Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3486
Mărime: 22.89KB (arhivat)
Publicat de: Tatiana Leonte
Puncte necesare: 6
Contine 13 pagini

Cuprins

  1. 1.Scurtă introducere
  2. 2. Configurarea produsului
  3. 2.1. Atribute
  4. 2.2.Sistem de susţinere
  5. 3. Configurarea preţului
  6. 3.1. Strategia de preţ
  7. 3.2. Nivelul preţului
  8. 4. Configurarea promoţiei
  9. 4.1. Reclama
  10. 4.2. Promovarea vânzărilor
  11. 5. Configurarea distribuţiei
  12. 5.1.Extinderea teritorială a distribuţiei
  13. 5.2. Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor

Extras din proiect

SCURTĂ INTRODUCERE

Fiecare dintre noi ne simţim cel mai în siguranţă acasă. Este locul unde ajunge în final după o zi de muncă, locul în care ne relaxăm şi devenim noi înşine. Totuşi se ştie faptul că multe accidente se pot petrece chiar în casă- şi unul dintre cele mai nesigure locuri din casă este chiar baia. Astfel, în baie este multă apă- şi acolo unde este prezentă apa există întotdeauna riscul de a aluneca şi de a ne accidenta. Veste bună este că riscul de a aluneca în baie poate fi redus semnificativ prin completarea băii cu un simplu accesoriu: covoraş antiderapant pentru cadă şi duş.

In acest scop firma Tigex doreşte să vină în întâmpinarea clienţilor prin lansarea pe piaţă a unui nou tip de covoraş antiderapant pentru cadă şi duş Epas.

Lucrarea analizează componentele mix-ului de marketing: produs, preţ, promoţie şi distribuţie prin care firma producătoare, Tigex încearcă să-şi introducă noul produs pe piaţa produselor antiderapante pentru baie.

Va fi prezentat produsul cu principalele atribute, funcţii, marca produsului, ambalajul. Tot în acest prim capitol ne-am referit la etichetă care este imprimată pe cutie sau pe hârtia cu care este împachetată.

Referitor la ciclul de viaţă al produsului acesta este lansat în luna iunie, atunci când statisticile înregistrează o creştere a vânzărilor de produse destinate locuinţei.

Ţinând cont de factorii economici (cerere, costuri, concurenţă, strategii de distribuţie) s-a fixat preţul produsului care se adresează categoriei cu venituri medii. Piaţa produselor antiderapante pentru baie fiind invadată în mare parte de importurile provenite din China şi alte ţări din UE, preţul trebuie corelat şi în funcţie de intenţiile celorlalţi producători.

Referitor la politica de distribuţie, firma are contracte cu hypermarket-urile din Iaşi, oraşul în care va fi lansat de fapt şi produsul, însă firma dispune şi de un magazin propriu care va facilita introducerea pe piaţă a covoraşului antiderapant. O intensitate crescută a vânzărilor este remarcată în centrele comerciale mari de aceea firma va pune accent pe acest canal de distribuţie.

Un alt capitol este cel referitor la promovarea produselor. Firma îi va face reclamă prin televiziune şi reviste şi alte mijloace de promovare ce vor fi prezentate. Fiecare din acestea are rolul de a atrage atenţia celor interesaţi şi de a creşte numărul vânzărilor, dar şi pentru ca firma să îşi facă cunoscută numele şi noul ei produs.

Tigex speră ca prin strategiile propuse, cu privire la fiecare componentă a mix-ului de marketing, să lanseze noul covoraş antiderapant Epas în topul celor mai bune produse din această categorie.

După studiile făcute printre consumatori, firma Tigex este sigură că covoraşul Epas va fi un succes, nu pentru că este apărut nou pe piaţă, ci pentru calităţile sale şi în special prin necesitatea lui. Cei care vor folosi Epas îşi vor da seama că este cel mai potrivit produs pentru nevoile lor, şi nu numai atât, ei vor recomanda produsul şi altor persoane. Încercăm prin acest proiect să atragem atenţia asupra modului în care se poate elimina sentimentul de nesiguranţă şi de îngrijorare atât pentru copii, oameni în vârstă în ceea ce priveşte riscul alunecării în baie de la care nici adulţii nu fac excepţie.

2. Configurarea produsului

2.1 Atribute

Covoraşele antiderapante pentru baie sunt disponibile în 3 modele: 2 specifice pentru cadă şi unul pentru duş. Modelele covoraşele antiderapante pentru cadă ilustrează mediul acvatic reprezentat prin preponderenţa culorii albastru şi impremeuri cu vieţuitoare din acest mediu în culoarea galben, iar celălalt model în nuanţe de culori mai calde: dominând culoarea portocalie şi galben. Modelul disponibil pentru duş are impreumeuri care dau impresia unor pietricele, existând 3 culori pentru acest model: albastru, verde şi maro. In anexa 1 sunt reprezentate cele 3 modele.

Dimensiuni :

-pentru cele 2 modele de covoraşe pentru cadă dimenisiunile pentru a se adapta cât mai bine suprafaţei de cadă a clientului sunt:

Mediu: 35 x 68 cm;

Large : 37 x 78 cm;

-pentru modelul de covoraş antiderapant pentru cabina de duş există o singură dimensiune: 52 x 52 cm;

Greutate: - 610 g ( modelul de dimensiune medie);

-720 g (modelul de dimensiune large);

-550 g (modelul pentru cabina de duş).

Preview document

Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 1
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 2
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 3
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 4
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 5
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 6
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 7
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 8
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 9
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 10
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 11
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 12
Prezentarea mixului de marketing - covorașul antiderapant pentru baie Epas - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Mixului de Marketing - Covorasul Antiderapant pentru Baie EPAS.doc

Ai nevoie de altceva?