Prezentarea Firmei și a Produsului Songe

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2437
Mărime: 32.73KB (arhivat)
Publicat de: Anca D.
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE

Extras din proiect

1.NAŞTEREA UNUI VIS

Un elveţian – un bancher, Doi elveţieni – o gardă, Trei elveţieni– un neamţ, un francez şi un italian.

Elveţia – 26 de cantoane, “rai financiar”, ceasuri, instrumente de precizie, turism, ciocolată.

Federico Aubele – producător de seamă al ciocolatei elveţiene.

Valais este unul dintre cele 26 cantoane ale Elveţiei, situat în partea sud-vestică a ţării, în Alpii Penini, în jurul văii Ron. Se învecinează la sud cu Italia, la sud-vest cu Franţa; la nord se află cantoanele Vaud şi Berna, iar în partea de est cantoanele Uri şi Ticino. Cantonul Valais are o suprafaţa de 5 224Km (locul 3 ca mărime) şi o populaţie de 278 200 de locuitori.

Sion - este capitala cantonului Valais, cel mai vechi oraş elveţian.

Massimo Aubele s-a născut în 1804, Italia Brescia. Încă de mic, Massimo a fost fascinat de chimie şi fizică. La vârsta de 19 ani a plecat în Elveţia pentru a studia, odată cu terminarea studiilor a ales să se specializeze în producţia de instrumente optice. După afirmarea sa în cercetarea şi producţia instrumentelor optice, Aubele s-a retras în partea de sud a Elveţiei, în cantonul Valais. Aici şi-a dedicat ultimii ani din viaţă nepoţilor săi, făcând drumeţii şi predându-le acestora “interminabile” lecţii de chimie şi fizică. Lecţiile se terminau cu ceea ce Federico, nepotul cel mic, numea “bucăţi de ciocolată în forme colţuroase de parcă ar fi desprinse din vise urâte şi pline de stafide din propria vie, stafide ce se lipeau de dinţi şi puteau rămâne acolo zile întregi”. Federico a preluat după moarte bunicului său, Massimo, reţeta “grosieră” de preparare a ciocolatei. El a reuşit să transforme în artă, această preparare a ciocolatei şi a reuşit să îi confere acesteia o savoare intensă şi o textură mătăsoasa. Inspirat de frumuseţea peisajelor întâlnite în desele drumeţii, Federico a reuşit să fabrice cofraje speciale, în forme diferite, pentru turnarea ciocolatei, cofraje fabricate dintr-o combinaţie secretă ce nu alterează gustul şi oferă un finisaj perfect. Reţeta producerii ciocolatei a cunoscut numeroase schimbări, Federico găsind multe combinaţii de ingrediente, dar şi dozajul perfect pentru un gust intens. Plictisit de gustul “simplu”, Aubele a decis să experimenteze încorporarea în ciocolată a unor elemente noi, ingrediente ce nu erau apropiate de savoarea ciocolatei. Astfel, a început să introducă în compoziţie frunze de mentă, alune de pădure pisate, creme de fructe, băuturi fine - lichior, vanilie, fructe uscate, ardei şi chiar stafide ce acum nu se mai lipeau, ci formau un “tot”. Dar totuşi ceva lipsea. După un timp ingredientele îşi pierdeau proprietăţile, astfel că Federico Aubele a găsit o modalitate de tratare a lor pentru a nu-şi mai pierde savoarea. Iar mai târziu a inventat un staniol ce păstrează perfect culoarea şi textura ciocolatei.

Astăzi ciocolata lui Federico Aubele este cunoscută şi apreciată în lumea întreaga, bucurându-se de înalte distincţii şi premii. Ciocolata lui Aubele este alăturată viselor frumoase, dorinţelor arzătoare, trăirilor intense.

Familia Aubele păstrează şi azi secretul fabricării ciocolatei – pregătirea boabelor de cacao, dozajul şi turnarea în forme a conţinutului, turnare ce încă se face manual. Ambalajul a fost îmbunătăţit, dar încă păstrează pentru anumite feluri de ciocolata hârtia ecologică pictată manual, cu peisaje montane adaptate sezoanelor de producere şi împachetare.

Sediul companiei Aubele se află în oraşul Sion, aici fiind construit şi un mic muzeu (unde sunt expuse primele forme şi “unelte” de producere şi turnare a ciocolatei). El găzduieşte şi o galerie de artă pentru tinerii artişti.

Ciocolata lui Aubele poate fi găsită pe toate continentele, în rafturile magazinelor specializate şi confiseriilor celebre sau în “operele de artă” ale unor restaurante renumite, sub marca SONGE. Majoritatea produselor sunt prezente şi în unele lanţuri de hypermarket-uri, compania Aubele pornind de la premisa că visele de ciocolată nu sunt doar pentru cei bogaţi.

Cele 8 fabrici Aubele şi cei peste 5000 de angajaţi reuşesc să acopere toate continentele şi să îmbine frumuseţea-arta, ştiinţa, iscusinţa, viaţa, sentimentele şi valorile într-o “simplă tabletă de ciocolată”.

2. SORTIMENTE

Maeştrii noştri ciocolatieri au creat game variate de ciocolate, atât tablete, cât şi bomboane, pentru a satisface toate gusturile şi pentru a stârni în clienţii noştri , cu ajutorul unor reţete tradiţionale, sau, dimpotrivă, inovatoare, aceeaşi pasiune pentru ciocolată din care a luat naştere SONGE.

A.SONGE

- Cu lapte

Ciocolatierii Songe cunosc secretul: doar alături de cei dragi, te poţi bucura cu adevărat de gustul magic al ciocolatei. De aceea ei au conceput, în mod miraculos, o nouă reţetă de ciocolată delicată, deosebit de bogată în lapte. Aceasta nu numai că se topeşte ca prin minune, dar este şi foarte fină. Poate fi savurată de toată familia sau oferită prietenilor la ocazii speciale, pentru a trezi tuturor celor dragi zâmbetul şi pasiunea pentru ciocolată!

- Cu alune

Multe alune şi migdale întregi se regăsesc în tabletele de la Songe, o ediţie de excepţie care satisface gusturile celor mai pretenţioşi. Reţetele exclusive cu alune şi migdale proaspete sau caramelizate te vor surprinde şi-ţi vor aprinde pasiunea pentru Songe.

- Amăruie (80% cacao)

Există întotdeauna un secret al ciocolatei perfecte, pe care îl poţi găsi în ingredientele sale. Dar marele secret este pasiunea îmbinată de ciocolatierii noştri cu arta preparării. Meştesugul lor, plin de migală şi pricepere, transformă pasiunea în ciocolată. Încearcă noile delicatese amărui şi plăcerea pe care o vei simţi îţi va trezi de fiecare dată zâmbetul şi pasiunea pentru ciocolată!

- Albă

Cu aceeaşi dăruire, artă şi meşteşug, ciocolatierii Songe au pregătit un nou motiv de bucurie pentru iubitorii de tablete de ciocolată albă. Acestea sunt foarte fine şi perfect echilibrate, pentru a oferi plăcere maximă şi senzaţii deosebite celor care le gustă.

B. SONGE FRUITS

Ce-ar fi dacă ar exista un univers al ciocolatei cu cremă- O lume unică, specială, aromată, în care te-ai putea delecta oricând cu ceva dulce, rafinat, cremos. Songe a creat o gamă specială de ciocolate, pentru cei care doresc să îmbine fineţea ciocolatei cu savoarea fructelor.

- Cu fructe de pădure

Songe – fructe de pădure îmbină dulceaţa şi fineţea ciocolatei cu lapte cu savoarea dulce-acrişoară a afinelor, coacăzelor şi zmeurei, pentru a obţine un gust care vă va face să visaţi la vacanţă şi la răcoarea pădurilor de brad în zilele calde de vară.

Preview document

Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 1
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 2
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 3
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 4
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 5
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 6
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 7
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 8
Prezentarea Firmei și a Produsului Songe - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Firmei si a Produsului Songe.doc

Ai nevoie de altceva?