Plan de Afaceri ITMed

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 28 în total
Mărime: 4.04MB (arhivat)
Publicat de: Dragomir Achim
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

ITMed este o firma a carei obiect de activitate este crearea de software utilizat in medicina, in special a software-ului de administrare a clinicilor si a laboratoarelor dar si de prelucrare a analizelor obtinute cu ajutorul aparaturii de diagnosticare computerizata si asistare a medicilor in vederea stabilirii diagnosticului.

Un prim proiect care se doreste a fi realizat de firma este programul denumit medadmin, un instrument software de administrare care ofera posibilitatea accesari/modificarii dosarului electronic al pacientului(dosar ce contine antecedentele medicale, informatii despre consultatii, analizele obtinute in diferite formate, diagnostice si platile efectuate sau restante ale pacientului catre clinica respectiva), contine informatii despre medicamentele din farmacia clinicii si despre aparatura, tine evidenta salarizarii personalului si realizeaza prelucari statistice (numarul de bolnavi cu o anumita afectiune, medicamentele utilizate pe o anumita perioada, etc.).

Programul va fi realizat in Visual Studio 2005, in mediul de programare C#. Baza de date va fi creeata si accesata cu ajutorul serverului Sql Server 2000(preferat aplicatiei Microsoft Access deoarece baza de date poate fi accesata si de pe o alta statie din retea in cazul existentei unei retele).

Daca in clinica exista o retea LAN, server-ul SQL poate fi instalat pe una din statii iar aplicatia configurata astfel incat sa-l poata accesa specificadu-i-se aplicatiei adresa ip a server-ului.

In caz ca in clinica respectiva nu exista o retea, serverul SQL este instalat pe statia de lucru si aplicatia este configurata pentru a se conecta la localhost.

Accesul aplicatiei la baza de date se va face pe baza unui nume de utilizator si al unei parole, laborantii avand posibilitatea de a creea noi inregistrari cu analize sau a le modifica pe cele create de ei insisi in cazul unei erori, medicii de a modifica inregistrarile ce contin informatii in legatura cu consultatiile, administratorii pe cele ce contin informatii in legatura cu aparatura, etc.

Pe langa aplicatia de gestiune propriu-zisa , medadmin, clinicii i se va da si o aplicatie a carei rol va fi de acordare a permisiunilor de utilizator. Aceasta va fi o aplicatie simpla, care va fi instalata doar pe statia pe care se gaseste serverul si care va putea adauga(specificand numele, parola si tipul) sau sterge utilizatori. User-ul si parola pentru aceasta aplicatie va fi user-ul si parola de administrator a bazei de date.

Baza de date este o baza de date relationala care contine contine urmatoarele tabeluri:

-Pacienti: retine datele pacientilor

-Personal: retine datele angajatilor

-Aparatura: informatii despre aparatura

-Consultatii: detalii consultatii

-Analize: detalii analize

-Preturi_consultatii: preturile tipurilor de consultatii

-Preturi_analize: preturile tipurilor de analize

-Sectii: sectiile clinicii

-Salarii: salariile angajatilor

-Medicamente: stocul de medicamente

-Prescriptii: prescriptiile in urma consultatiilor

-Medicamente_prescriptii: medicamentele prescrise

Diagrama bazei de date este urmatoarea:

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri ITMed.ppt

Ai nevoie de altceva?