Plan de Marketing - Mobexpert

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 5539
Mărime: 1.50MB (arhivat)
Publicat de: Lorin Oroș
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. Introducere.4
  2. Cap I Sumar managerial.6
  3. Cap II Analiza de marketing.7
  4. 1.Analiza SWOT.7
  5. 2.Detalierea analizei.8
  6. 3.Analiza concurentei.9
  7. 4.Analiza nevoilor clientilor.12
  8. Cap III Scopul si obiectivele proiectului. 13
  9. 1.Scopul intreprinderii.13
  10. 2.Obiectivele planului de marketing.13
  11. Cap IV Planul de activitati.14
  12. 1.Identificarea activitatilor.14
  13. 2.Diagrama Gantt.18
  14. Cap V Bugetul proiectului.22
  15. 1.Bugetul proiectului.22
  16. 2.Detalierea bugetului.23
  17. Cap VI Control si evaluare.27
  18. 1.Modalitati de inregistrare si masurare
  19. a rezultatelor.27
  20. 2.Calendarul de verificare a nivelului
  21. realizarilor.27
  22. 3.Responsabilitati de monitorizare si
  23. interventie corectiva.27
  24. Anexe 1.Diagrama Gantt a controlului si evaluarii .28
  25. 2. Chestionar.30
  26. Bibliografie.32

Extras din proiect

Dan Şucu a început afacerea Mobexpert în anul 1993, cu un magazin de mobilier de birou. Activitatea de producţie a fost demarată în 1994 cu fabricarea scaunelor de birou, fiind apoi dezvoltate secţiile de canapele şi mobilier modern melaminic.

În 1995, compania a început să distribuie prin reţeaua proprie de magazine şi mobilier importat de la marii producători europeni. Ulterior, achiziţionând de la Fondul Proprietăţii de Stat pachetele majoritare de acţiuni de la trei importante fabrici de mobilier: Samus Dej, Ilefor Târgu Mureş şi Mobstrat Suceava, compania şi-a dezvoltat activitatea de producţie şi export.

Grupul Mobexpert cuprinde în prezent 10 fabrici în patru centre de producţie din Bucureşti, Dej, Târgu Mureş şi Suceava. printre acestea numărându-se: Samus Mex, Ilefor, Modulo Mex, Confo Mex, Ergo Mex, Mureş Mex şi Moldo Mex.

După ce a pornit în 1993 cu 4 angajaţi, în 2006 grupul are peste 4.500 de angajaţi.

Activitatea de retail

Mobexpert este o reţea naţională de magazine şi hipermagazine specializate în vânzarea de mobilier şi decoraţiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeană la preţuri accesibile. Oferta Mobexpert include mobilier de living, dining, dormitor, bucătării, băi, mobilier de terasă şi grădină, decoraţiuni, covoare şi corpuri de iluminat.

Reţeaua Mobexpert cuprinde 32 de magazine şi hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa, Baia Mare, Târgu Mureş, Călăraşi, Piteşti, Alba, Deva, Oradea, Galaţi, Bistriţa, Suceava, Ploieşti, Iaşi, Arad, Dej, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Satu Mare, Piatra Neamţ, Brăila, Bacău, Craiova, Botoşani, Sibiu.

În prezent, în România operează cinci hipermagazine Mobexpert:

- Mobexpert Pipera Bucureşti, deschis în 2001 printr-o investiţie de 20 de milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi deserveşte zona de nord a oraşului.

- Mobexpert Militari Bucureşti, deschis în iulie 2003 printr-o investiţie de 5 milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi deserveşte zona de vest a oraşului.

- Mobexpert Pantelimon Bucureşti, deschis în 2003 în zona de est, reprezintă o investiţie de peste 6 milioane EUR şi se întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi.

- Mobexpert Braşov, deschis în 2005 printr-o investiţie de peste 5 milioane EUR, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi,

- Mobexpert Băneasa, în cadrul Galeriei Mobexpert Băneasa, deschis în 2006, se întinde pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi din totalul de 23.000 de metri pătraţi ai Galeriei deschise în urma unei investiţii de peste 15 milioane de EUR.

În perioada 2006-2007, Mobexpert a investit 25 de milioane € în trei hipermagazine noi de mobilă la Ploieşti, ,Constanţa şi Sofia (Bulgaria).

Toate hipermagazinele Mobexpert sunt localizate în centre comerciale alături de alte magazine de mare suprafaţă de tip Carrefour, Cora, Bricostore sau MediaGalaxy.

Fiecare magazin Mobexpert are o suprafaţă totală construită de 10-12.000 metri pătraţi din care 5-7.000 metri pătraţi sunt rezervaţi expoziţiei de mobilier, reprezentând o investiţie de peste 5 milioane €.

În fiecare an, Grupul Mobexpert investeşte peste 2 milioane € în utilaje, tehnologii avansate şi sisteme noi de producţie.

Pe termen lung, Grupul intenţionează să transforme marca Mobexpert dintr-o marcă naţională într-una regională, vizând deschiderea a cel puţin cinci magazine în oraşele mari din regiunea balcanică.

Mobexpert a fost desemnată drept cea mai de încredere marcă în 2005 la categoria „mobilier”, în studiul Most Trusted Brands, realizat în premieră în România anul acesta pe baza votului publicului. Studiul este o tradiţie a publicaţiei Reader’s Digest, se desfăşoară în 14 ţări europene şi este la a şasea ediţie.

Activitatea de producţie şi export

Grupul Mobexpert deţine 10 fabrici în patru centre de producţie deschise în Bucureşti, Dej, Târgu Mureş şi Suceava. Fabrica Samus Mex este specializată în producţia de serie de mobilier de casă – living, dormitoare, mic mobilier.

- Modulo Mex este cea mai nouă fabrică a Grupului Mobexpert, specializată în producţia de mobilier modern de casă din pal melaminat în serii mari cu ajutorul unor linii tehnologice performante.

- Mureş Mex produce mobilier modern pentru living, dormitor şi bucătărie, precum şi mobilier de birou, game operaţionale şi directoriale. Fabrica de la Târgu Mureş este singura fabrică de mobilier din România care are o productivitate per angajat la acelaşi nivel cu fabricile europene.

- Ergo Mex este cel mai important producător român de scaune şi fotolii de birou.

CAPITOLUL I

1. Sumar managerial

Motivatia proiectului o reprezinta consolidarea brand-ului Mobexpert atat la nivel national cat si la nivel international.

Misiunea reprezinta o prezentare tangibila a viziunii, verbalizand credintele managerului vizionar si directiile in care doreste sa conduca inteprindarea.

In acest sens, trebuie sa mentionam faptul ca scopul de baza al inteprinderii Mobexpert este de a-si mentine pozitia de lider pe piata interna precum si de a se extinde cu succes printr-o retea de hipermarket in zona Balcanica. Unicitatea intreprinderii Mobexpert consta in calitatea produselor.

Mobexpert este o intreprindere care asigura o serie de servicii clientilor sai ca: transportul la domiciliul clientului al produselor da, o perioada de garantie,,o gama variata de produse, si multe altele. Firma isi propune ca in maxim 3 ani sa deschida pe piata regionala un numar de 26 de hipermagazine, dintre care 20 pe piata interna , 4 in Bulgaria si 2 in Serbia.

Preocuparea economica principala a intreprinderii este reducerea costurilor si obtinerea de profituri cat mai mari.

Mobexpert este in permanenta preocupat de satisfacerea cu succes a preferintelor si nevoile clientilor sai.

Preview document

Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 1
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 2
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 3
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 4
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 5
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 6
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 7
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 8
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 9
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 10
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 11
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 12
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 13
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 14
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 15
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 16
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 17
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 18
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 19
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 20
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 21
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 22
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 23
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 24
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 25
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 26
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 27
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 28
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 29
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 30
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 31
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 32
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 33
Plan de Marketing - Mobexpert - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Mobexpert.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentarea Firmei Samsung

1.1. Istoric Samsung Electronics Company este principalul subsidiar al gigantului Korean Samsung Grup și este unul dintre cei mai mari producători...

Plan de Marketing Petrom

CAPITOLUL I : SUMAR MANAGERIAL Motivatia proiectului o reprezinta influentarea comportamentului consumatorilor in vederea cresterii...

IKEA - marketing internațional

1. Scurtă prezentare a companiei Pentru a putea vorbi de afacerea IKEA trebuie mai întâi să studiem modul în care acesta a luat naştere. Totul a...

Etape campanie promoțională - Ikea România

I. Prezentarea companiei IKEA ROMÂNIA MOTTO: "Affordable Solutions for Better Living" 1.1. IKEA în lume Compania IKEA este o companie privată cu...

Analiza diagnostic a activității firmei Mobexpert Prod SA

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA GRUPULUI DE FIRME MOBEXPERT 1.1. SCURT ISTORIC AL GRUPULUI MOBEXPERT Prima firmă a grupului MOBERXPERT a fost înfiinţată...

Plan de marketing Kinder

INTRODUCERE Motivația alegerii temei are la bază intenția noastră de a promova marca Kinder mult mai intens în rândul unei game cât mai largi de...

Elaborarea strategiei de comunicare comercială pentru marca Mobexpert

Suntem liberi sa avem idei. Dar cele mai frumoase idei un sunt neaparat si cele mai scumpe. In fond, a avea stil nu este deloc o chestiune...

Studiu comparativ între Ikea și Mobexpert

Introducere Piaţa mobilei este o piaţă importantă la nivelul tuturor ţărilor în principal datorită naturii acestui bun, dinamica sa fiind una de...

Te-ar putea interesa și

Scuter Electric

Capitolul 1. INTRODUCERE În anii din urma, încercarile de a dezvolta noi mijloace de transport, eficiente si nepoluante, au condus la cresterea...

Studiu comparativ între Ikea și Mobexpert

Introducere Piaţa mobilei este o piaţă importantă la nivelul tuturor ţărilor în principal datorită naturii acestui bun, dinamica sa fiind una de...

Proiect Marketing - Mobexpert

1) Povestiti despre firma, scurt istoric, activitatea firmei si produsele Istoricul firmei Înfiintat în urma cu 13 ani, Grupul Mobexpert este...

Mobexpert pe piața Greciei

I. Prezentarea conditiilor care fac necesara dezvoltarea programului de marketing international 1. Necesitatea programului Acest program de...

Promovarea exportului produselor de mobilier pe piața UE

Introducere Dinamica exporturilor produselor de mobilier la nivelul Uniunii Europene este în continuă creştere în ultimii ani. Mari companii...

Planificarea de Marketing - MobExpert

1. Analiza mediului intern si extern O etapă deosebit de importantă a procesului planificării de marketing este desfăşurarea mediului intern şi...

Analiza industriei mobilei la nivel național și internațional

CAPITOLUL 1. DESCRIEREA INDUSTRIEI MOBILEI Obiectele de mobilier au fost, sunt şi vor fi prezente mereu în viaţa omului. Ele scot în evidenţa...

Participarea la expoziție - Mobexpert

1. Analiza preliminară Profilul companiei Mobexpert este o reţea regională de magazine şi hipermagazine specializate în vânzarea de mobilier şi...

Ai nevoie de altceva?