Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4621
Mărime: 43.13KB (arhivat)
Publicat de: Valentina Graur
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Danuletiu Adina

Cuprins

  1. 1. Motivare tema
  2. 2. Compania
  3. 3. Analiza mediului de marketing
  4. 4. Analiza SWOT
  5. 5. Obiective plan marketing
  6. 6. Strategii folosite
  7. 7. Programul si bugetul
  8. 8. Controlul si evaluarea rezultatelor

Extras din proiect

1. Motivare tema

Laptele si produsele din lapte ocupa un loc important intr-un regim alimentar echilibrat.Calciul si fosforul contribuie cu precadere la cresterea si mentinrea sanatatii sistemului osos, la buna functionare a musculaturii la nivelul sistemului nervos, lqa ransmiterea impulsurilor nervoase.Actiunea acestora este benefica atat pentru copii ajutand la prevenirea rahitismului si a intarzierii aparitiei dintilor, cat si la adulti, prevenind aparitia osteoporozei.Mai mult decat atat, proteinele se afla intr-o cantitate optima in lapte si in produsele lactate.Acestea detin un rol ridicat in dezvoltarea copiilor si asigura un echilibru la adulti, mentinand o stare buna a sanatatii.

Valorea nutritionala de netagaduit a laptelui il face pe acesta un aliment ideal pentru orice categorie de varsta. Laptele este considerat una din cele mai valoroase surse de calciu, fosfor, potasiu, vitamina D, A si B12 cat si de proteine cu valoare biologica mare. Avand in vedere toate aceste aspecte laptele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia celor mici si a adolescentilor fiind fara doar si poate elizirul tineretii si al unui organism sanatos.

Datorita continutului bogat in calciu, fosfor si magneziu laptele participa la fortifierea intregului sistem osos si la pastrarea dintilor sanatosi. Cu alte cuvinte consumul zilnic de lapte inca din copilarie si adolescenta tine la distanta afectiuni serioase care pot aparea mai tarziu ca: osteoporoza sau fracturile pe oase fragile.

Laptele contine o varietate de nutrimente, esentiali pentru crestere. Este o sursa de energie (datorita caloriilor) si de proteine, calciul, zinc si vitaminele A, B2 si B12. In plus, laptele ajuta la absorbtia iodului si a vitaminelor B3 si B6

Laptele este un aliment cu valoare mare nutritionala raportat la numarul de calorii. Acest lucru il face valoros pentru alimentatia copiilor care au nevoie de mancare nutritiva la calorii cat mai putine

Studii medicale recente au demonstrat că lactatele pot ajuta la scăderea în greutate și la mentinerea unei greutăți normale. Studiile au arătat că un consum de 400 ml lactate zilnic poate reduce riscul de obezitate cu pana la 70%, iar o dieta bogata in calciu accelerează arderea grăsimilor, favorizând menținerea unei siluete armonioase. Laptele fără grăsime are doar 80 de calorii la 250 ml.

Un alt mare beneficiu al produselor lactate fermentate constă în aportul de probiotice. Probioticele sunt culturi vii de bacterii care trăiesc în tractul nostru digestiv în deplină armonie, fără să cauzeze nicio boală. Dimpotriva, în ultimii 10 ani, aceste bacterii inofensive au fost supuse unor cercetări aprofundate și, astfel, s-a descoperit faptul că ele joacă un rol deosebit de important în întărirea sistemului imunitar. Un aport zilnic de probiotice ajută la tratarea sau ameliorarea a numeroase afecțiuni, în special afecțiuni digestive precum constipația sau sindromul colonului iritabil.

Laptele netratat termic are cea mai mare valoare nutritiva, dar are unele riscuri asupra sanatatii. Laptele tratat termic prin pasteurizare este salubru si isi pastreaza valoarea nutritiva , fiind indicat pentru consum.Valoarea nutritiva a laptelui ca si insusirile organoleptice sunt afectate prin sterilizarea laptelui.

- Tratatamentul UHT: Un procedeu de pastrare a lichidelor ce consta in incalzirea rapida (2-5 sec) la temperaturi inalte (140 grade Celsius). Astfel se realizeaza o sterilizare eficienta cu distrugerea tuturor microoganismelor patogene.

Termen de valabilitate: 3-6 luni la temperatura ambianta, dar dupa deschidere trebuie tinut la frigider si consumat in cateva zile

- Pasteurizarea un tratament destinat stabilizarii temporare a unui aliment lichid. Spre deosebire de cel UHT, acesta distruge doar microorganismele inalt patogene. Se realizeaza prin incalzirea lichidului la 63-65 grade Celsius in 30 de secunde sau la 75 de grade Celsius in 15-20 de secunde, apoi produsul este racit brusc.

Termen de valabilitate: maxim 2-3 saptamani cu conditia ca in tot acest timp laptele sa fie pastrat la frigider.

Laptele fiert acasa-prin metoda traditionala, laptele ajunge la 120 de grade Celsius in 15 minute, timp suficient in care sa se distruga o parte din nutrimente, odata cu pericolele microbiene.

Laptele este un aliment de mare valoare ,deoarece contine toate elementele vitale in proportii echilibrate, astfel:

3,2% PROTEINE ELEMENTE CONSTITUTIVE

0,3 % CALCIU SI FOSOR

0,8 % VITAMINE, SARURI MINERALE ELEMENTE PROTECTOARE

4,9% LACTOZA ELEMENTE ENERGETICE

3,8% GRASIMI

87,4 % APA SOLVENT SI MIJLOC DE TRANSPORT

Componentele laptelui au urmatoarele roluri mai importante:

-apa-constituie solventul componentilor chimici, respectiv mijlocul de transport ale elementelor nutritive din lapte;

-proteinele-reprezinta elementul cel mai important pentru corpul omenesc (proteinele din lapte sunt descompuse prin procesul de digestie in constituenti chimici simpli - aminoacizi- iar organismul isi construieste propriile proteine, plecand de la aceste surse externe);

-grasimea-furnizeaza energie si contine vitamine liposolubile de mare valoare , precum si acizi grasi;

-lactoza-furnizeaza energie si favorizeaza dezvoltarea florei intestinale, sustinand adsorbtia calciului;

- sarurile mineralein lapte se intalnesc Ca si P , care reprezinta aproximativ ½ din sarurile minerale din care se formeaza scheletul si dentitia, fiind totodata elemente protectoare ale organismului.

-vitaminelesunt elemente protectoare si in mica cantitate sunt deosebit de importante pentru procesele vitale ale organismului.

In concluzie, avand in vedere multitudinea beneficiilor aduce de acest produs, am ales lansarea pe piata laptelui a unui nou sortiment, destinat copiilor.

Preview document

Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 1
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 2
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 3
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 4
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 5
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 6
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 7
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 8
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 9
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 10
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 11
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 12
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 13
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 14
Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piața românească - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan marketing pentru lansarea laptelui bio JOJO pe piata romaneasca.docx

Ai nevoie de altceva?