Piața Paietelor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1797
Mărime: 236.06KB (arhivat)
Publicat de: Serafina Vieru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dospinescu Nicoleta
Proiectul este o analiza a pietei peietelor pentru orasul Iasi si a fost prezentat in cadrul FEAA

Extras din proiect

„Frumuseţea vine din interior,însă exteriorul este cel pe care îl privim înainte de toate. Învaţă să dai strălucire frumuseţii tale!”

CERCETAREA PIEŢEI

Înfiinţată în anul 2006, firma SC PRODESIGN SRL cu sediul in Bucureşti şi-a croit repede drumul spre succes, ajungând în momentul de faţă unul din principalii producători de „accesorii pentru decorat textile (mărgele, ştrasuri, paiete) ” la nivel naţional. Încă de la început ne-am propus să oferim produse optime, care să corespundă exigentelor consumatorilor.

Satisfacţia clientului se situează întotdeauna pe primul loc şi de aceea îi punem la dispoziţie, pe lângă o gamă foarte variată de produse, şi disponibilitatea noastră pentru orice sugestie sau îmbunătăţire a ofertei curente.

Aprecierea clienţilor ne-a determinat să ne extindem activitatea la nivel naţional. După ce am încercat cu succes marile pieţe din Cluj, Timişoara şi Constanţa, următorul punct de interes îl constituie oraşul Iaşi. Pentru a acapara piaţa şi a ne distinge de concurentă încă de la început, vom încerca să lansăm un produs inovativ.

În acest scop, vom realiza o cercetare a pieţei paietelor în oraşul Iaşi.

I. Elementele specifice mediului de marketing:

Succesul acestei operaţiuni rezultă din interdependenţa mediului intern şi extern al firmei. Desigur, pentru activitatea de marketing rolul esenţial îl are mediul extern, dar nu putem ignora mediul intern, deoarece în politica de marketing există două părţi: ale strategiei şi respectiv politicii întreprinderii.

În cadrul mediului intern al companiei SC PRODESIGN SRL managerii de marketing conlucrează cu managerii celorlalte compartimente: cercetare-dezvoltare, producţie, aprovizionare, financiar-contabil, resurse umane, şi bineînţeles cu cei din conducerea superioară a întreprinderii, atât în elaborarea politicii de marketing cât şi în îndeplinirea ei, în aşa fel încât firma să-şi poată realiza obiectivul, şi anume atingerea unei cote de piaţă de 25-30% în primul an de activitate în Iaşi.

Conducerea firmei promovează un leadership participativ, susţinând inovaţia şi punând la dispoziţie resursele materiale şi umane necesare materializării proiectelor. O altă componentă ce stă la baza realizării obiectivelor o constituie organizarea internă, reflectată în organigramă, caracterizată de un indice al distanţei fată de putere scăzut.

Modalitatea în care se realizează conexiunea acestora cu mediul extern al întreprinderii se exprimă în final, în succesul firmei.

Piaţa Iaşului este influenţată de o serie de factori ce alcătuiesc mediul extern al firmei,constituit din micromediu şi macromediu. Pentru a dezvolta şi menţine relaţii avantajoase, SC PRODESIGN SRL trebuie să îşi adapteze politica,ţinând seama de participanţii şi forţele externe ce influenţează piaţa “paietelor”.

Micromediul este constituit din agenţii economici cu care întreprinderea intră de obicei în contact. Aceştia sunt: clienţii, furnizorii, concurenţii, intermediarii şi organismele publice.

Componentele macromediului constituie climatul general în care firma îşi desfăşoară activitatea. Noi, ca manageri de marketing, trebuie să monitorizăm evoluţia acestora şi să intuim caracterul si dimensiunea eventualelor modificări pentru a ne pregăti in scopul dezvoltării părţii noastre de piaţă. Astfel:

Mediul economic este caracterizat de o perioada de recesiune şi putere de cumpărare scăzută datorată salariilor mici. De aceea, firma se va orienta spre o producţie la costuri cât mai reduse şi oferirea unor preţuri avantajoase.

Mediul tehnic şi tehnologic: SC PRODESIGN SRL deţine aparatură de ultima generaţie, producând la preţuri foarte mici, de o calitate net superioară concurenţei şi care ne permite să venim în permanenţă cu produse noi.

Mediul demografic al Iaşului este caracterizat de fluctuaţii la nivelul numărului de locuitori în anumite perioade ale anului.

Mediul social, cultural şi educaţional impune un nivel ridicat de rafinament al produselor deoarece Iaşul este un important centru cultural şi universitar.

Mediul politic prin reglementările sale actuale, stimulează dezvoltarea activităţilor comerciale.

Preview document

Piața Paietelor - Pagina 1
Piața Paietelor - Pagina 2
Piața Paietelor - Pagina 3
Piața Paietelor - Pagina 4
Piața Paietelor - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Piata Paietelor.doc

Te-ar putea interesa și

Proiectarea Generatorului Electric a Unei Centrale Eoliene

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE Dacă la nivelul anilor '70 reconsiderarea surselor de energie alternativă avea ca unic motor criza petrolului, în...

Merchandising-Etalare

Magazinul nu este un simplu „vânzător”, ci şi un creator de valoare, care oferă consumatorului un serviciu în plus fată de cel asigurat de...

Analiza Pieței

REZUMAT INTRODUCTIV Firma SERENITY HOUSE va apãrea ĩn peisajul producãtorilor de rochii de mireasã la data de 1.05.2005 din dorinţa noastrã de a...

Achiziții - portofele

1. MOTIVATIE Portofelul este un accesoriu practic si inedit, indispensabil atat sexului feminin cat si celui masculin. Pretul variaza in functie...

Cercetare de Marketing - Paiete

1. Problema decizională Înfiinţată în anul 2006, Sc ProDesign Srl a înregistrat pe parcursul celor 3 ani de activitate pe piaţa accesoriilor...

Destrămarea Iugoslaviei

Despre destramarea Republicii Federative Socialiste Iugoslavia sau scris si se mai scriu foarte multe lucruri atat in presa internationala,cat si...

Planul de Afaceri SC Samtex SA

Introducere S.C. SAMTEX S.A. Jibou, societate înfiinţată în anul 1979, face parte din grupul italian de firme F-lli Campagnolo SPA şi are ca...

Plan Strategi de Markting

1.Profilul firmei a) date de identificare Informatii Adresa STR.AVRAM-IANCU 22,JIBOU Telefon 260639047 Fax 260990233 Cod fiscal 98765 Cod...

Ai nevoie de altceva?