tehnologii și produse noi mediul tehnologic propune numeroase oportunităti și amenințări pe piață. Marketingul trebuie să sesizeze și să exploateze consecințele apariției unei tehnologii noi. Firma noastră este nouă pe piață dar dispune de resurse necesare pentru o dezvoltare rapidă ocupându-se chiar și de livrări la domiciliu.

II. CUMPĂRĂTORII

1. Segmentarea pieței

Factori socio-demografici: noul produs se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35-65 ani, 65 ani și peste, deoarece studiile efectuate pe acest eșantion de vârstă evidențiază predispunerea acestora la boli reumatice, și dificultăți ale circulației sângelui membrelor inferioare, cu venituri medii de 1000 RON și peste, indiferent de sex, profesie sau mediul de proveniență.

Factori geografici: produsul este adresat pieței din România și va fi lansat inițial pe piața ieșeană.

Factori sociali: întrebuințarea produsului nu ține cont de starea civilă, fiind adresat oricărui consumator.

Factori psihologicii: produsul este adresat persoanelor prudente si cu nevoi speciale.

2. Cumpărătorii se clasifică în:

• Consumatori (50%) - produsul nostru se adresează tuturor persoanelor cu un stil de viață dinamic, vârstnicilor, și celor cu probleme de reumatism.

• Non-consumatorii relativi (30%) - sunt cei care ar avea nevoie de papucii noștri de casă, dar care nu-i cumpără din anumite conjuncturi: consideră că nu este necesară achiziționarea papucilor de casă, pot fi persoane care nu-și pot permite cumpărarea datorită veniturilor și persoane care nu sunt convinse de utilitatea acestui produs.

• Non-consumatorii absoluți (20%) - sunt aceia care nu-i vor cumpăra niciodată, cum ar fi cei cu un handicap fizic, locomotor.

Preview document

Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 1
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 2
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 3
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 4
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 5
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 6
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 7
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 8
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 9
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 10
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 11
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 12
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 13
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 14
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 15
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 16
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 17
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 18
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 19
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 20
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 21
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 22
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 23
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 24
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 25
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 26
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 27
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 28
Papuci de casă cu reflexoterapie - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Papuci de Casa cu Reflexoterapie.docx

Ai nevoie de altceva?