Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2826
Mărime: 533.03KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Marin Vlad
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Ciobanu

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Produsul 4
  3. 1.1 Atribute 4
  4. 1.2 Sistem de sustinere 7
  5. 1.3 Diferentierea produsului 8
  6. 2. Configurarea preturilor 8
  7. 2.1 Strategia de preturi 8
  8. 2.2 Nivelul pretului 9
  9. 3. Configurarea promovării 9
  10. 3.1 Reclama 9
  11. 3.2 Promovarea vânzărilor 12
  12. 4. Configurarea distributiei 12
  13. 4.1 Extinderea teritorială a distributiei 12
  14. 4.2 Intensitatea retelei de distributiei si structura canalelor 12

Extras din proiect

Introducere

Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C. Sleigh Ride S.A. şi dorim să lansăm în România un nou produs pe piaţă, şi anume, sania automată. Inovatiile pe care acest produs le prezintă sunt: sistemul inteligent de frânare si GPS care imbunătătesc siguranta utilizatorilor.

Piata noastră tintă este reprezentată de parinti cu copii cu vârste cuprinse între 18 luni si 12 ani, cu venit mediu sau peste medie ce locuiesc în zone montane si au un stil de viată dinamic. În cadrul acestei piete avantajele căutate sunt: confortul, siguranta, culoarea, pretul redus si rezistenta la temperaturi joase.

Deoarece ne dorim să introducem pe piata din România un produs nou, am efectuat o cercetare prin intermediul careia am aflat preferintele posibililor nostri clienti. Rezultatul acestei cercetări ne-a condus spre următoarele concluzii:

- Majoritatea respondentilor detin deja o sanie, dar sunt dispusi să achizitioneze o sanie nouă, prin urmare, putem intra pe aceasta piata în conditiile unei promovari intense;

- Principalele caracteristici căutate la o sanie sunt: siguranta, pretul redus, confortul, culoarea si rezistenta la temperaturi joase;

- Potentialele îmbunătătiri aduse saniei (GPS, sistem de frânare) s-au bucurat de apreciere din partea participantilor la sondaj;

- Preţul pe care majoritatea intervievaţilor l-au considerat potrivit pentru produsul nostru este cuprins între 400 – 600 lei;

- Principalele surse de informare pe care le preferă potentialii nostri clienti sunt Internetul si televiziunea, iar locurile preferate de cumpărături sunt magazinele specializate în echipamente sportive si Internetul.

Prin urmare, produsul nostru va fi îmbunătătit cu sistem inteligent de frânare si GPS, va avea un pret cuprins între 400 – 600 lei si va fi promovat prin reclame TV si Internet. Produsul va fi distribuit prin magazine specializate în echipamente sportive si magazine electronice.

1. Produsul

1.1 Atribute

Sania Sleigh Ride este un echipament pentru sporturile de iarnă destinat familiilor cu un stil de viată dinamic care iubesc să se distreze pe pârtie. Părintii doresc sigurantă si confort pentru copiii lor, iar sania Sleigh Ride, prin caracteristicile si inovatiile aduse satisfac aceste cerinte.

Sleigh Ride nu este o sanie obisnuită prin prisma inovatiilor aduse: sistem inteligent de frânare si localizare prin GPS.

În primul rând, urmărirea copiilor pe pârtie oferă părintilor o stare de sigurantă, acestia putând fi supravegheati prin intermediul aparatului GPS. Sub scaunul saniei este montată o tabletă (fig. 1) ce se numeste “Track Stick” (stick de urmărire), prin intermediul căruia este transmis un semnal către aparatul GPS detinut de părinti. Această tabletă va avea un învelis detasabil din silicon pentru a fi protejată de umezeală si înghet, de asemenea, fiind rezistentă la impact. Fig. 1 –trackstick

Cea de-a doua componentă a sistemului de urmărire este dispozitivul cu interfată utilizator (fig. 2). Acesta este compus dintr-un display touchscreen care oferă posibilitatea monitorizării saniei. Dispozitivul are sistem de operare Android si un meniu usor de utilizat. Meniul este o imagine peste care sunt afisate butoane (fisiere tip ico sau bmp). Aceste butoane sunt trimiteri către fisierele executabile care lansează programele de navigatie. Printre programele din meniu se numără o aplicatie care permite setarea unui perimetru în care sania se poate deplasa si declansarea unei alarme în cazul în care ea depăseste perimetrul setat.

Fig. 2 – Interfata-utilizator

Preview document

Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 1
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 2
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 3
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 4
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 5
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 6
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 7
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 8
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 9
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 10
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 11
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 12
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 13
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 14
Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing SC Sleigh Ride SA.docx

Ai nevoie de altceva?