Program de Marketing la Cozac Plant

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4437
Mărime: 67.40KB (arhivat)
Publicat de: Gina Vasile
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Prezentarea întreprinderii

Societatea Cozac Plant are o experiență de 15 ani în domeniul producției de extracte din plante medicinale și uleiuri volatile, siropuri medicinale 100% naturale pe care le distribuie în toată țara.

Eficacitatea produselor Cozac s-a dovedit în timp, actualmente în Laboratorul de Medicină Naturistă Cozac se efectuează cercetări pentru obținerea de extracte noi care stau la baza unor noi brevete de invenții.

Bazate pe esențe superconcentrate, ceaiuri și siropuri din plante medicinale, tratramentele ''COZAC'' au obținut rezultate spectaculoase, probate cu analize medicale riguroase în vindecarea multor afecțiuni grave considerate nevindecabile în lumea medicală.

Astăzi într-un fel sau altul toți utilizăm medicamente.Ele sunt de două feluri,dacă ținem seama de materia primă din care au fost preparate : sintetice și de origine vegetală. Majoritatea medicamentelor ce conțin substanțe inexistente în natură sau sintetizate chimic produc pe lângă efectul benefic incontestabil ,frecvent fenomene secundare nedorite și așa numitul fenomen de obișnuință. De mii de ani, lucru indubitabil sunt cunoscute și recunoscute efectele și beneficiile tratamentelor naturiste.

În 1993, Vasile Cozac a înființat cabinetul și laboratorul de medicină naturistă CozacPlant unde se produc doar remedii 100% naturale,ulei de cătină ,ulei de ricin. Aici au fost tratate de-a lungul anilor mii și mii de cazuri ale unor boli dintre cele mai diverse: de la ciroze și hepatite, la diabet ori cancer, în diferite faze și cu diverse localizări.

2.Alegerea pieței tintăƒ

Luând în considerare toate aceste aspecte,conducerea firmei a hotărât introducerea în fabricație și lansarea pe piață a unui nou produs, care ar constitui o premieră pentru industria românească , cât și pentru industria din Anglia : ceaiul negru de ciulini.

Piața este formată din cumpărători care diferă între ei în privința dorințelor lor, a puterii de cumpărare, a localizării geografice, a comportamentului și a practicilor de cumpărare.

În vederea alegerii acelui segment de piață pe care firma să-l poată deservi cel mai bine, CozacPlant a ținut cont de caracteristiciile geografice, demografice și psihografice ale consumatorilor, cât și de posibilile reacții ale acestora față de avantajele oferite de produs.

Segmentul de piață identificat în urma analizei acestor variabile este reprezentat de o anumită categorie având următoarele caracteristici:

- locuitori ai Angliei

- persoane din mediul urban

- vârsta> 20 de ani

- venit lunar > 1000 de lire

- nivel de educație- studii medii superioare

- persoane cu un mod de viață sănătos care apreciază calitatea produselor naturale și care sunt interesate de un mod de viață sănătos.

În ceea ce privește alimentația, englezii sunt fruntași în lume la consumul de ceai pe cap de locuitor, iar consumul lui implică adesea o adevărată ceremonie. Astăzi, ceaiul devine o băutură preferată de majoritatea locuitorilor de pe mapamond, însă se pare că nicio altă țară nu a reușit să îi detroneze pe englezi.

Aplicând strategia marketingului concentrat firma tinde să obțină în mod relativ scurt o poziție solidă, tocmai printr-o mai bună cunoaștere a nevoilor consumatorilor respective; un alt avantaj reprezintă economiile obținute din specializarea producției, a distribuției și a promovării.

Toată lumea îi condamnă pentru stilul nesănătos de viață și pentru obiceiurile alimentare ieșite din comun pe britanici. Micul dejun englezesc este faimos datorită consistenței și abudentei sale. Englezii obișnuiesc să consume încă de dimineață alimente sărate și sățioase precum ouă, cârnați, bacon, ciuperci, fasole. Sondaje recente au dovedit că englezii consumă de două ori mai multe fasole decât americanii.Dincolo de aceste aspecte, avem lucruri de învățat de la britanici: ceaiul, elixirul de la ora 5.

Preview document

Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 1
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 2
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 3
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 4
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 5
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 6
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 7
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 8
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 9
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 10
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 11
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 12
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 13
Program de Marketing la Cozac Plant - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing la Cozac Plant.docx

Ai nevoie de altceva?