Pix cu Recipient pentru Medicamente

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3704
Mărime: 92.24KB (arhivat)
Publicat de: Daniel Vereș
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. -Rezumatul cercetării anterioare 3
  2. -Configurarea produsului 5
  3. -Preţul 7
  4. - Promovare 9
  5. -Distribuţia 13

Extras din proiect

Rezumatul cercetării anterioare

Înainte de a începe prezentarea mixului de marketing al firmei „Smart” vrem să facem o scurtă recapitulare cu privire la studiul pieţei şi cercetarea de marketing pentru produsul pix.

În prima parte am analizat elementele specifice mediului de marketing, cumpărătorii, avantajele căutate la pix, piaţa ţintă şi concurenţii.

-Printre cele mai importante oportunităţi ale mediului de marketing se numără: cererea nelimitată, piaţa de desfacere extinsă, posibilitatea lărgirii ofertei de pixuri, iar printre ameninţări:concurenţa directă şi indirectă, piaţa matură şi posibilitatea utilizării agendelor electronice, notebook-uri,laptop-uri etc.

-Cumparătorii îi reprezintă consumatorii loiali, consumatorii oscilanţi, non-consumatorii absoluţi şi non-consumatorii relativi.

-Avantajele căutate la pix sunt următoarele: instrument de scris, design plăcut, practic, prestigiu, evidenţă zilnică, păstrarea informaţiilor.

-Caracteristicile pieţei ţintă le-am conturat în jurul unor avantaje, astfel am descoperit segmentul oamenilor de afaceri, cu vârsta între 30-60 de ani, venit mediu între 2000-5000 lei cu un stil de viaţă activ şi un grad de cultură ridicat.

-Mărcile concurente de pe piaţă sunt: Pelican, Herlitz, Bic, Select, Europen.

În partea a doua am făcut un raport de cercetare care a constat în:

-Titlul cercetării: „Atamefi 50”.

-Problema decizională constă în lansarea noului pix, dacă acesta va fi acceptat pe piaţă de către consumatori şi dacă vom avea profitabilitate în urma lansării acestui pix.

-Obiectivele cercetării: sunt consumatorii interesaţi de un pix cu rezervă pentru medicamente?, sunt dispuşi să renunţe la celelalte mărci de pixuri pentru marca noastră?, cât de important va fi acest avantaj pentru consumatori?, cât sunt dispuşi să plătească pentru un pix cu recipient pentru medicamente?.

-Metoda de cercetare este realizată cu ajutorul chestionarului de 9 întrebări aplicat persoanelor din piaţa ţintă.

-Rezultatele cercetării: fiecărui obiectiv i-am asociat un cuplu de 2 respectiv, 3 întrebări pentru a putea răspunde la problema decizională, iar rezultatele au avut un răspuns pozitiv. Am primit un acord total cu un procent de 49% în cumpărarea acestui pix; printre avantajele noi ale acestui pix se numără medicamentul la îndemână care este util pentru sănătate şi transportul uşor al acestuia; în proporţie de 43% folosesc pixul în medie de 3 ore, iar atributul important pe care îl caută atunci când achiziţionează un pix este avantajul tehnic; preţul pe care sunt dispuşi să-l ofere este între 10-50 lei urmând la o diferenţă de un procent preţul între 50-100 lei şi 21% şi-ar permite să dea peste 200 lei.

I. Configurarea Produsului

Rezultatele pentru produs din cercetarea de marketing sunt următoarele: am primit un acord total pentru lansarea acestui pix, principalele avantaje căutate sunt practic, păstrarea informaţiilor, design, pixul reprezentând un instrument util.

1. Atribute

Pixul „ Atamefi 50” are formă cilindrică şi este cromat, stil de afaceri, greutate de 8 g şi lungime de 15 cm, diametru de 0,75 cm. Corpul este confecţionat din metal; cu mecanism; vârf metalic care uniformizează pasta pe foaia de scris; clip de prindere din nichel; mina utilizată: tip Parker, albastră; grosimea scrisului este de 0,5 mm pentru consumatorii care preferă scrisul subţire şi de 0,7 mm pentru cei care vor ca pixul să scrie mai îngroşat.

Pentru firma noastră avantajul tehnic este foarte important. De aceea, noul pix va fi dotat cu un recipient special pentru păstrarea medicamentelor. Acesta se glisează în două moduri: prima glisare la dreapta permite utilizatorului să scrie, iar a doua glisare la stânga permite consumatorului să deschidă rezerva pentru medicament.

Recipientul este confecţionat din plastic alb, rezistent la umiditate, raze solare şi variaţii de temperatură care ar putea modifica atributele medicamentelor.

Utilizarea principală este aceea de instrument de scris iar utilizarea secundară este folosirea medicamentelor mereu la îndemână.

Preview document

Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 1
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 2
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 3
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 4
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 5
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 6
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 7
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 8
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 9
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 10
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 11
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 12
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 13
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 14
Pix cu Recipient pentru Medicamente - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Pix cu Recipient pentru Medicamente.doc

Te-ar putea interesa și

Îngrijirea Pacientului cu Cataracta

MOTIVAŢIA Asistentul medical, participă alături de medic în susţinerea actului medical. Noţiunile de nursing pe care le deţine conferindu-i...

Îngrijirea pacientului cu boala Parkinson

ARGUMENT James Parkinson a descris in 1817 sub denumirea de „Paralizie agitata” boala ce ii poarta numele si care este mai frecventa la barbati...

Raport de Cercetare - Pix

1. Titlul cercetării: Lansarea noului pix „Atamefi 50”. 2. Problema decizională Problema decizională în cadrul companiei noastre este lansarea...

Ai nevoie de altceva?